Solarni automobil iz Posušja najbolji na utrci u Sisku

ljubuski.info

Solarni automobil iz Posušja pobjednik je u Utrci solarnih automobila u Sisku. Srednja strukovna škola iz Posušju jedina je škola iz BiH koja sudjeluje u ovom natjecanju.

Čast nam je sudjelovati na ovom velikom natjecanju i ove godine. Jedina smo škola iz BiH koja predstavlja svog bolida. Mjesecima smo radili na izradi i zašto ne bismo baš mi ove godine bili pobjednici kazao je uoči odlaska u vozač Emanuel Tomić.

U projektu izrade automobila sudjelovalo 10 do 15 učenika smjera računalni tehničar u strojarstvu, PTT tehničari i instalateri grijanja i klimatizacije zajedno s njihovim profesorima koji su bili potpora. Projekt je kvalitetan jer su učenici potpuno uključeni u izradu automobila što ih je barem djelom uvelo u struku.

Automobil je morao zadovoljiti neke kriterije kako bi upao na međunarodnu utrku u Sisku. Dva su stila natjecanja: slobodni i zadani. Škola iz Posušja natjecala se u slobodnom, a to znači da je automobil morao imati solarno punjenje, 3 kvadrata solarnih ploča i elektromotor.

Svoj automobil učenici i profesori su radili od prosinca prošle godine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari