Učenici Glazbene škole Ljubuški održali koncert

ljubuski.info

U Kulturnom centru u Ljubuškom sinoć je upriličena dodjela diploma učenicima koji su sudjelovali na prvom školskom natjecanju Glazbene škole Ljubuški, a odmah nakon toga i koncert nagrađenih učenika.

Kako je uoči koncerta objasnila ravnateljica Glazbene škole Ljubuški Ivana Šaravanja, čak se 91 dijete prijavilo na natjecanje, svi su marljivo vježbali i pripremali se.
Svaki učenik koji se natjecao dobio je nešto, diplomu i neku sitnicu. Na kraju su nas učenici koji su pobijedili nagradili jednim koncertom, mi smo stvarno ponosni i sretni…, rekla je Šaravanja.

U dodjeli nagrada sudjelovao je i Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ZHŽ-a.

A nakon dodjele diploma, uslijedio je koncert nagrađenih učenika. Mogle su se čuti mazurke, sonate, partite…

Koncert je otvorio Branimir Paponja koji je na glasoviru odsvirao Chopinovu Mazurku.
Potom je Sofija Šaravanja na violini odsvirala Montijev Csardas, a nakon nje pozornicu je zauzela Josipa Prskalo koja je na glasoviru izvela Haydnovu Sonatu u D-duru.
Ivan Barbarić, Tomislav Grizelj i Jure Rupčić su na harmonikama izveli tradicionalnu talijansku Tarantellu, a iza njih je Ana Jerkić na violini pokazala svoje umijeće. Ona je odsvirala Partitu za solo violin br. 2 u d-molu - Gigue.

Na programu je bio i nastup kvarteta flauta u sastavu Antea Šakota, Emanuela Jurković, Marija Miškić i Ana Pehar, no s obzirom da jedna od njih nije stigla sinoć, kao četvrta je "uskočila" učiteljica Maja Kožul.

Pretposljednja je na pozornicu stupila Sara Brkić koja je na violini odsvirala Kreislerov Prelude and Allegro "U Pugnani stilu", dok je koncert zatvorio Maro Bulić na flauti s izvedbom dijela Koncerta za flautu i orkestar u G-duru.

Ozračje je bilo opušteno i veselo, a publika je velikim pljeskom nagrađivala izvođače i njhove mentore.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari