Viva film festival stiže i u Ljubuški

ljubuski.info

Sedmi Viva Film Festival bit će održan od 22. do 26. rujna ove godine u 18 bosanskohercegovačkih gradova. Od 15. veljače do 30. travnja ove godine, koliko je trajao natječaj za prijavu filmova, pristiglo je 1.775 filmova iz 131 države svijeta.

Konkurencija je bila jaka u sve tri kategorije festivala, a to su ekologija, turizam i religija, priopćeno je iz Viva Film Festivala.

Povjerenstvo je nakon tri mjeseca pregleda i ocjenjivanja pristiglih filmova odabralo 31 najkvalitetniji film iz 28 zemalja.

Bilo je zaista teško donijeti odluku jer se radilo o nijansama, no nadamo se da ćemo zadovoljiti ljubitelje kratkih igranih i dokumentarnih filmova ovim odabirom. Zahvaljujemo se svim autorima koji su se odazvali na natječaj i želimo im mnogo sreće u nastavku rada. Također, želimo puno sreće našim finalistima na putu do Grand Prixa Viva Film Festivala 2021., rekao je umjetnički direktor festivala Ratko Orozović.

Kao i prethodnih godina, kategorije predstojećeg Festivala su:
ekologija (filmovi koji svojom tematikom promoviraju prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju poticanja razvoja ekološke svijesti);
turizam (filmovi koji svojom tematikom promoviraju turističke potencijale država iz kojih dolaze);
religija (filmovi koji svojom tematikom promoviraju posebnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije),
te omladinski film (filmovi koje su proizveli polaznici/e iz bh. osnovnih i srednjih škola u sklopu VIVA škole filma).

U kojem obliku će biti održan festival ovisi o globalnoj situaciji, te mjera nadležnih tijela u BiH vezanih za covid-19.

Organizatori Festivala u priopćenju za javnost podsjećaju kako je natječaj za filmove bh. omladine otvoren do 15. kolovoza.

Gradovi u kojima će se održati ovogodišnji festival su Mostar, Ljubuški, Vitez, Bihać, Prijedor, Goražde, Orašje, Visoko, Kladanj, Prnjavor, Bosanski Petrovac, Sarajevo, Kakanj, Lukavac, Bijeljina, Višegrad i Vareš.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari