Do jeseni cijepiti 40 posto stanovnika!

ljubuski.info

Zdravstvene vlasti u Bosni i Hercegovini pokušat će idućih tjedana nadoknaditi kašnjenje u postupku cijepljenja stanovništva masovnijom distribucijom cjepiva jer bi jesen mogla donijeti nove probleme zbog ubrzanog širenja delta soja koronavirusa.

Nove mjere koje znače ubrzanu distribuciju povećanih količina cjepiva koje pristižu u zemlju za sada se odnose na Federaciju BiH, a pomoćnik entitetskog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je novinarima u ponedjeljak kako je to jedini način da se sačuva sadašnja povoljna epidemiološka situacija.

Dnevni broj novih slučajeva zaraze u BiH još od kraja lipnja stalno je dvoznamenkast uz minimalni broj smrtnih slučajeva.
Epidemiološka situacija je iznimno stabilna, bolja nego u susjednim zemljama no delta soj vrlo se brzo širi i potreban je veliki oprez, kazao je Čerkez.

Sada je cilj osigurati do jeseni cijepiti najmanje 40 posto stanovnika, a istodobno je planiran pojačan nadzor nad provedbom propisanih preventivnih mjera, rekao je.

Uz to će se nastojati povećati broj testiranja te pojačati praćenje kontakata zaraženih osoba, rekao je Čerkez.

Ravnatelj entitetskog Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Siniša Skočibušić najavio je da će u idućem razdoblju u svim županijama biti organizirana mogućnost cijepljenja bez prethodne najave jer je dosadašnji manjak cjepiva riješen interventnom nabavom te brojnim donacijama.

Odmah će biti ponuđena mogućnost prioritetnog cijepljenja zaposlenima u obrazovanju te u hitnim službama.

Sve su to preporuke entitetskog kriznog stožera, a ukoliko ih, kako se očekuje, ovog tjedna potvrdi vlada Federacije BiH, cijepljenje bi ubuduće u svim županijama trebalo biti organizirano tijekom cijelog dana i svakog dana u tjednu.
Epidoemiološka situacija iznimno je stabilna, bolja nego u susjednim zemljama no delta soj vrlo se brzo širi i potreban je veliki oprez, rekao je Skočibušić.

Pojačat će se nadzor nad provedbom postojećih mjera i povećati broj testiranja te ć se pozornije pratiti kontakti zaraženih osoba.

Rizik su turisti i iseljenici, no, kako je zemlja otvorena na to se ne može bitno utjecati..

U slučaju povećanja broja novozaraženih djelovat će se uz rano upozoravanje, a ako bude povećanja u više županija intervenirat će se i poduzeti mjere na razini Federacije.
Očekujemo do jeseni doći do 40 posto cijepljenih, rekao je Skočibušić.

FTV

Glas naroda

Hahhahah, sanjajte
Gdje svi Turci, tu i Mujo!

Bolje rečeno gdje svi europejci, tu i Balkanci!

Sad ćemo vidit koliko ima BiH ima stanovnika.kad prođu vakcine.

Jel se dotični gos.cijepio,vidjecemo od 15.08.2021. kad Slovenci zatvore granicu kroz Sloveniju za vozace tmv kosto sam i sam ,prevoznici idu u blokadu granica sa kamionima ,pa cemo da vidimo kad nestane na policama hrane dali se treba cijepiti, SRAMOTA

40% prebolilo i 40% cijepiti i eto. Riješimo se korone.

Ma nije mi jasno što se ovoliko brinu o meni a marka im ne bi iz džepa ispala. Da sam gladan umro bi prije nego od ovih pomoć, kruha, dobio. Nešto se cudno događaja a nece biti dobro.

Do jeseni cijepiti 40 posto stanovnika!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari