Sve veće zanimanje za Glazbenu školu u Ljubuškom

ljubuski.info

Zanimanje za Glazbenu školu u Ljubuškom u posljednje vrijeme vidno raste. Danas ovu školu pohađa ukupno 177 učenika, od kojih je njih 148 u osnovnoj, a 29 u srednjoj.

S obzirom na to da je srednja škola osnovana prije dvije godine te da su roditelji dotad morali voziti djecu u glazbene škole u Mostar ili Široki Brijeg, može se reći kako je riješen velik problem, ali i da broj upisanih učenika u ovako kratkom razdoblju nije zanemariv.

Brojne aktivnosti

Broj učenika koji pohađaju Glazbenu školu Ljubuški u stalnom je porastu. Trudimo se uspješno odgovoriti svim redovnim zadacima koje svaka školska godina sa sobom nosi pa tako organiziramo najmanje tri velika učenička koncerta, javne sate svake klase, odlaske na natjecanja u državi i izvan države, godišnje ispite i slično. Kada ovim aktivnostima dodamo još i neke dodatne, onda možete zamisliti koliko smo, uz redovnu nastavu, užurbani i aktivni tijekom cijele školske godine, kazala je Ivana Šaravanja, ravnateljica Glazbene škole Ljubuški.

Jedan od upečatljivijih koncerata je onaj koji je održan u veljači ove godine za obnovu Glazbene škole u Sisku, kada su mladi i talentirani učenici pokazali veliko srce za svoje kolege, ali i školsko natjecanje koje je održano početkom lipnja.

Natjecanje smo organizirali zbog negativnih posljedica koronavirusa na nastavu, koncerte i na glazbena natjecanja. Učenici su se za njih pripremali, a kako su natjecanja dvije godine zaredom najavljivana pa otkazivana, tako su i oni gubili motivaciju. S ovim natjecanjem postigli smo neočekivano dobar odaziv, a i učenici su zadovoljni odrađenim zadatkom. Prije nekoliko dana održali smo i koncert pobjednika natjecanja u KC-u u Ljubuškom te dodijelili diplome i simbolične nagrade svim sudionicima natjecanja. Još jedan koncert, onaj maturalni, priredio je naš učenik Maro Bulić, koji je svoje umijeće sviranja flaute pokazao nazočnima u samostanskom lapidariju na Humcu. Tim koncertom Maro se oprostio od naše škole i sada ga čeka prijamni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Želimo mu svu sreću i nadamo se da ćemo svake godine imati bar jedan maturalni koncert instrumentalista GŠ Ljubuški, istaknula je Šaravanja.

Planirani koncerti

Dodala je i to kako su u školi uspješno prevladali sve izazove za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.
Iako se nijedan način održavanja nastave ne može mjeriti s redovnom nastavom, mogu reći da smo se uspjeli maksimalno približiti klasičnom načinu održavanja nastave te smo iznimno ponosni na ukupne rezultate koje smo, unatoč nespecifičnim okolnostima, na kraju ostvarili, poručila je Šaravanja.

U sljedećem razdoblju škola planira sudjelovati na majstorskom seminaru klasične glazbe Ardea u suradnji s Akademijom iz Čapljine, kao i u sklopu Jazz festa u Ljubuškom koji će se održati tijekom kolovoza. Ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, krajem godine upriličit će i koncert u kojem će glavni akteri biti profesori te onaj učenički u vrijeme božićnih blagdana.

Naš cilj je aktivno sudjelovati i snažno dati svoj doprinos Ljubuškom u području kulture. U skladu s našim mogućnostima nastojimo da glazbeni život u našem gradu bude bogatiji i kvalitetniji, a uz dobru suradnju i institucionalnu potporu, možemo jamčiti da takav rezultat neće izostati, zaključila je Šaravanja.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Svaka čast i profesorima i učenicima.Taj talent što imate je dar Božiji i budite samo ustrajni pa će te razveseljavati i druge i sebe.

Sve veće zanimanje za Glazbenu školu u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari