Podrška gospodarstvu u iznosu od 105 milijuna KM

ljubuski.info

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) je, na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o potrebi izrade Uredbe o ciljanim interventnim mjerama u pojedinim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, sa sredstvima u iznosu od 105 milijuna KM.

Analizirajući učinke Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima gospodarstva Federacije BiH u okolnostima pandemije putem koje je u 2020. godini osigurana financijska pomoć u iznosu od ukupno 90.000.000 KM, Vlada je opredjeljenja da i ove godine donese Uredbu o ciljanim interventnim mjerama u pojedinim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Višestruki su pozitivni efekti Uredbe iz prošle godine, a ogledaju se prvenstveno u novom zapošljavanju, od oko 1.300 radnika u razdoblju 30. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Podatak o broju zaposlenih na dan 31.12.2020. godine u okviru sektora koji su podržani Uredbom pokazuju kako su programi postigli cilj, ne samo očuvanja radnih mjesta, nego i povećanja broja zaposlenih kod korisnika pomoći.

Promatrano sveukupno, kroz ovu uredbu 388 privrednih subjekata je dobilo pomoć, čime je zaustavljeno daljnje otpuštanje radnika i negativan trend zatvaranja privrednih društava.
Cilj Uredbe o ciljanim interventnim mjerama u pojedinim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije je podrška sektoru obrta i ostalih samostalnih gospodarskih djelatnosti u iznosu od 60.000.000 KM, sektoru prerađivačke industrije u iznosu od 30.000.000 KM i poljoprivredno-prehrambenom sektoru u iznosu od 15.000.000 KM. Financijska sredstva za realizaciju ove uredbe planirana su u Proračunu Federacije BiH za 2021. godinu, na ekonomskom kodu za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - Fond za stabilizaciju privrede, navodi se u priopćenju.

Vlada FBiH jučer je formirala stručni tim od predstavnika Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalnog ministarstva financija, te Ureda premijera FBiH, sa zadatkom pripreme i Vladi na usvajanje dostavljanja teksta Uredbe o ciljanim interventnim mjerama u pojedinim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19.

AA

Glas naroda

Pomozi tko ima gurni onog koji pada

tko ima opet će dobit a mali će propasti

koliko je vlada dala onima koji su se borili sa pandemijom med. sestrama doktorma raznim državnim službenicima policiji koji su bili direktno ugroženi ijesuli ti ljudi imalo nagradjeni penzioneri i drugi jesuli imalo podpomognuti

Podrška gospodarstvu u iznosu od 105 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari