Prođe godina a ni "k" od kavada

ljubuski.info

Vremenska kapsula ubačena od strane predsjednika HDZ-ova Hrvatske i BiH Andreja Plenkovića i Dragana Čovića u kamen temeljac tvornice rajčica, oliti kavada na Kruševu morati će biti posebno vremenski otporna.

U njoj su zapisani stihovi pjesme 'To je tvoja zemlja'

"To je tvoja zemlja, tu sagradi dom
Tu je stari temelj, tu na kršu tvom
Tuđin i oluje kidali su nju
Al' još uvijek tu je sve dok mi, mi smo tu
Mi smo tu", kaže pjesma.

Temelj je svakako tu, i ploča. Najavljivao je Plenković lani u lipnju da će iz plodne zemlje nicati i rajčice i paprike, a Čović je bio duboko uvjeren da će se u prvu fazu prerade krenuti već naredne godine, što bi bila ova godina. Iz Čovićeva govora istinita je samo jedna, da će ovaj projekat pokazati koliko 'smo', tj. 'su' sposobni i predani ovakvim projektima.

Što su precizno rekli pogledajte ovdje:

Da se to duboko uvjerenje ispunilo sada bi se u tvornici uvelike prerađivale rajčice, budući da je kamen temeljac položen u lipnju 2020. Međutim, kako možete vidjeti na fotografiji ni "k" od kavada, ili "r" od paprika. Šalimo se, rajčica.

Marin Pucar, koji je, uz Plenkovića i Čovića govorio prigodom polaganja kamena temeljca je preminuo, a iz Podravke nikada nisu odgovorili na upite našeg portala vezano za njihove planove s tvornicom. Izvjesno da je tome tako jer planova i nema.

U odgovoru za portal Danica.hr kazali su da nemaju veze s tvornicom.
Nije točno da Podravka posjeduje udjele u tvornici za preradu rajčice u Mostaru te niti Podravka na bilo koji drugi način sudjeluje u financiranju ili upravljanju investicijom izgradnje navedene tvornice. Uprava Podravke, kao i Nadzorni odbor Podravke, nikada nisu raspravljali niti odlučivali o ulaganju u spomenutu investiciju, zbog čega Podravka ne može niti imati takve udjele, potvrdili su iz Podravke.

Podsjetimo, 5. lipnja 2020., uoči izbora, temeljni kamen za tvornicu kod Mostara položili su hrvatski premijer Andrej Plenković, šef HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik uprave Podravke Marin Pucar. Mediji su naglašavali kako je riječ o zajedničkoj investiciji Podravke i tamošnjih uzgajivača rajčice.

Podravka kaže da nema veze s tvornicom za preradu rajčica kod Mostara

Podravka je, prema navodima jednog hrvatskog portala, i službeno potvrdila kako ne stoji iza izgradnje tvornice za preradu rajčice u Kruševu kod Mostara. Ugovor o strateškom partnerstvu…

K. Perić | hercegovina.info

Glas naroda

Daj Para Para Daj ZZZ

Hahhah

mislio si Para Daj ZZZ - HDZZZ ...paradajHDZ

Tražimo vlasnika mercedesa 190 zlatne boje koji po radiškom polju krade tuđe povrće ili tuđu trud i muku. Hvala svima ako imate neka saznanja napišite ih hvala velika.

Prevara kao i sve do sada

Tko više guta njihove laži

ama to će Toni Kralj da napravi

Ševini ekonomisti s adz iskaznicom jadan je onaj tko od njih nešto očekuje

Pametniii

Ni prva ni zadnja župlja, treba ih gađat 'kavadama'

Završavamo započeto

Prije su po tom kamenjaru krave lutale. Možda je kradeze napravio svratište za krave, da imaju di glavu sklonit od žege i leda.

Podravka radi na sirovinu iz Mađarske,koja je za pola jeftinija nego naša,a licencu Podravke su davno kupili Mađari a sad HDZ izvlači novac iz Podravke i onda će bit goodbye k'o i sa šećeranama, bankama, telekomunikacijama, aluminijem, ili svim drugim

HDZ zna samo prodat i opuhat ništa novo nije napravio za 30 godin,,mislim na tvornice, proizvodnju, Sve je to velika prijevara!

Meni nije jasno odakle njima ideje za svake izbore da ovakve lazi naprave , znam ja da je to njima u hdz genima ,ali ljudi moji evo sve su pokrali , unistili,raselili i jos se vise rugaju sa sirotinjom sta je ostala ovde ...

Meni nije jasno da ima netko tko u to povjeruje, nema sta nisu otvarali.

Gubarii izdogusci

Znate li u čemu su Hrvati u BiH prvi u svijetu? Po broju vojnika to su službeni podatci a ne rekla kazala. Znate li u čemu su Hrvati treći u svijetu odmah iza Izraela i Kurda? Po broju žena u toj istoj vojsci i ovo su službeni podatci a ne rekla kazala. Rat izgubiše uz ogromne žrtve samo u Ljubuškom broj ranjenih oko 1100 . Ali kažu da ni jedna žrtva nije uzalud. Netko nam je poslao Mojsija koji sve čini da nas sve ibavi iz ropstva i tame izbavio je dvije trećine ovog naroda i ostala je samo jedna trećina koja će isto tako biti uskoro spašena. Strpise hrvatski puče uskoro dolazi sloboda. Amen!

Dobra dobra …

nisu ranjeni već ozljeđeni i oboljeli i ima ih oko 1600, slabo ti to, nisi upućen

I ništa ne dolazi to se tebi pričinja promašio si "ceo fudbal" ili se drogiraš nečim

Kad kažeš da ih je 1600 kako su izgubili rat a bili su naslonjeni na Hrvatsku koja ih je pomagala svime i imali su daleko najveću pomoć iz dijaspore. Je li i ovo netočno?

Mojsije će dakle biti pokajani hdzovac na visokoj funkciji, Čovićev usvojeni 'sin' koji će shvatit da je iz reda običnog naroda i ustat protiv 'faraona'. Samo ne znam gdje bi trebala bit ta opećana zemlja Kanan, valjda u Njemačkoj

Mene samo interesuje oćeteli opet za iste glasat.

A moja ,moja , nema te ove godine .
A nije se imalo sta ni vidit.

Nemate pojma ni jedan ni drugi
Samo u Cilica ima oko 800 tih ranjeni a medju njima oko 150 zenski
Ukupno Ljubuski ima 1501 ranjen 70 % invalida plus oko 500 ovih 60 % i ispd

Sad je meni tek jasno zašto nas je u Bijelom polju u prvom mjesecu 1994 bilo tek šačica. Tada nisam znao da je cijela pukovnija i još jedna pukovvnija koja je vjerojatno bila u ilegali jer smo znali samo za jednu i evo tek danas se saznade istina da su obe bile izbačene iz stroja nakon najkrvavijih bitaka na ovim prostorima.

Ceka se novi spisak posle revizije,tada krecu prijave laznjaka. Doktora koji su im to omogucili uz novcanu pomoc.

https://youtu.be/lIT6O6tlUN0
Slavlje dobrotvora.

Ja sam protiv čovića i njegovi ideja ali ne smeta mi njegova festa, ne razumijem u čemu je problem, zašto je stavlja kao nešto negativno. Zer ne smije biti na festa sa svojom ekipom, ne razumijem

Razumio ti dobro samo se praviš da ne razmiš

Pa ovo svi rade kada je fešta

Pop je rekao da tvornica ne smije biti nikome na štetu i tako ispalo

Mene stid

Kveso jesili to ti

Jesili nabavija prava cukenja

hdz cigarete meko pakovanje
jel tak ili ne tak

Ima kavoda u Mladena Bebeka

Prođe godina a ni "k" od kavada
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari