Federalna vlada donijela niz imenovanja

ljubuski.info

Federalna vlada na sjednici u četvrtak donijela je niz novih kadrovskih rješenja. Tako su Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar dali prethodne suglasnosti za razrješenje članova Uprave ovog društva, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Elmedina Volodera za v.d. direktora, a Ivice Brkića, Ešefa Džafića, Marina Jelčića i Ajmana Šoše za v.d izvršnih direktora, do okončanja natječajne procedure, a najdulje do 12 mjeseci.

Prethodne suglasnosti dane su za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, zbog okončanja natječajne procedure, te za imenovanje Gordana Galića, Emira Konjhodžića, Davora Tomića, Dragana Gabrića, Kristine Žulj i Darka Perkovića za članove ovog nadzornog odbora, uime državnog kapitala, na razdoblje od četiri godine.

Federalna vlada dala je prethodnu suglasnost Skupštini UnisGinexa d.d. Goražde za razrješenje članova Odbora za reviziju ovog društva, imenovanih uime državnog kapitala, zbog podnesenih ostavki. Također, dana je prethodna suglasnost Skupštini ovog gospodarskog društva za imenovanje Amre Salihović za predsjednika i Ramiza Kikanovića za člana ovog odbora. Vlada je dala prethodnu suglasnost za razrješenje dosadašnjih vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora UnisGinexa d.d. Gorežde, uime državnog kapitala, te za imenovanje Alema Omerhodžia i Sedad Dedića za vršitelje ovih dužnosti.

Za članicu zajedničkog Upravnog odbora za provedbu Okvira saradnje između Ujedinjenih nacija i BiH za razdoblje od 2021. do 2025., uime Vlade FBiH, imenovana federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Vlada je Željka Dolečeka imenovala za vršitelja dužnosti direktora Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju, do okončanja konkursne procedure, a najdulje od tri mjeseca, počevši od 16. lipnja 2021.

Vlada je za člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje imenovala Muhameda Ramovića.

Program javnih investicija od 2022. do 2024.

Federalna vlada je usvojila Nacrt programa javnih investicija (PJI) FBiH za razdoblje od 2022. do 2024. PJI u ove tri godine obuhvata ukupno 126 projekata. Od toga su 63 projekta u provedbi, 58 je kandidiranih i pet projekata ima status odobrenih. Ukupna vrijednost svih projekata je 15.993,79 milijuna maraka, od čega se 7.885,56 milijuna maraka odnosi na kandidirane, 7.143,27 milijuna maraka na projekte čija je provedba u tijeku i 964,95 milijuna maraka na odobrene. Među projektima odobrenim u trogodišnjem razdoblju su izgradnja autoceste na Koridoru Vc na dionicama Ozimice - Poprikuša (440.407.500 maraka) i Putnikovo brdo - Medakovo (167.892.880 maraka), te poddionica Mostar jug - Kvanj, dionica Jug - Zvirovići (178.134.963 maraka), zatim Vjetroelektrana Vlašić snage 50 MW (160.000.000 maraka), te projekat energetske efikasnosti FBiH (18.580.385 maraka). Kada je riječ o projektima u provedbi, najznačajniji su oni u cestovnom prometu (3.319,3 milijuna maraka), proizvodnji i opskrbi energijom (2.733,65 milijuna maraka), vodoopskrbi i sanitaciji (319,75 milijuna maraka) i željezničkom prometu (216,66 milijuna maraka). Promatrajući po županijama, ukupno su najvrjedniji projekti koji se provode u Tuzlanskoj (1.984,99 milijuna maraka) i Zeničko-dobojskoj (1.863,91 milijuna maraka), dok su projekti za koje je implementator FBiH vrijedni 985,14 milijuna maraka.

Inače, kandidirani projekti su oni za koje nisu osigurani izvori financiranja u trenutku izrade PJI, odobreni projekti su oni za čije financiranje je, nakon zaključka Vlade FBiH, pokrenut proces osiguranja potrebnih sredstava, a za projekte u provedbi su, djelomično ili u potpunosti, osigurana domaća ili ino sredstva postala efektivna i njihova realizacija je u tijeku.

Glas naroda

Ovaj direktor sve tendere dobija a naš Brkić je brate stručan nema gdje ga nije bilo hahaha

Federalna vlada donijela niz imenovanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari