Pogoršanja epidemiološke situacije do kraja kolovoza

ljubuski.info

Epidemiološka situacija u Zapadnohercegovačkoj županiji je stabilna, ali bi se stanje moglo promijeniti u idućih 15-ak dana, izjavila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ dr. Andrea Jurić.

Najavila je i sjednicu županijskog Stožera civilne zaštite koja će se održati danas, a na kojoj će se analizirati trenutačno stanje na području ove županije.
U četvrtak je sjednica Stožera na kojoj ćemo dogovoriti strategiju. Što se tiče epidemiološke situacije za sada je sve u redu. Imali smo jučer dva slučaja zaraze koronavirusom i to je više nego što je uobičajeno u posljednje vrijeme, a radi se o jednoj obitelji. Sada je stanje stabilno, ali smo u iščekivanju problema u narednih petnaest dana kazala je Jurić.

Kada je riječ o epidemiološkim mjerama, kazala je kako se stanje, barem zasad, neće mijenjati.
Za sada neće biti pooštravanja mjera. Međutim, bit će razmatrane mjere koje će se eventualno uvesti prve kada dođe do problema, odnosno do pogoršanja epidemiološke situacije. Očekujemo da će se to dogoditi do kraja kolovoza, istaknula je.

Osvrnula se i na serum protiv zmijskog ugriza, koji nedostaje u čitavoj FBiH.
Što se tiče antiviperinog seruma, federalni Zavod za javno zdravstvo je zatražio da ga županijski zavodi izvijeste o svojim potrebama. Mi smo to i učinili, no nemamo nikakvih povratnih informacija o eventualnoj isporuci. Po neslužbenim informacijama, trenutno su tijeku pregovori s Torlakom ali, ponavljam, to nije službena informacija, istakla je Jurić.

FENA

Glas naroda

Kad te pogleda, duša mi se kida..

Kako se zna unaprijed što će biti?!

Ma jeste li to naručili ponovno zaprašivanje županije pa znate kad će točno doći?

Kada počinje plaćanje za cijepljenje kod nas?

Tribate i vi nešto kupit ko druge države.A ne uvik prosit i čekat neke donacije.

Propalo najavljivano pogorsanje nakon proslave blagdana sv.Ante pa sad kraj kolovoza u igri. Ako i to propadne ti najavi opet za Svi Svete. Pogodices jednom i Vakula ponekad pogodi i ti ces

Pogoršanja epidemiološke situacije do kraja kolovoza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari