U Hrvatsku se i dalje ne može bez dokaza o uplaćenom smještaju

ljubuski.info

Mjere za ulazak u Hrvatsku iz trećih zemalja među kojima spada i Bosna i Hercegovina su nedavno relaksirane, međutim i dalje je potrebna potvrda o uplaćenom smještaju ili dokaz o vlasništvu kuća ili plovila u Hrvatskoj.

Na upit o uvjetima za neesencijalna, odnosno turistička putovanja u Hrvatsku, iz Ministarstva unutarnjih poslova ove države su kazali kako je dokaz o smještaju jedan od uvjeta za ulazak.
Osobe koje putuju iz turističkih razloga moraju na graničnom prijelazu predočiti potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj, rečeno nam je.

Osim dokaza o smještaju, ako želite prijeći granicu Hrvatske i ljetovati na Jadranu, morate ispuniti još nekih od ovih uvjeta:

Posjedovati negativni PCR test ili brzi antigenski test (BAT) na koronavirus pri čemu BAT test mora biti sa Zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije, koju objavljuje Europska komisija. Kod nalaza BAT testa napravljenog u inozemstvu mora biti vidljiv proizvođač testa i/ili komercijalni naziv testa. U protivnom test se neće prihvatiti kao vjerodostojan za ulazak u Republiku Hrvatsku. Nalaz PCR testa ne smije biti stariji od 72 sata, a BAT testa od 48 sati od trenutka testiranja do dolaska na granični prijelaz.

Predočiti potvrdu o primanju dvije doze cjepiva koje se koriste u EU, ako je prošlo 14 dana od primitka druge doze ili prve doze u slučaju imunizacije cjepivom koje se prima u jednoj dozi.

Posjedovati potvrdu o prebolijevanju koronavirusa i primitku jedne doze cjepiva unutar šest mjeseci od početka bolesti, s tim da cijepljenje mora biti provedeno prije manje od 180 dana od dolaska na granični prijelaz.

Posjedovati pozitivni PCR ili brzi antigenski testa kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije koronavirusom, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje liječničke potvrde o preboljenu.

Glas naroda

Zadračite do izbora, doće naši ovnovi glasat opet za domoljube ako bidne vajde.

Bravo Hrvatska, vodite računa da se pandemija obuzda, a u ZHŽ ukinuli sve mjere!!! Znaju da se situacija može pogoršati dok procijepljenost ne bude oko 70%. Ove naše pametnjakovice zaboli ona stvar sto se situacija može pogoršati. Valjda im je u interesu da se svi zarazimo, jer vakcine su skupe i nisu ludi da ih nabave...

Za ovo su se borili branitelji?!

Piše li na koliko dana mora biti uplaćen smještaj i koliko para moraš potrošit?To je samo izgovor da se ni lipa ne potroši bez njihove kontrole i da spriječe dolazak onih koji neće biti minimalno tjedan dana i potrošit minimalno 2000 eura.Za to moreš misec dana na Havaje

Ja moram u Remetinec mogu li bez testa

Jopet avion leta kažu da prosipa morsku vodu valjda da se osjeti miris mora pošto tamokaren nemoremo

Nema sa Argetom na'plažu na dan I kući.
Moraš trositi u hotelim I imati potvrde.
Svi na glasanje kad budu izbori. U red .
Sve za Hrvatsku Hrvatsku ni zasto.

Dat će nam o i prekogranične projekte, a zna se kome, ovsje podržavaju samo HdZ, a i naš njih

Pa idi u Španjolsku,Crnj Goru,Albaniju, tko ti smeta

Štaćemo sad iđemo u Neum dok ima mista.

Najljepše naše more u Neumu još preko Svitave

Nema više galamit po plažama u RH "babo haj mi za.ko.lji paštetu", nit se bućkat u plićaku obučen ko nindža, ni krast tuđe stvari po plaži. Sad iz šeher Bosne u Neum ili Montenegro.

Nema više ni škrtih ercegovaca isto, koji ne nose paštete, al zato kupe u studenca salamu i kiflu

Pa kao da se mora na more, viditi ćemo kome će prije dosaditi

Eto žaliće oni za takvim

To ćemo da vidimo još

Tako je,nema više ni škrtih hercegovaca koji sjednu u restoran pojedu ribu,lidnje,hobotnicu,popiju po dvalitra vina i nabace konobaru pišljivih 100 kuna bakšiša

Jel to vrijedi za prelazak autom preko granice na cesti?
Ja posto imam valjanu hr osobnu najvise volim prosetat kroz sumske staze do maticne zemlje. Svakako auto nemam, a u dan mi nije.

Najbolji smo njima mi koji dolazimo na dan. Platimo parking, kupujemo dici dnevno bar 10 gluposti, ručamo, pijemo 5 puta kavu, kupimo sve što nam ponude, potrošimo dnevno kao Česi za 5 dana. Sitiće se oni, ali treba im dulje da shvate.

opet će braća srbi ubrzo sa tenkovim naići ali onda im je slobodan prolaz do lijepe njihove hrvatske neka je sataru što se nas tiče istrgovali su našm pravima da je to žalost kenjac ko prstom migne

Tako je i odreći se njihova državljanstva i da BiH vlada prekine sve odnose snjima i uvede im vozni režim. Deder narode prikini kupovat njihove proizvode.

Nikakvo čudo kad dvorske lude vode državu.Pilaju granu na kojoj sjede,sad nek još povećaju cestarinu,tečaj kune i sve ostalo ..jeftinije odletiti do Grčke i Turske na mjesec dana nego jedan tjedan u makarskoj

U Hrvatsku se i dalje ne može bez dokaza o uplaćenom smještaju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari