Danas se donosi važan zakon za obrtnike

ljubuski.info

Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas će na sjednici razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH.

Ako ga izglasaju bit će omogućeno stupanje na snagu budući da ga je ranije usvojio Zastupnički dom. To će značiti da će obrti imati pravo i na uvoz repromaterijala i izvoz svojih proizvoda odnosno moći će samostalno u svoje ime i za svoj račun obavljati vanjskotrgovinsko poslovanje bez posrednika što do sada nije bio slučaj, rekao je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amir Zukić.

Kaže kako su najvažnije prednosti ovog zakona skraćenje procedure i pojednostavljenje registracije obrta te omogućavanje pribavljanja dokumentacije po službenoj dužnosti.

Osim toga, izaslanici će se izjašnjavati o Prijedlogu zakona o posredovanju u prometu nekretnina, predloženim izmjenama Zakona o poljoprivredi, dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, izmjenama i dopunama Zakona o gospodarskim društvima te odluci o razrješenju i imenovanju članova Povjerenstva za vrijednosne papire Federacije BiH.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari