Besplatni udžbenici za sve osnovce u ZHŽ

ljubuski.info

Učenici svih razreda osnovne škole na području ZHŽ u idućoj školskoj godini će imati osigurane besplatne udžbenike, navode iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Projekt besplatnih udžbenika je započeo 2018. godine kada su udžbenici dodijeljeni učenicima prvih razreda.

U školskoj 2019./2020. su osigurana sredstva za udžbenike iz Vlade ZHŽ za učenike do petog razreda, a u protekloj godini za šeste i sedme razrede.

Od školske godine 2021./2022. učenici 8. i 9. razreda će također imati besplatne udžbenike tako da roditelji učenika osnovnih razreda imaju od ove jeseni još jednu financijsku olakšicu kada je opremanje djece za školu u pitanju.

I dok Vlada Zapadnohercegovačke županije osigurava besplatne učenike svim osnovcima, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije do sada je davala samo torbe i školski pribor za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.

Ove školske godine po prvi put u Mostaru prvašiće će u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici koje osigurava Grad Mostar.

Pomoć u nabavci knjiga općine u HNŽ-u uglavnom daju učenicima prvih razreda osnovnih škola, jedino Općina Neum osigurava sredstva za besplatne udžbenike za djecu do 5. razreda osnovne škole.

Glas naroda

Za par stotina tisuća KM vlast hoce da pokaze socijalnu komponentu pa daju besplatne udzbenike. To je dobro ali je to daleko od činjenice da smo puni kriminala i prljavosti raznih vrsta a na suzbijanju čega bi trebalo prioritetno prioniti. U nas nitko vise ne razmišlja racionalno je li nesta po zakonu nego i mala djeca vec viču, tata ce to srediti. Tu je problem i godine ce proci da se to ispravi u glavama obicnog puka inace cemo i dovijeka biti i ostati selendra

Sto ne prijavis ako nesto znas?Ja bi prijavio

Svaka čast, vlast daje koliko može ali moramo se i mi malo trgnuti i raditi štogod, od kukanja i odlaska u Njemačku nema ništa, radite i ostalo će vam bit nadodano.

Vlast je slast i tko med vadi prste liže. Pelin i med se dijele

Još nešto se može djeliti a da je slasno nije sve u novcu

Ono što nije sapun, ne može se potrošit?

Nap. Ljubav dobra djela Itd.

Dok je takvih kao ti nema se kome prijavljivati. Tvoj stav me podsjeca na protagoniste olovnih vremena. Postavio ih ti samo jednu dvojbu s to je da razmisljas kako netko s primanjima od par tisuca KM mjesecno napravi hacijendu vrijednu 6.5 mil KM po sluzbenoj procjeni strucnih drzavnih tijela

Pa sta cekas ?Prijavi.

Hoće li se na kraju godine vraćati knjige ili ih dijete zadržava

Ti reci kome da prijavim i idem tamo po tvojoj preporuci

Sto se petljas ako ne znas?

Antonia u HDZ se uclani pa neces bit mrzovoljna svaki dan vidis lipo kako ljudi rade uclane se i sva su im vrata otvorena a ti se uvatila piskaranja pjesmica nakvi kojkakvi laksi put kako Mladen svaka ti dala dobar i gotovo

Koje besplatne udžbenike? Koje onda moraju vratiti na kraju godine? A kvaliteta je takva da ne mogu izdržati ni 3 mjeseca kamoli nekoliko generacija!!

Besplatni udžbenici a moraš kupit 100 radnih bilježnica.

Besplatni udžbenici za sve osnovce u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari