Očuvati Domovinski rat od bilo kakvih nasrtaja, iskrivljivanja povijesti…

ljubuski.info

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te održavanjem svečane akademije u Mostaru je upriličena središnja svečanost povodom 29. obljetnice akcije oslobađanja grada Mostara i doline Neretve - "Lipanjske zore".

Vijence su pred spomenikom palim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače položila izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Hrvatskog narodnog sabora BiH i Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović naglasio je kako su Hrvati, 29. godina nakon Lipanjskih zora, opet okupljeni zajedno, uz sva iskušenja koja su ih svih tih godina pratila.

Istaknuo je kako je najvrijednije očuvati Domovinski rat od bilo kakvih nasrtaja, krojenja malo drugačijih pogleda na to vrijeme, iskrivljivanja povijesti…
Sličan rat imamo i danas kroz političko djelovanje Hrvatskog narodnog sabora. Vjerujem da će nam biti mnogo lakše, nego što je to bilo u vremenima Lipanjskih zora, prije točno 29 godina, da izborimo svoju apsolutnu jednakopravnost s druga dva naroda u BiH. A isti oni koji su tada govorili da to još uvijek nije njihov rat, danas, također, nisu zainteresirani da nešto promjene u BiH, vjerujući da su oni ti dominantni, i u tome jako griješe - kazao je Čović u izjavi novinarima.

Naglasio je kako je siguran da će Hrvati, kroz HNS BiH, tijekom ove godine, ostvariti i imati ono što im pripada - legitimno predstavljanje na svim razinama vlasti.
I na taj način izboriti se da možemo dalje predvoditi sve pozitivne procese u BiH kako bi se odužili svima onima koji su dali svoje živote da bismo mi danas bili ovdje - naveo je predsjednik HNS-a BiH.

Operacijom "Lipanjske Zore", koja je trajala od 7. do 26. lipnja 1992. godine, oslobođena je dolina Neretve, cijela općina Mostar i grad Mostar, odnosno 1800 četvornih kilometara okupiranog teritorija.

Večernji list

Glas naroda

Već je sve iskrivljeno

Hrvati u BiH zive kao u koncetraciskom logoru opasan bodljikavom zicom.

Adzovcima je super

Koga svrbi taj se i češe. Isto da lisicu stavite da vam cuva kokoši. Drug Dragan danas slavi svoj dan,pa mu i cestitajte.

Koda jugoslaven zna kako je bilo Hrvatskom narodu u vrime Lipanjskih zora on je tada bio sa svojima, znači na suprotnoj strani od Hrvatskog naroda di je i danas.

Nije bio je u Makarskoj

Dezerter čova ima što reći o Domovinskom ratu, kako ga nije sram?

Sramota

Nemere bit iskrivljeniji cim covic prvi nosi svicu pogledajte ko je sve pukovnik svi nam zapovjednici osudjeni fra dario cim ga zovnu trci i skropi kad ga zovnu pravi branitelji nema kad sve naopako i onda se cudimo samo pricamo o nekom izbornom zakonu za to vrime narod ode i svak suti

Čuj, dragan čović bio. Svaki komentar je suvišan

dragane lopužo komunjarska stara kažeš da ti je narod opet okuplljen trebaš reći raseljen radi tebe i takvih. Ti što okupljaš oko sebe to su tvoje sluge koje ti služe za daljni progon Hrvata sa ovih prostora manje je zlo bilo bilo tih dana što ti obilježavaš od tebe iz razloga što tada jesmo bili na okupu a danas pod tvojom vlasi u raskolu i progonstvu.

ISTINA

To samo kod nas ima da se velica rat i da se pise velilim slovom... I nije istina da su i Hrvati samo "branili"

di tako zboriš protiv poručnika HDZa dragančeta čovića
zanima me njegov ratni put i ko je sa njim ratova
mmnemoj te tako dragan će nam donit zakon po kojem smo manjina u bih a ne narod
draganče mora bit doživotno biran u predsjedništvo bih kakav komšić kojeg su birala oba naroda,dragan drži štangu srpskoj di hrvati imaju većinu od nula stanovnika

07.06. 1992 Dragan Čović bio prpadnik KOS-a otvori se zemljo iprogutaj ovo sve. Ovo nema nigdje na kugli zemaljskoj.

Ne vjerujem

jeli istina da je tokar rektor mostarskog sveučilišta prepiso neki dan više knjiga nego marks i engels skupa,bila promocija cili svit je bio fasciniram tom stvaralačkom glupošću
ako vako nastavi biće bolji od jelene pavičić zamjenice bandića koja štanca znanstvene radove brže nego kinezi riblje konzerve,a usput je vosila grad u dug,zna se

Zoran je bar bio u ratu

Prepiso?
Ma vodi brigu o sebi i o tomu šta si prepiso i napiso.
Svoj posao i obveze, pusti Zorana i Zorane.

Jel to bio skup makarana

Očuvati Domovinski rat od bilo kakvih nasrtaja, iskrivljivanja povijesti…
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari