Obljetnica međugorskih ukazanja obilježena prigodnom markom

ljubuski.info

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku kojom je obilježena 40. obljetnica međugorskih ukazanja.

Prije četiri desetljeća Međugorje je bilo malo hercegovačko mjesto, a danas je jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Iz njega u svijet odlaze poruke Gospe Međugorske koja poziva na mir, vjeru, obraćenje, molitvu i post. Posebno poziva na molitvu krunice koja je najjače oružje koje može zaustaviti svako zlo. Župa Međugorje utemeljena je 1892. godine i posvećena sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika.

Do danas Međugorje su posjetile tisuće i tisuće hodočasnika nad čijim životima, uz Blaženu Djevicu Mariju - Kraljicu Mira, bdije i sveti Jakov. Brojna su svjedočanstva hodočasnika koji su upravo tu pronašli vjeru i izgubljeni mir. Danas oni u svojim obiteljima i zajednicama žive poruke Evanđelja pod zaštitom brižne Kraljice Mira koja majčinskom ljubavlju dotiče srce svakog ljudskog bića.

Autor likovnog rješenja je Marin Musa, a prvi dan izdanja je 1. lipanj 2021. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari