Kraljević: I 2021. godina će biti izazovna

ljubuski.info

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na današnjoj sjednici usvojila je Izvješće o izvršenju Proračuna (ZHŽ) za razdoblje 1. 1. – 31. 12. 2020. godine.

Županijski ministar financija Toni Kraljević u je kazao kako je punjenje proračuna u ovoj godini znatno bolje u odnosu na 2020. godinu.
Međutim, ako kompariramo s 2019. godinom onda treba reći da se gospodarstvo treba dinamizirati, a shodno tome i njegove fiskalne refleksije u ovom fiskalnom dijelu. Što se tiče naših najizdašnijih poreza trebaju se vratiti na tu razinu, ali možemo reći da to ide u dobrom smjeru – kazao je Kraljević.

Naglasio je da je prošla godina bila teška za sve, pa tako i za Zapadnohercegovačku županiju, ali da su se unatoč svemu uspjeli održati u stabilnom stanju kada je u pitanju proračun.
Ne treba posebno naglašavati da je prošla godina bila izazovna u svim segmentima, a naravno i u onom fiskalnom i financijskom. Ono što je bilo najvažnije ostvariti to je zadržavanje stabilnosti proračuna Zapadnohercegovačke županije – dodao je ministar.

Podsjetio je da Vlada ZHŽ prva donijela zakon o ublažavanju negativnih posljedica širenja zaraze koronavirusa, a što je podrazumijevalo, među ostalim, pomoć realnom sektoru i isplatu najniže neto plaće u FBiH za mjesec travanj i svibanj.
Oslobodili smo dijela plaćanja godišnje koncesijske naknade, oslobodili plaćanja zakupa šumskih zemljišta i u tom „korona zakonu“ oslobodili smo plaćanja poreza na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića u ugostiteljstvu te ukinuli naknade za rad u upravljačkim tijelima. Također, imali smo i umanjenja plaća nama dužnosnicima za 20 posto, kao i umanjenje od 10 posto ostalim proračunskim korisnicima – kazao je ministar Kraljević, dodavši kako je zahvaljujući svim tim mjerama ostvaren pozitivan financijski rezultat.

Više od dva milijuna KM isplaćena za pravomoćne sudske presude

Govoreći o 2021. godini, kazao je kako je u županijskom proračunu izdvojeno 400.000 maraka za nabavku besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, dok je iznos za sufinanciranje prijevoza učenika s prošlogodišnjih 750.000 povećan na 1,3 milijuna maraka.
Poticaj o poljoprivredi smo zadržali na 1.400.000 KM, kao i sve socijalne transfere, braniteljske transfere i one transfera koji se tiču sporta i kulture. Najvažnije je da su sve te stavke redovito isplaćivane – rekao je Kraljević.

Ponovio je kako će i 2021. godina biti izazovna, ali da trenutni ekonomski pokazatelji ohrabruju.
Želio bih podsjetiti da smo tužbe i ovrhe koje terete proračun, a odnose se na prosvjetu, isplatili i to u iznosu od 1.464.202 KM i nedavno smo također isplatili sredstva 550.000 KM koja terete naš transakcijski račun. To znači da je 2.019.000 KM isplaćeno u ovih godinu dana na ime ovrha i sudskih tužbi te smo na taj način željeli riješiti i taj bitan segment koji opterećuje proračune svih razina vlasti u BiH – zaključio je ministar financija ZHŽ Toni Kraljević.

FENA

Glas naroda

Dragi moji Hercegovci i Ljubušaci samo promjene kao u BL i ZG ovu ekipu šalje na sud pa onda u zatvor

dvajes godina studiro i govori pojmove za koje ne zna ni šta znače pa moj državniče koliko još presuda ima više od 10 miliona.
reci ti nami državniče koliko si se zadužio
pa bolan nebio uzeo si profesorima i dao trgovcima kladionicama i mlatimudanima
o kakvom ti gospodarstvu pričaš
financiski seljacic

Ministar Kraljević je jedini kvalitetan tako da se nemojte truditi obezvrijediti njegov trud i rad.

Sigurno da je kad vas može kupiti s par ćevapa na Čeveljuši kao neki dan za kraj nastave. Samo glasajte

Iziđi mu na megdan ekspertu

[ * neprimjereno * ]vijeg stvora moje oci vidile nisu... ajde bilan nadobudni ste svi a on naj nadobudniji... strucnjak da ga nema takvog a studirao 20 godina, radno iskustvo jedino ima na radiju i u politici... daj bolan kad je marke zaradio taj covjek svojim mozgom.il rukama?? Bio bi gladan da od sebe zivi... u čemu nam je pomogao taj lik ajde de kazi?? Jesu vece plaće mozda, ima li nekih novih radnih mjesta?? Dobar je on sebi i vama pojedincima sto ste sve zapasali i okruzili se pa radite na 3 mjesta te jos ste u 5 odbora i upravnih vijeca... fuj na sve vas, svaki od vas ima minimalno 6 000 km mjesecno... Stidite se samoprozvani spasioci Hrvatskog naroda...

Daleko najbolji ministar

vrlo loš ministar i ima tendenciju da napreduje prema totalno lošem ministru i k r i m o s u
poltron i potpisivo je svašta
sretno kraljeviću

Ministar Kraljević je jako korektan i predan svome radu i poslu. Podrška za ministra. Svaka mu čast.

gluvoprdastom treba ponovit:

vrlo loš ministar i ima tendenciju da napreduje prema totalno lošem ministru i k r i m o s u
poltron i potpisivo je svašta
sretno kraljeviću

Tebi treba ponoviti da si jadni, anonimni, zavidni pljuvač koji je odavno beznadežni slučaj.

Džaba ti pljuvat Nije on džaba u predsjedništvu prvi Ljubušak

Dabogda se oženio ovu godinu

kazu cure u mupu da je najljepsi politicar

Kakvi su drugi kad je on najljepsi

taki ko ti

daleko najljepši ljubuski politicar

hoće li te djeca takvim upamtit?

eto lijep si toliko da nisi dostojan njihove ljepote jer ih omalovažavaš kroz komentar i nijedna te neće
one hoće mužjaka

i njemu je u mupu jedna lipa

Nije on ni lud

Ja ga nikada sa ženskom nisam vidjela osim politički službeno.
Ni kučeta ni mačeta i on se o djeci brine.
Zbogom Bosno....

Krivo tebi što ga sa sobom nisi vidjela Jadna ti

Šta ima veze što nisi ti, ja jesam

plavojke voli

On je s posebnim zadatkom svrćanja love..... kako te nije stid, šta si dobro napravio jesi li povećao plaće
sebi kradeš pa na druge ne misliš

Ministar Kraljević je dva puta povećao plaće i isplatio milijune za tužbe. Respect ministru od svih u prosvjeti.

volila bi znati datume kad je to povećao plaće najljepši najbolji najmuško men stvarno zanepovjerovat šta baljezgate on je zidar bez maltera voli porodiljne bez djece i još kad se pofali

Po Zagrebu danas frka,neki su mislili da su nedodirljivi i šta sad.doce vrijeme i kod nas pojedinci Ce skidati ko gude u 11 mjesecu.sramite se sta ste uradili od zapadne Hercegovine

Fiktivni savjetnici dobiju duplo vise nego profesori. Sramota.

Kraljevicu zasto lazes kazi koliko je isplaceno u Mupu ljudima novaca za tuzbe a jos sve nije ni isplaceno a tuzbe iz 2010 godine,bit ce kamata.

Toliki novci sa kamatama su isplaćeni i još ima duga kojeg treba isplatiti, a nitko od odgovornih zbog izgubljenih presuda nije procesuiran, odgovorni su nagrađeni boljim radnim mjestima uz sve privilegije koje im pozicije nude....
Jadno....

Ispada po tvome da bi bivši min fin Radoslav Luburić trebao u zatvor.. Ma nemoj.. Branit ćemo Radu do posljednje kapi krvi, zaslužio je.. I Zadužio je..

U Zagrebu polako se klupko odmotava,i padaju suradnici sotonine podrepne mušice,Konačno se Zagreb oslobodio sluge nečastivog i zloga,nadam se da MOZEMO nešto i u napaćenoj Hercegovini napravit dok još nije kasno.Recimo dosta sotono.

Vi angažirajte neopterećene, poštene, iskrene i željne dokazivanja i rada mlade školovane ljude te stvorite platformu kao u ZG i 100% će vam u novcu dijaspora pomoć.

Normalno da će doći vrijeme kad će početi i hapšenja po BiH, to je neminovno..Sad koga će uhvatit, otom potom

Stara fora preko podobnih izvlačiti pare iz proračuna bio Mucic company ili TD company cilj i rezultat su isti ako ima zakona sve hapsiti

Mucic više ne postoji ali zato postoji TD, tako da se netrebaš sekirat više...

Komparirati, dinamizirati, refleksija, transfer... Sve te rijeci imaju svoje hrvatske inacice, cemu prenemaganje?!

Pajdo de se potpiši da znamo koga da sljedećeg imenujemo za ministra kad si tako pametan.

"Pajdo"sto se ti ne potpises...

Toni je daleko najbolji ministar financija do sad...naravno ima i on propusta, nitko nije savršen, ali bar se trudi da svima pomogne koliko može..
Zašto vi Ljubušaci pljujete po svom ministru, pa pogledajte Gruđane i njihovu ministricu i ministra ( ništa posebno ni jedno ni drugo) pa opet ih na grudskim portalima nitko ne pljuje riječima...
A njih oboje ne mogu Toniju ni vode dodati...

Djaba ga krecis, los covjek, nikakav politicar, jadan 'ministar'...

Uzmi terapiju. Zaboravio si. Ministar je pravi covik

On posprema njezin nered, i popravlja kreacije

0 od cojeka

šta je prijatelju, mora da ti je uzeo "đevojku", dok ga toliko ne podnosiš?

ti si 0, Toni bio i ostao legenda

Drago mi je da se pojavio, dugo ga nije bilo ni cut ni vidit. Da oce neku Makronovku ozenit da ga gura.

Dobro je neko rekao 0 od covjeka. S tim se slazu mnogi.

Kraljević: I 2021. godina će biti izazovna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari