Ljubuškom 760.000 kuna od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

ljubuski.info

Na 70. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu osigurana su na stavkama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna. Točku na Vladi obrazložio je državni tajnik Zvonko Milas.

U skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom, Republika Hrvatska kontinuirano i sustavno pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda, jačajući njihov položaj i stvarajući uvjete za održivi povratak i ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Potpora strateškim te za ostanak i prosperitet Hrvata u Bosni i Hercegovini dugoročno važnim projektima iz područja obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva te ostalih područja, ujedno potvrđuje odgovornu politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi.

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža bi i ovaj put važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažila i ohrabrila hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta - naglasio je Milas u obrazloženju.

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021., na koji je pristiglo ukupno 380 prijava, održane su dvije sjednice Povjerenstva. Po razmatranju svih zaprimljenih prijava i uvida u projektnu dokumentaciju, Povjerenstvo je donijelo Zaključak o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata:

  • programima i projektima iz područja zdravstva 6.080.000 kn
  • programima i projektima iz područja znanosti i obrazovanja 6.270.000 kn
  • programima i projektima iz ostalih područja 6.795.000 kn
  • programima i projektima iz područja kulture 5.855.000 kn

Dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 25.000.000 kn, od čega za projekte na području Ljubuškog otpada 760.000 kn, kako slijedi:

  • Obnova i opremanje prostorija Kluba borilačkih vještina Ljubuški, Klub borilačkih vještina Ljubuški 80.000 kn
  • Uređenje infrastrukture u urbanom dijelu grada, Grad Ljubuški 680.000 kn

Glas naroda

Av av av

Uređenje infrastrukture u urbanom dijelu grada? Šta je to i našto se uzima taj novac,zna li iko? Da to nije šivanje veći đžepova kod pojedinaca?! Ima li kontrole nad ovim novcima ili se to baca u zrak tko jami?! Kad su i gdje pisani projekti za ovo? Može li kod nas nešto biti javno i da se vidi? Ovo su ipak nečiji novci i tko odgovara za ovo?

Znaci svaki Rvat iz Ljubuske Opstina dobice negdje ok 25 Kuna / ?

Ne, ovo je grad dobio za projekte koji su prijavljeni i neće se davati po na osob jel kontaš

pa grad i čine ljudi koji u njemu žive ta ne čine ga zidine niti partija

Oću da se prilože svi računi šta je bilo od ti 760.000 obavezno. Smrt fašizmu sloboda narodu.

I tebi sinko

Liječi se

Mora li i rikverc biti prikazan

za HDZ izvan HR

Zdravko Mamić vratio dug Hrvatskoj

Zdravko Mamić a ne Zdravko Boras

Šta ćeš postići komentarom

Barbarić nije zna tablu brisat u srednjoj a sad zastupa uhljebe u rvackom saboru,kolege su mu ćuran trbonja bebek,mesar toni ,ribar sando sve akademci,a pun ljubuški dr,znanosti,no njih HDZ ne treba

barbarić nigdi ne putuje spava u zagrebu kad sabor radi ima stan gore ilegalni u bartola krašića na kvatriću on je PREVARANT,uzima najam za stan i dnevnice a spava u STAĆINU stanu ona ga donila iz bosne u vrećici na štangu u bobanovo i šuškovo selo

To bi trebali objavit u rh mediji pa da podnese ostavku dosta je štetočine

Hrvatska voli ovakve kriminalce da nije tako davno bi sudili ratnim profiterima iz Gruda koji su je opljačkali preko šest milijardi kuna

barbika i draganče su ruglo hrvata ercegovine,govorit u parlamentu srpske je isto što i bit pomoćnik đeneralu mladiću

Ljubuškom 760.000 kuna od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari