Osumnjičeni za pljačku zlatarne u Međugorju na slobodi

ljubuski.info

Zaboravljeni slučaj pljačke zlatarne u Međugorju od prije devet godina, kada su trojica razbojnika pucali u Mikela Mikija Dedaja koji je uslijed posljedica ranjavanja podlegao u mostarskoj bolnici ponovo je aktualiziran kada su pripadnici Granične policije BiH u subotu uhitili M.Č. (40) iz Posušja za kojim je Federalna uprava policije (FUP) raspisala potragu i to zbog razbojstva.

Međutim, kako je potvrđeno iz Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, M.Č. je pušten braniti se sa slobode.
On je saslušan u svojstvu osumnjičenog na sve okolnosti u prisustvu svoga odvjetnika i dovodi se u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela, ali nije bilo razloga za podnošenje prijedloga za određivanje pritvora, rečeno je u Tužiteljstvu HNŽ.

Kako navode, iz FUP-a su, dva dana po uhićenju, obznanili da je on s još dvije osumnjičene osobe sudjelovale u razbojništvu kada je iz međugorske zlatarne ukraden nakit u vrijednosti od 42.910 KM.
U počinjenju navedenog kaznenog djela, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenih osoba, što je dovelo do smrti osobe inicijala M.D. (1961.) rođenog na Kosovu, nastanjen u Međugorju, naveli su iz FUP-a.

Nesretni Dedaj se kobne večeri, 14. lipnja 2012.godine suprotstavio trojici razbojnika, koji su bili obučeni u dresove hrvatske nogometne reprezentacije, a na glavama su imali maske "nindža kornjače". Na meti pljačkaša je bila zlatarska radnja "Tony Gold-Oro" njegovih rođaka, Tonija i Kristijana Dedaja.

Nakon što je čuo buku iz njihove radnje, budući da je jedan od razbojnika u Kristijana uperio automatsku pušku, prethodno ga oborivši na pod, dok je drugi bio uperio cijev pištolja u njegovu trudnu suprugu, nesretni Dedaj je dotrčao do zlatare i povikao na pljačkaše, međutim, jedan od njih je pucao prema njemu i nanio mu teške ozljede od kojih je podlegao.

Svojevremeno su iz MUP-a HNŽ kazali da je ovaj slučaj preuzeo FUP, a za sada nije poznato je li se Posušak na saslušanju branio šutnjom ili je, pak, "otkucao" svoje suradnike.

Budući da je uhićen na Graničnom prijelazu Gorica prilikom ulaska u BiH, pretpostavlja se da se skrivao u Hrvatskoj, čije, također, državljanstvo posjeduje.

Glas naroda

Piši kući po odjelo, džaba ste krečili...sad laganica tužbe po redu i ima da M.Č.bude pun ko DŽajić.

Ko Džajić? M.Č. je od svačega i ti to znaš. Od droge pa dalje. A to što je sigurno otkucao partnere mu ne ide u korist na duže staze.

Imali ljubusaka poznati

Sad ga opet pustite preko granice, kad je dolijao sad u tamnicu sa njim, a ne da se brani sa slobode. Oćete opet da napravi još krivičnih djela i ubojstava, sa njim pod ključ ne zaslužuje ništa bolje.

Tako je,po kratkom postupku sa takvim treba postupati.

Mora da je platio jamčevinu sa zlatom

Hdz

Moguće je i to.

Čuj incijali pa kad može puno ime i prezime pokojnog koga su ubili pa može valjda i toga divojarca. Ako neko zna neka objavi

Osumnjičeni za pljačku zlatarne u Međugorju na slobodi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari