Ljubuški podupire projekt "YOUth Drive"

ljubuski.info

U četvrtak je u prostorijama Grada Ljubuški potpisan Sporazum o podršci u provođenju i sufinanciranju projekta "YOUth Drive - Program za podizanje svijesti o pravilnom gospodarenju otpadom i osnaživanje zakonodavca za djelovanje".

Svojom podrškom u sufinanciranju projekta gradonačelnik Markotić je iskazao dobru volju i snažan poticaj nevladinom sektoru za daljnje napredovanje i razvoj koji već sada ima potencijal da iznese značajne projekte na području Zapadnohercegovačke županije.

Ova suradnja je veliki iskorak za cijelu zajednicu s obzirom na to da nevladin sektor Županije po prvi put provodi EU projekt, stoga je podrška gradonačelnika Markotića u ovoj provedbi od ključnog značaja, navode iz Udruge EKO ZH.

Projekt YOUth Drive ima za cilj poboljšanja vezana za pravilno upravljanje otpadom u Zapadnohercegovačkoj županiji, kao i razvoj zakonodavnih rješenja koja bi bila izravno primjenjiva.

Učinak ovog projekta biti će vidljiv u doprinosu razvoja društvene zajednice, podizanju svijesti građana, osobito mladih u prekograničnim područjima BiH i Crne Gore o važnosti pravilnog upravljanja otpadom, te zaštiti okoliša. Stvorit će se preduvjeti za unaprjeđenje i dorađivanje postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom, a kao primjer dobre prakse uklonit će se veći broj divljih odlagališta, te će se postaviti kante za elektronski otpad.

U okviru projekta odrađena je analiza stanja vodotokova na terenu po pitanju odlaganja otpada i zaštite vodotoka, kao preduvjet za buduće akcije sličnog tipa. Kroz projekt su u velikoj mjeri podržane i škole kroz donacije tableta, projektora i pametnih ploča. Ovo su samo neke od aktivnosti i benefita za područje čitave Zapadnohercegovačke županije financirane iz projekta YOUth drive.

Podizanje svijesti o zaštiti okoliša i pokretanje konkretnih akcija na području Zapadnohercegovačke županije i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru projekta "YOUth drive" kroz IPA Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija u iznosu preko 270.000,00 EUR.

Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru (CG). Projekt je počeo je sa realizacijom aktivnosti u studenom 2019, a trajati će do kolovoza 2021. godine, navodi se u priopćenju.

Glas naroda

U ljubuskom ,najskuplji odvoz smeca ,i najskuplju vodu placamo sramota markoticu mjenjaj nesto

A što bi mijenjao? Niko se ni zašto ne buni znači dobro je svima.

Za pozdravit je svaki napredak u gospodarenju otpadom i očuvanju okoline,ali pošto smo mi malobrojni a živimo na širokom području ovim se problemima triba pristupat regionalno,ja bi rekao po vodnim tokovima.Uz financisku i stručnu pomoć sa vana triba pristupit većim projektima(reciklaža sa spalionicom,izrada kanalizacije)koji bi pokrenili ekonomiju i zapošljavanje a maksimalno štitili okolinu.

Ljubuški podupire projekt "YOUth Drive"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari