Kako smo od istočnih, postali bliskoistočni susjedi!

ljubuski.info

S današnjim danom državljani Srbije mogu neograničeno ulaziti u Hrvatsku bez potrebe za potvrdama o cjepivu, kao niti negativnim PCR testom. Hrvatskim državljanima iz BiH je i dalje ograničen ulazak u Hrvatsku na dulje od 12 sati bez ovih potvrda. Hrvatska se očigledno otvara svojim istočnim susjedima. Valjalo bi upitati Plenkovića, Božinovića, ali i tri mumije 11. izborne jedinice, jesu li, prema ovome, Hrvati iz BiH postali bliskoistočni susjedi?

Nije da imamo bilo što protiv ulaska državljana Srbije u Hrvatsku, dapače to nas se uopće ne tiče. Stvar je u tome da, ukoliko se uzmu u obzir podaci o incidenci zaraze u lipnju i broj zaraženih, nema nikakvog opravdanja da Hrvatska diskriminira svoje građane koji žive u BiH, a otvara svoje granice prema Srbiji. Prema podacima SZO u lipnju je Srbija imala 2534 novozaraženih, dok ih je u BiH 576. Na dan 26. lipnja Srbija je imala 103 novozaražena, BiH 24. U zadnji tjedan dana Srbija ima 7 novozaraženih u odnosu na 100 000 stanovnika, BiH 3.

Prema tome, neistine su da Republika Hrvatska definira način ulaska u svoju zemlju na osnovu epidemioloških podataka. Prava istina je da se isti definiraju na osnovu političkih podataka. O kojim i kakvim podacima, valjalo bi upitati Vladu RH, ali i političko vodstvo Hrvata u BiH. Zašto matična Domovina diskriminira svoje sunarodnjake iz BiH? Je li ovo odraz bratske i bezrezervne podrške Vlade Republika Hrvatske Hrvatima u BiH?

Hvala Vladi RH, hvala g. Plenkoviću i "bratskoj" stranci, hvala trima mumijama iz 11. izborne jedinice što su i ovaj put pokazali što uistinu misle o Hrvatima iz BiH. Pokazali ste i pokazujete pravo lice.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

[ * neprimjereno * ]ci su gori od neprijatelja

Dakle sad krece sezona pozara u HR, bravo za
HR vladu pod vodstvom komunista,anemicnih dezertera.

To su Plenković Pupovac i kumpanija.Večeras ćemo navijat za Španiju neka Srbi navijaju zanje.

Hahaha njih baš briga šta ćete vi navijat za Špaljolsku, srce ih boli

Nevole oni vise sebe od nas samo oni oce dase mi cijepimo sto prije pa onda mozemo ici kud ocemo ali mi to nesvacamo odma optuzujemo

Ovi stožeraški lumeni gledaju broj cijepljenih, nije ih briga sto ima vise zarazenih... Ali kako to da ima više cijepljenih i više zaraženih?? Spremaju vam "delta" soj na jesen ili malo prije, ali u pravon smislu spremaju... Frekventivno opuštanje i stezanje obruča... pazite šta sam rekao

Hahaha... Čuli spremaju novi soj... Ajde neka i to je nešto... Srića je što u devetom mjesecu baba ode u mirovinu pa neće bit terora nad narodom ili me đava dobit još goru ili goreg.

Ako će ti bit lakše, onda ću se izrazit: sprema se novi soj :p
Merkel ili ursula?

U saboru RH 3 Srbina isto tako 3Hrvata iz BiH ovo je njihova sramota 3 Srbina su izborila svoje interese što naši nezaprjete ostavkam istovremeno pada vlada znajuli da imaju najače oružje ito u rukama što čekaju videli da im narod puca po šavovima.

Haha,Barbaric da da ostavku haha,pa nije on tamo radi naroda vec radi sebe. Nesmi taj disat dok mu ne kazu a kamo li da nesto kaze. Tuga i jad od covika ako se moze i nazvat covikom.

Pupovac se bori za svoje a nas ko nas šiša.

Zašto se vi ljutite???....Vlada ne dozvoljava stanovnicima BiH da slobodno ulaze, a vi ste građani države BiH...zašto bi vi imali dvije države??? Vi bi specijalni status...pa ne će ići to gospodo ....Hrvatska je članica EU i treba poštovati preuzete obveze!! Smirite se i tražite riješenje u okviru države u kojoj obitavate.

Nazalost, istinit i bolan komentar

Zašto smo se borili već za Hrvatsku a sad nas odbacuju gdje god stignu.

Onda ćemo se odreći RH državljanstva i zatražiti od naših političara u BiH da RH državljanima uvede vozni režim i prekine gospodarsku suradnju. Što bi tada pričao?

Ne pričam ja....to kažu oni koji odlučuju!! Niti jedno obećanje koje ste dosad imali od RH Vlade nije ispunjeno...što jasno daje do znanja da oni ne odlučuju nego samo obećavaju, a vi i dalje živite u oblacima i tretirate međudržavne odnose kao da su u pitanju dva sela....BiH će ući u EU samo kada ispuni uvijete koje su pred nju stavili "gazde", a ti uvjeti nisu u suglasju kojeg bi vi htjeli. Što prije to shvatite to bolje za vas. A što se tiče bilo kakvog ograničenja prema RH, izbij to sebi iz glave, takvo što nije APSOLUTNO moguće....kada već imaš internet pročitaj na netu što kažu "gazde",... vidio si kao su nestala ustaška obilježja i ponašanja, preko noći, pa eto kada već zazivaš blokade obrati se svom predsjedništvu da to i urade....moj mravu!!

Mi Hrvati kako stvari stoje zadnje svoje konstutivne dane broje sve zarad uvlačenjima doli njima preko noći postašmo manjina.

Još jedan patetični tekst, pa šta ako nam (vam) neda uć u Hrvatsku dulje od 12 sati? Jedino korisno od HR što imam je državljanstvo i putovnica s kojom što prije mogu pobjeć i iz nje i iz BH

Kako smo od istočnih, postali bliskoistočni susjedi!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari