Premijerom spota 'Nije me stra' Terra Slaves najavili novi album

ljubuski.info

Ovih dana javnosti je predstavljena nova autorska pjesma "Nije me stra" benda Terra Slaves, čiji su članovi iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog.

Premijerom pjesme i spota najavljen je album koji je zadnjih godina sniman u studiju "Jaz" u Strugama kod Čapljine.

Osim pjesme "Nije me stra"' na albumu će se naći još sedam novih pjesama.

Bend Terra Slaves idejno i kreativno postoji već dugi niz godina (aktivno od 2008.), a kroz svoju evoluciju je nekoliko puta mijenjao i proširivao sastav.

Danas je Terra u principu prerasla u projekt koji je nastao iz benda, djelujući kroz različite udruge, projekte i festivale u Čapljini i Ljubuškom. Idejni nositelj priče je Mate Bevanda, gitarist i tekstopisac, a uz njega drugi najstariji član je Jure Jurković.

Najveća inspiracija i teme pjesama su folklor, kulturna baština, religioznost i priroda hercegovačkog podneblja, odnosno Humske zemlje kako se izvorno naziva naš kraj. Žanrovski riječ je o spoju etno zvuka s metalom i rockom.

Bend je u prošlosti održavao koncerte i imao značajnih regionalnih nastupa na različitim festivalima. Resi ih autentičnost i beskrompomisan stav. Neke od poznatih pjesama su: Hercegovina, Dedo, Tebi sine Srđane, Vila Imotska, Čija li je, Pitali mene momci, i dr.

Glazbu za pjesmu potpisuju svi članovi benda. Tekst je napisao Mate Bevanda, producirao je i oblikovao Ivan Bukovac (studio Jaz), video je producirao Igor Beno a pjevaju Mate Bevanda, Jure Jurković, Marija Bukovac i Ivan Bukovac.

Snimatelj kadrova u videu je Perica Biško.

 

Glas naroda

Što je sa đezom i bluzom iz ubuškog?

Za Đezu se nezna od kad je zatvorio slastičarnu/pekaru, neki kažu da živi u onom prostoru a neki da se vratio u Makedoniju... za Bluzu kažu da se iz Norveške javlja nekoj raji...kako god bilo i Đezo i Bluzo će ostati urbane legende i zauvjek u našim ljubuškim urbanim srcima.

Hahah

A Roki davno umro

Imam osjecaj da se sprdas sa jazzom, a da si povirio i vidio imena i cuo muziku? Meni je bilo nevjerojatno da se odrzalo onako nesto u ljubuskom. Al ti si zaglavio u bambusu ili diamondu

Dobra pjesma, motiv djevojke, nije mi baš jasno šta predstavlja, vjerojatno poveznica sa "etno" pjesmama koje su često imale djevojke za glavne likove. Apokaliptičan spot, glazba u skladu sa predskazanjem "mračnih" vremena koja "dolaze"

Džadžment dej!

Oštro ,na prvu i bez veze.Ako pjesma dolazi iz duše onda ovi ljudi žive pakao a ne život.

Svaka čast

Ovo nije korak unazad, ovo je korak u jamu.. predugo, prebanalno i preprepisano od ranije. Vokal propao. Kreativnost otisla davno

Ma bježite boni, ko će slušati tuđu muku...

Premijerom spota 'Nije me stra' Terra Slaves najavili novi album
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari