Drago Martinović predstavio recept za financijsku stabilnost FBiH

ljubuski.info

"Reorganizacijom Federacije Bosne i Hercegovine do financijske stabilnosti općina i gradova" naziv je rada koji je dr. sc. Drago Martinović iz Širokog Brijega predstavio na 11. Međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji "Razvoj javne uprave" održanoj u Vukovaru.

Jedan od ključnih elemenata samoupravnosti jedinica lokalne samouprave je materijalno-financijski prema kojemu jedinice lokalne samouprave trebaju posjedovati materijalna i financijska sredstva za provođenje svojih nadležnosti. Prihod od neizravnih poreza, ponajprije porez na dodanu vrijednost, je najvažniji porezni prihod koji ostvaruju općine i gradovi u Bosni i Hercegovini. U radu je prikazana analiza i usporedbe proračuna, odnosno poreznih prihoda gradova i općina u entitetima Bosne i Hercegovine: Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, stoji između ostalog u sažetku rada 'Reorganizacijom Federacije Bosne i Hercegovine do financijske stabilnosti općina i gradova'.

Imajući u vidu rezultate analize poreznih prihoda od neizravnih poreza općina i gradova i složenosti ustroja Bosne i Hercegovine posebice jednog od entiteta Federacije Bosne i Hercegovine došlo se do zaključka da je neophodna reorganizacija istog, a ponajprije s ciljem osiguranja financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave u funkciji njihovog razvoja i financiranja provođenja propisanih nadležnosti, rekao je dr. sc. Drago Martinović.

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Razvoj javne uprave" održana je 16. i 17. lipnja u organizaciji Veleučilišta "Lavoslav Ružička" iz Vukovara i Pravnog fakulteta "Josipa Juraja Strossmayera" Sveučilišta u Osijeku, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Na konferenciji je uživo prezentirano 18 radova, a online 19 radova.

Glas naroda

Trebalo bi para za Hercegbosnu a "da se vlasi ne dosjete". Zar mislite da još ima ludih koji će svoje prihode dati drugim pogotovo nižim razinama vlasti?

Jedino rješenje je ukidanje županija i slanje uhljeba,neradnika i korumpiranih političara na Goli Otok

Časni i poštovani i veleuvaženi doktore Martinoviću, čestitam na precizno vođenoj osobnoj promociji koju pomno vodite u zadnjih par godina, nastojeći se prikatati kao hvale vrijedan i značajan čibenik kako na političkoj tako i na aktivističkoj, društveno značajnoj sceni. Poznato je da ste jedan od utemeljitelja civilne zaštite u ZZH, obnašate funkcije i na federalnoj razini, vodili ste krizu oko Covida u našoj županiji itd. Reklo bi se veliki humanista. E sad da tome nije tako i da je sve to jedno veliko licemjerje, Vas i politike koju zastupate je primjer vašeg bahatog ponašanja( a Vi jeste bahati) na Vašem radnom mjestu kao ravnatelja Županijske civilne zaštite. Naime, javnost vjerovatno ne zna da ste Vi, kao ravnatelj CZ ŽZH sa sjedištem u Grudama, uzrupirali prostor TZ Ž Z H na način da ste provalili u isti te ga nelegalno koristili godinama. Nakon pokrenute tužbe za uzrupiranje ste izišli iz istog i tvrdite da ga kao CZ ZZH niste nikad koristili služeći se prijetnjama i pritiscima prema stvarnim vlasnicima. Svi u Grudama znaju da ste isti koristili, i stime šsljete hadnu poruku kako se svi ciljevi mogu ostvariti kada iza vas stoji stranka, u Vašem slučaju HDZ. Na taj način pokazujete svoje pravo lice i karakter, te nikakvi znastveni skupovi niti radovi ne mogu " oprati" Vaše pravo lice niti prgavu narav. Sa željom sa budete što plodonosniji i jako puno puta citirani u svom " znantvenom " radu. Vasa sjena. Lp.

Je li TZ kupila prostor svojim novcem ili ga je dobila od naroda?Jeste li vi dovodili goste ili samo naplaćivali pristojbu?Zašto je propala kad ima tako elokventnog govornika?

Zbog Lijanovića, koji je trenutno u hladovini. Najbolji su ovi doktori koji sa drzavnih jasli i resursa, grade privatne karijere i ganjaju znanost. Predpostavljam da je na skup išao osobnim automobilom, i da neće naplaćivati dnevnice, ipak je on ugledan čovjek, humanista

Ukidaj Zupanije kvazi ministre vozace zamjenike pokondirene ministarke sa kuoljenim diplomama vracaj I prodaji sluzbene auto dnevnice itd.
Jedna drzava jedan predsjednik.
Idemo na normalni mod ljudi.
Dosta vise budzetskih sisavaca.
Sve nam od plaća I pdv odbi za njih.
Pare preusmjeri za pokretanje industrije socialu doskolovavsnje mladih da ne odlaze I studentima stipendije. Dosta ljudi ovoga više.
Dosta

Najbolji i najispravniji komentar.
Bravo.

Daj jednom da rasčistimo,je li federacija država ili nije?Jer ako je federacija država šta je onda RS?

Ukinut županije i aktivirat HB pa onda imamo samo dva nivoa vlasti i svak svoju čorbu kusa.

Sta ces aktivirati [ * neprimjereno * ] nesto sto nije nikada postojalo niti ce ikada postojati .

I sam znaš da to istina nije

Kad pogledam sve je to nekako komunistički kradezeovski zgureno. Niti je on izmislio toplu vodu, niti CZ a niti financiranje općina od poreza. To znaju osnovci, nego dajte jednog bar stručnjaka i njegovo istraživanje i znanstveni rad.

On je dr. a ti si vjerovatno pr..Moga si i ti svoj plan iznit a novinarčić je moga Dragin plan objavit pa da vidimo di smo?

Kad te zovu odazivaj se

Čuj utemeljitelj civilne zaštite.Koja glupost.

Eeee čega se je lik dosjetio.

De reci Drago gdje si fakultet završio i zbaš li što znači pojam "brucoš" i "apsolvent". Ni jedno ni drugo nemaš,, kako si mogao steći status "doktora"? Vjerojatno u ševinoj školi. Smiješno bi bilo da nije žalosno

Brucoš apsolvent magistar i doktor u njih je sve u jednoj godini

Zaboravih da imaš status i "sc". Mašala.

Drago Martinović predstavio recept za financijsku stabilnost FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari