Održana radionica na temu: "Održivo upravljanje kulturnom baštinom"

ljubuski.info

U razdoblju od 29.-30. lipnja u organizaciji JU Razvojne agencije ZHŽ - HERAG održana je edukativna radionica za predstavnike institucija koje upravljaju kulturnom baštinom.

Radionicu je vodila Antonija Eremut Erceg, stručnjakinja iz oblasti kulturne baštine. Na samom početku radionice, u ime projektnih partnera nazočne je pozdravio ravnatelj Razvojne agencije ZHŽ Radoslav Luburić.

Sudionici radionice upoznati su s integriranim projektima obnove kulturne baštine, održivim turizmom u zaštićenim područjima, interpretacijom baštine kroz IKT tehnologije i upravljanje doživljajima, suradnji i partnerstvu javnog sektora s akademskom zajednicom, nevladinim organizacijama i privatnim sektorom. Tijekom radionice predstavljeni su primjeri dobre prakse u zemljama u okruženju.

Edukativna radionica je održana u sklopu provedbe projekta "FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori".

Projekt "FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori" provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.

Europska unija sufinancira ovaj projekt sa ciljem poboljšanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 470.079,65 eura, od čega Europska unija financira 399.556,55 eura.

Partneri na projektu su Grad Ljubuški kao nositelj projekta, Javna Ustanova Razvojna agencija ŽZH - HERAG, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

ljubuski.ba

Glas naroda

Pitanje za Radoslava Luburica
Sta zna Mladen Bebek o turizmu?

Ne mora Mladen Bebek znati o turizmu neka on zna organizirati i okupiti tim oko sebe tim ljudi koji znaju ili koji će se potruditi da to od drugih nauče

Nekad ako si htio jesti,piti pa i poklopiti,to se zvalo : SEMINAR
Sada se to zove radionica da se bu.d.ale ne dosjete.

Niti zna Mladen niti Rade, ja sam prije par godina u ironiji napisao za Radu kako bi ga trebalo staviti za direktora Heraga, s obzirom na znanje i elokventnost koju je pokazao u F parlamentu( za 4 godine nije se javio niti jedsnput), i ne
ćete vjerovati, Rade posta direktor Heraga. Isto je i sa Bebekom, ne stručnost već podobnost. Oduvjek je tako, čast izuzecima. Zato nam i jest ovako, sami smo krivi, što smo to dopustili.

Održana radionica na temu: "Održivo upravljanje kulturnom baštinom"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari