Tko, kako i zašto dobija posao u Elektroprivredi HZHB?

ljubuski.info

Nakon teksta o tome da je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i neformalni gazda stranačke tvornice novca, Elektroprivrede (EP) HZ HB, u travnju ove godine zaposlio sestrinog sina Branislava Stojkića u to javno poduzeće, u međuvremenu se pojavilo obilje novih informacija, i to od tri neovisna izvora, o desetinama drugih zapošljavanja, pa tako i uhljebljivanju supruga hercegovačkih političara i moćnika u EP HZ HB uz Čovićevu pomoć.

Posebno zanimljivo je da je Čović nekim od ovih zaposlenja potpuno otupio djelovanje i ono malo opozicije što je imao među hrvatskim političkim strankama općenito, pa ako se pitate zašto se HDZ 1990 skoro pa povukao u ilegalu - odgovor je jednostavan.

Njezin predsjednik Ilija Cvitanović u ovo je poduzeće, uz pomoć prijatelja iz HDZ-a, zaposlio suprugu Mariju.

Gospođa Cvitanović je, inače, bivša frizerka koja je morala steći određeni stupanj obrazovanja kroz dopunsko školovanje da bi zadovoljila osnovne kriterije zapošljavanja u ovom poduzeću, no je li obavljena i ta formalnost - nije poznato, jer u EP HZ HB ignoriraju sve medijske upite. Upravo je i doktorica Dijana Zelenika, prilikom napuštanja HDZ-a 1990, svom bivšem stranačkom šefu otvoreno prigovorila uhljebljivanje supruge.

Podsjetimo, u EP HZHB u Mostaru je nedavno zaposlen i glavni tajnik HDZ 1990, Ivica Gašpar.

Da predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nije samo figura u šefovim rukama, kako mu često spočitavaju, dokazuje i njegova intervencija za uhljebljivanje svoje prijateljice Dijane Raguž u ovo poduzeće. Raguž je, inače, bliska rodica Čavarinog prijatelja, biznismena Vlatka Kafadara, vlasnika C marketa (CM) i firme Ovnak d.o.o. iz Viteza.

Dijana Raguž je prije dobivanja pozicije u EP HZ HB bila uposlenica upravo rođakovih C marketa, ali je dobila otkaz zbog, kako je rečeno, ne baš pretjerano savjesnog rada u službi. U međuvremenu se doškolovala u Visokoj školi Logos centar Mostar zbog obećane visokorangirane pozicije u EP HZ HB.

Neposredno prije no će Čovićev sestrić proći natječajne formalnosti, 9. veljače 2021., ovo poduzeće raspisalo je natječaj za čak 65 radnih mjesta na neodređeno vrijeme. Svjedoci i izvori iz EP HZ HB tvrde da su sva za takozvane uhljebe.

Samo za direkciju raspisane su čak tri pozicije za poslove komunikacija. Za pretpostaviti je da se tu pronašla i Marija Tomić, supruga HDZ-ove perjanice i rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića.

U Elektroprivredu i na veću plaću gospođa Tomić je došla iz Zavoda za zdravstvo u kojem je dala otkaz. Inače, po profesiji je novinarka.

Nije poznato je li jedan od Marijinih zadataka bio i da iskomunicira s menadžmentom kupovinu dijela zgrade u vlasništvu Sveučilišta koje vodi njen suprug. Podsjećamo da je 13. svibnja ove godine raspisan javni natječaj za prodaju etažnog dijela nekretnine u Rodoču, u vlasništvu Sveučilišta. U pitanju je prodaja na trećem katu, a cijela zgrada je, inače, dio vojarne Stanislav Baja Kraljević.

Vlada FBiH je 2015. godine, na zahtjev Sveučilišta, a na osnovu navodnih potreba za nedostatkom prostora "kako bi se otvorili novi studijski programi", ovoj visokoobrazovnoj ustanovi praktično poklonila čak 591.06 m2. No, umjesto novih studijskih programa, pripremano je novo etažiranje u katastarskim dokumentima. Kako su izvijestili portali, kupac je upravo Elektroprivreda HZ HB.

Ništa od ovog ne bi bilo moguće da šef HDZ-a nije odobrio. U pitanju je elitni dio Mostara u kojem i sam Čović ima kuću. Tako je Tomić dobio financijsku injekciju u sve lošijem poslovanju Sveučilišta, a EP HZ HB potpuno nepotreban dio objekta koji će se vjerojatno pretvoriti u prostor s novim radnim mjestima i time ojačati HDZ-ovu glasačku mašineriju.

Podsjećamo, jedan od Čovićevih zetova, Mario Krezić, koji je oženio njegovu mlađu kćerku Sanju, također je zaposlen u EP HZ HB. Mariova supruga Sanja Čović-Krezić šefica je u Zavodu za zapošljavanje HNŽ u Mostaru.

Insajderi iz EP HZ HB tvrde da je posao u ovoj stranačkoj tvrtki za uhljebljivanje dobio i sin gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića.
Ovaj pripadnik zlatne HDZ-ove mladeži, kako kažu izvori, radno vrijeme uglavnom provodi u kafićima.

Prije petnaestak dana su Elektroprivredi HZ HB poslani upiti o novim radnim mjestima Cvitanović, Raguž, Tomić, Kraljevića… Pitani su i na osnovu kojih kompetencija i po kojoj proceduri su zaposleni.

Ista pitanja su prije nekoliko mjeseci poslana i u vezi sa zaposlenjem Čovićevog nećaka, no u oba slučaja na pitanja nikad nije odgovoreno.

inforadar.ba

Glas naroda

Fuj

Gaspar je *** za sto lira u sto vira to vrlo dobro znadu njegove ***

Gašpar je jedan fin čovjek od riječi nije nimalo prevtljiv što lazete sram te bilo

Okani se ti gašpara šta hoćeš čovik ok

Imali iko u elektroprivredi da radi a nije u partiji.Vodin ga na večeru.

U Ljubuški EP u zadnje došle tri uposlenice unutra sjede ko srdele.

Ili ašikuju vani ispred poslovnice

I onda kazu da su zene manjina u drzavnim firmama. Nadam se da sve 3 imaju bar neki pravi fakultet.

Ova jedna je usla priko Marija Mamica ... jer nove epizode Dinastije u Hercegovini trebaju poceti ...

a nit mirišu nit smrdele

Došla u Ljubuški raditi žena čitlučkog načelnika,Ine Jerkića.Mlada je i perspektivna 60 godina ima.Nema u Ljubuškom nezaposlenih,pa treba tražiti u drugoj županiji.Katastrofa.

U tekstu su pobrojana samo neka imena. Puno je tu uhljeba, djece političara i utjecajnih ljudi, njihovih supruga. Nabrojte i njihova imena. Nema tu sirotinje. Zbog tih pametnih Elektroprivreda će izvoziti struju u Ameriku.

ima slučajeva da cjela obitelj radi u elektroprivredi ili eronetu

Na krajuće bit da sve to rade 'za naše dobro" da spiječe priliv novca u federaciju jer Sarajevo je krivo

I ne samo u elektroprivredi nego je hdz hobotnica uplela prste i u privatne firme.Jao njima kad počme čišćenje ,nebi im bio u koži.Bit će im gore nego kad je Staljin potamanio sve neistomišljenike.Da mi je dočekat taj dan pa mogu odma umrit

A ko je Alka Vujica??

Fuj, ni straha ni srama

Možda izađe zakon ako privatnik otvori firmu mora zaposlit 51 posto uhljeba ili nesmi otvorit firmu.

pa to već postoji samo u nepisanom mafijaškom hadezeovskom zakonu

Da, al na rukovodecim mjestima, menadjere i sl koji svakako nista ne rade. Da zaposli uhljebe kao obicne radnike koji drze firmu, propao bi za par mjeseci

U*h*lj*e*b*e

To nije prosta riječ ili?

Uplaćuje li paraziti nametnici dragom vođi markicu? Tribali bi i nametnici iz elektrčnog i oni se u[ * neprimjereno * ]še priko partije.

Sram te bilo

Danas uredno uz račun elektroprivrede formural za 1 km dali želimo ili ne plaćati jada velika majko mila.

bolje tu marku dat za metak,bzo bi se iskupila vojska

jel primljeno i jedno djete preko natječaja ove lopine svima treba podjeliti otkaz kada nešto vrijede neka rade u svojim firmama ovi su kažu završili u logosu prije posao pa škola dokle jel im ovo ćaćevina

Samo su dva nacina da se osoba zaposli u EP.
10 000€ ili ako poznajete jednu osobu iz gornji Radisica, trece nema

Koje osoba iz g r

Jesi znatiželjan a čovik te loži ko svitnjak

Samo članovi KPJ mogu ode živiti!

Bože sačuvaj, vi i 30 godina od raspada Juge krivite komunističku partiju za kapitalističke podbačaje

Sarkazam

Tito je kriv što imamo ove parazite,da im nije ostavija šta je ostavija davno bi pokrepali

Ma krov je sulejman velicanstveni

Dijaspora neće ostaviti niti ijedan euro za uhljebe i partiju.

Ispovjed stoljeća:

o izvornom teroru takozvanog lažnog sotonskog nevjernog SPC, takozvane lažne JNA i takozvanog lažnog HDZ, ubojicama naročito svih Hrvata kao i drugih naroda.

https://m.youtube.com/watch?v=VLSPtocN11s

sve istina,samo se pitam bi li ijedan Hrvat ovako istupio

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH svi ostali u Njemačku

jedina nam je sreća što tito kod nas nije napravija nuklearku,zna je da jedino Slovenci njom mogu upravljat a da svi ne izginemo

meni kveska žaa

a je se bija i uzdiga.

izlazi li iz kuce,vidja li ga iko,jeli ga stid

Dao bog da se napune struje ovi sto uzese kruh onim koji su ga zaradili a oni cekaju nabirou

Strpljen spašen doće ovdje čistka ko i u Zagrebu

Bog te čuo

a da upitate Tonija Kralja nešto o tome?
Toni KRALJU ti se slažeš?

Gašpar je nikakav čovjek i nemam dalje komentara!

Šta ćeš više

Elektroprivrede prodati strancima eto para i reda

Tko, kako i zašto dobija posao u Elektroprivredi HZHB?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari