"Cycling Rural Walking Fair" u Širokom Brijegu

ljubuski.info

Svi ljubitelji biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti moći će uživati u "Cycling Rural Walking Fair" koji će se održati Širokom Brijegu.

Naime, početak je zakazan za 23. srpnja u 17:00 sati, a trajat će do 25. srpnja.

Cycling Rural Walking Fair, Street Food Fest, Bike Friendly Concept

Cycling Rural Walking Fair u Širokom Brijegu u sklopu Street Food Festa prvi je od tri najavljena događaja u BiH koji za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu i upoznavanju šire publike sa svim biciklističkim trasama na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore, kao i Bike Friendly lokacijama.

Sljedeće lokacije ove promocije planirane su na platou tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, kao i u sklopu svjetskog biciklističkog prvenstva "Ale Gran Fondo" u Istočnom Sarajevu.

U sklopu ove promocije, posjetiteljima će biti predstavljene formirane biciklističke trase, Bike Friendly lokacije kao i aranžmani koji pružaju posjetiteljima iskustvo uz pomoć obučenog vodiča na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore.

Svi posjetitelji će imati mogućnost putem poveznice ili QR koda preuzeti sve predstavljene rute na svoj mobilni telefon, kako bi ih mogli najjednostavnije pronaći kasnije, dok će mape trasa biti dostupne i u fizičkom obliku u vidu letka ili mape za one koji tako preferiraju.

Projekt Cycling Rural pokrenut je s ciljem povezivanja 2 grada i 2 općine Zapadne Hercegovine kroz biciklističke rute te na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod.

Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je "Bike Friendly Concept" te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije, odnosno do raznolikosti turističke ponude u obje regije.

Turistička atrakcija

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Glas naroda

Lijepo samo da nasvozace ne ugrozavaju vjerojatno su im obezbjedili biciklisticke staze jer do sada su se neki vozali bez signalizacije i kacige reflektirajuci prsluka sto je zakon na tome radio

"Cycling Rural Walking Fair" u Širokom Brijegu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari