Opstrukcija zakona o zabrani izgradnje malih hidroelektrana

ljubuski.info

Obzirom da je prošlo više od 30 dana od usvajanja nacrta zakona, a da Vlada FBiH nije ispoštovala rok koji joj je dao Predstavnički dom za slanje prijedloga zakona kojim se zabranjuje gradnja malih hidroelektrana, SDP BiH zahtijeva od Vlade i premijera Fadila Novalića hitno dostavljanje prijedloga zakona koji će se naći na dnevnom redu prve naredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

S druge strane, opstrukcija tog zakona u Domu naroda Parlamenta FBiH je tolika da se isti još uvijek nije razmatrao ni u formi nacrta ni prijedloga na ovom domu. SDP BiH ovim putem poziva parlamentarnu većinu koju predvode HDZ i SDA u Domu naroda da hitno razmatraju zakon kako bi procedura u oba doma bila izjednačena - saopćeno je iz SDP-a.

Nažalost, dodaje se u saopćenju, obzirom na inertnost Vlade FBiH, kao i pojedinih općina, ovih dana se uprkos protivljenju mještana lokalne zajednice nastavlja gradnja mini hidroelektrana koje su ranije dobile dozvole poput one na Neretvici (općina Konjic).

Očito je bilo sumnjivih radnji kada je u pitanju izdavanju istih i zbog toga je potrebna cjelovita revizija postupka i procedura svih izdatih dozvola - tvrde u SDP-u.

Na potezu su premijer Novalić i Vlada Federacije BiH, kao i rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH. Imaju konkretnu priliku za djelovanje, umjesto deklarativnih zalaganja i floskula koje smo u proteklom razdoblju mogli čuti od njih - poručuju z SDP-a.

Glas naroda

Sta kaze Gilja za ovo? Slaze li se?
Je li jos ista od nekretnina kupio u skorasnje vrijeme?

Nikako ne mogu svatit u čemu je problem?Ako neko ulaže novce i radi po propisu uz najmanju moguću štetu šta to komu može smetat?Ovo je spoj politikanstva političara,samoreklamiranja tkz.prominentnih i jala sirotinje.Ako bogati nebudnu ulagali kako i di misli sirotinja koru kruva zaradit?

Opstrukcija zakona o zabrani izgradnje malih hidroelektrana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari