U Međugorje stižu mladi iz cijeloga svijeta

ljubuski.info

Ovogodišnji 32. po redu Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza pod geslom "Koje dobro moram činiti?" (Mt 19, 16). Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnoga i poslijepodnevnoga programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjega programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo...).

Posebna radost i mir

I ove godine očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika, što je potvrdio i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Misna slavlja na Mladifestu predslavit će kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.
Dolazak kardinala Roberta Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest veliki je događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kada vide toliko mladih koji mole i slave Gospodina - kazao je fra Marinko Šakota koji nema očekivanja što se tiče broja mladih koji će biti na ovogodišnjem Mladifestu, a dodaje da "koliko ih god dođe, svi su dobrodošli".

Međugorski župnik fra Marinko Šakota mladima je još jednom približio ono što je najvažnije na Mladifestu.
Mladifest u Međugorju doista je poseban, čudesan doživljaj vjere i molitve. Sve što se događa na tom molitvenom susretu - počevši od predstavljanja nacija, molitve krunice na Podbrdu, jutarnjih molitvi, kateheza, svjedočanstava, zbora i orkestra, volontera, večernjega molitvenog programa, krunice, euharistije, klanjanja, molitve sa svijećama, procesije s Gospinim kipom, predstave zajednice Cenacolo, poslanja i oproštaja te na koncu euharistije na Križevcu u 5 sati ujutro - svi ti događaji takve su naravi da uzdižu i razgaljuju dušu, hrane je zdravom duhovnom hranom, ispunjavaju nekim posebnim mirom i posebnom radošću te daju ohrabrenje i snažan poticaj da se nastavi živjeti vjeru i molitvu, hod s Gospom i s Isusom u svojoj svakodnevici.

Dolazak iz cijelog svijeta

Doista je čudesno kako se u tolikim mladima za vrijeme Mladifesta budi život, bude klice ljubavi i dobrote, klice radosti i kako neki tajanstveni mir ulazi u njihova srca. Neopisiv je to osjećaj dok se promatra lica mladih i opaža kako se oni osjećaju voljenima i prihvaćenima te kako i oni ljube Boga, Isusa, Mariju, molitvu, euharistiju, ispovijed, klanjanje. Teško je izraziti riječima onu pozitivnu napetost koja se osjeća u zraku, ono iščekivanje, ono slušanje koje vlada u molitvenom prostoru ispred vanjskog oltara! A najljepše i najčudesnije je vidjeti kako mladi na Mladifestu ljube Crkvu! Kako vole svećenike i kako se svećenici osjećaju voljenima i prihvaćenima - kazao je fra Marinko objašnjavajući kako je Mladifest susret osoba u jednostavnosti i otvorenosti srdaca.
Tolika radost, milina, ljubav, dragost i mir! I neka neopisiva sreća! Toliki iz cijeloga svijeta, a nitko stranac! Toliki nepoznati, a svi nam dragi! Nitko u središtu pozornosti, a svatko s osjećajem da je prihvaćen i voljen! Vruće, ali nikome ne smeta! Kateheze, svjedočanstva, propovijedi, a nikome nije dosadno! Dugo traju programi, ali nije ništa dugo, naprotiv, još bismo ostali u pjesmi, plesu i radosti - zaključio je fra Marinko Šakota.

Večernji list

Glas naroda

U ovom teškom vremenu zaraze moralo se odustati od masovnog okupljanja. Znamo da je koronavirus po prvi puta donešen iz Italije upravo u Međugorje, sa nesagledivim posljedicama, posebno za starije i bolesne u Hercegovini. Odnijelo je dosta ljudskih života. Da li je to Božja volja? Hoće li netko odgovarati za širenje zaraze? Ponovno će biti donešen novi opasniji delta soj upravo u Međugorje, među mlade koji će ga dalje širiti.

Neka dođe nema nijedan slučaj od godišnjice a šta je svita bilo svi stranci što dođu su negativni ili cjepljeni Nek bude što će bit

Baš tako.
Samo pare, pare, pare...
Di su bile molitve za lokalno stanovništvo za vrijeme pandemije...procesije, blagoslovi itd.
Pare, pare, pare...
Kada će Sveta Stolica više stat u kraj svemu?!
Kada će se fratri konačno zapitati di će im duša i šta više rade narodu i Crkvi???

Koda to briga ovi iz Međugorja glavno je da euri dolaze.

Najvažnije je nabaviti dovoljan broj kondoma. Besplatnih!

Srami se

Bravo za Dodiga i Čilića!

Sram vas bilo. Trebali biste se stidjeti, ali vjerojatno nećete, jer nemate obraza. Ja kao vjernik osjećam se duboko uvrijeđeno, jadno i prazno jer ljudi koji ne poštuju druge, ne poštuju ni sebe. Dokle smo to došli. Bože sacuvaj.

Bgmi..sve poludilo..lova lova i samo lova..Sakota o plesu i ljubavi..vamo delta soj...ovo nema ni u3 p.m

Delta dolazi a vidi šta rade oslobodi bože.Šta kaže Vicka jeli to gospa odobrila.

U Međugorje stižu mladi iz cijeloga svijeta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari