Očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika

ljubuski.info

Ovogodišnji 32. Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza pod geslom "Koje dobro moram činiti?" (Mt 19, 16)

Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

I ove godine očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika, što je potvrdio i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Misna slavlja na Mladifestu predvodit će: kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.
Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest je veliki događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina, kazao je fra Marinko Šakota, koji nema očekivanja što se tiče broja mladih koji će biti na ovogodišnjem Mladifestu, a dodaje da koliko ih god dođe, svi su dobrodošli.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota mladima je još jednom približio ono što je najvažnije na Mladifestu.
Mladifest u Međugorju je doista poseban, doista čudesan doživljaj vjere i molitve. Sve što se događa na tom molitvenom susretu - počev od predstavljanja nacija, molitve krunice na Podbrdu, jutarnjih molitava, kateheza, svjedočanstava, zbora i orkestra, volontera, večernjeg molitvenog programa, krunice, euharistije, klanjanja, molitve sa svijećama, procesije s Gospinim kipom, predstave zajednice Cenacolo, poslanja i oproštaja te na koncu euharistije na Križevcu u 5 sati izjutra - svi ti događaji su takve naravi da uzdižu i razgaljuju dušu, hrane je zdravom duhovnom hranom, ispunjaju nekim posebnim mirom i nekom posebnom radošću te daju ohrabrenje i snažan poticaj da se nastavi živjeti vjeru i molitvu, hod s Gospom i s Isusom u svojoj svakodnevici. Doista je čudesno kako se u tolikim mladima za vrijeme Mladifesta budi život, bude klice ljubavi i dobrote, klice radosti i kako neki tajanstveni mir ulazi u njihova srca. Neopisiv je to osjećaj dok se promatra lica mladih i opaža kako se oni osjećaju voljeni i prihvaćeni i kako i oni ljube Boga, Isusa, Mariju, molitvu, euharistiju, ispovijed, klanjanje. Teško je izraziti riječima onu pozitivnu napetost koja se osjeća u zraku, ono iščekivanje, ono slušanje koje vlada u molitvenom prostoru ispred vanjskog oltara! A najljepše i najčudesnije je vidjeti kako mladi na Mladifestu ljube Crkvu! Kako vole svećenike i kako se svećenici osjećaju voljeni i prihvaćeni!, govori fra Marinko pojašnjavajući kako je "Mladifest - susret osoba u jednostavnosti i otvorenosti srdaca".

Tolika radost i milina i ljubav i dragost i mir! I neka neopisiva sreća! Toliki iz cijelog svijeta, a nitko stranac! Toliki nepoznati, a svi nam dragi! Nitko u središtu pozornosti, a svatko s osjećajem da je prihvaćen i voljen! Vruće, ali nikome ne smeta! Kateheze, svjedočanstva, propovijedi, a nikome nije dosadno! Dugo traju programi, ali nije dugo, nego naprotiv još bismo ostali u pjesmi i plesu i radosti", zaključio je fra Marinko Šakota, a prvi dani vrućeg kolovoza mnogima su iz cijelog svijeta odavno rezervirani za Međugorje i Mladifest.

Glas naroda

Izbjeglica na aparatima!

Izbjeglica na pečenja sa svojim prijateljima.

A među nas bi kosti baca?

Taj pečenje vidi samo kad se vrati kući a i prijatelje

Danas sa novim merđom na odmor u Makarsku. Danke Deutschland.

Stvarno je prelijep tekst o Mladifestu od fra Marinka Sakote i slavljenje mladosti ... ali po prvi put Nigdje ni rijeci o ukazanjima i vidiocima - da se ovo nije okrenula ploca ...?

Ako mene pitate ja bi otkaza feštu vi radite šta oćete.Vidite šta se dešava Delta dolazi.

nebi bilo sekta ni vračara
da nema tupavoga naroda
Jel tak ili ne tak neposlušni bogati i nečisti

Istina

E moj sinko imat ćeš kad razmišljat za svaku krivo izgovorenu rič, Bog ti pamet prosvitlija.

naš bog nije u kamenim brončanim i drvenim kipovima niti se majka božija igra skrive po međugorskim brdima
majku božiju i njenoga sina Isusa krista
možemo pronaći samo našim srcima
al samo onda ako je naša duša čista
kipove su izmislili lijeni svećenici da nebi njima
vjernici dosađivati
I da bi kipove mogli prodavati i vjernike kasirati
vjernici ne trebaju čudna ozdravljenja
vjernik svoju bolest za svoj križ uzima
i nosi svoj križ do kraja života
jer upravo taj križ vjernika spašava
jel tak ili ne tak neposlušni bogati I nečisti

Bože sačuvaj, tko bi te tek slušao kad si ovako naporan!?

vi sigurno ne jer vi služite sektama
I volii te da slušate glas vračara
jel tak ili ne tak hercegovački vračevi

Hhahahahahahahahahaahah

Obožav ići u crkvu u Međugorje i slušati fratre, budem ispunjena, radosna i poletna

Ima različiti pokora
a vi ste baš naj težu odabrala
e baš ml vas je ža
žao zbog toga što ta pokora
ne donosi ploda
jel tak ili ne tak neposlušni bogati I nečisti

Nisam toliko hrabar da to napišem

Ovaj komentar je napisala neka popina da se uvuče bivsem biskupu. Gotovo je njega je papa šutno ko staru krpu

Očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari