Održana radionica za pružatelje turističkih usluga

ljubuski.info

U okviru prekograničnog projekta "Od srednjovjekovnih tvrđava u Hercegovini do austrougarskih tvrđava u Crnoj Gori (FORT-NET)", financiranog od strane Europske unije, od 2. do 4. 06.2021. godine u Herceg Novom se održala edukacijska radionica/trening za pružatelje turističkih usluga iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na temu "Kreiranje doživljaja i iskustava kulture kroz turizam na primjeru tematskog proizvoda "Putevi povijesti: Austrougarske tvrđave".

Radionica, koju je organizirao Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice (CG), namijenjena je za planinarske i gradske vodiče, turističke agencije i lokalne turističke organizacije iz Boke i Hercegovine. Sudionici radionice su se upoznali sa najnovijim trendovima u kreiranju kulturno-turističkih tura i tehnikama interpretativnog vođenja, u cilju poboljšanja kvaliteta doživljaja i iskustava destinacije.

U tijeku radionice, prezentirao se jedan od rezultata projekta, budući kulturno turistički proizvod "Putevi povijesti: Austrougarske tvrđave", koji bi do kraja rujna 2021. godine turističkom tržištu trebali predati crnogorski partneri projekta, CSTI Montenegro i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Ovim proizvodom će, prema potrebama suvremenih turista, biti interpretirana europska kulturna i vojna baština, dijelovi obrambenog sustava pogranične tvrđave pored nekadašnje južne austrougarske granice s Kraljevinom Crnom Gorom u Boki i Trebinju.

Ovaj proizvod je namijenjen domaćim i inozemnim posjetiteljima, zaljubljenicima vojnih tema i povijesti, rekreativcima u prirodi. Za njih je do sada formirano tri od ukupno pet tematskih turističkih puteva s interpretativnim tablama i turističkom signalizacijom u Boki i Trebinju.

Nositelj projekta Grad Ljubuški, u partnerstvu s JU Razvojnom agencijom ZHŽ-HERAG, na sličan način prezentiraju hercegovačko srednjevjekovno civilno i vojno graditeljsko nasljeđe. Vidljivost zajedničkog proizvoda marketinški će biti ojačana zajedničkom turističkom brošurom, web stranicom i mobilnom aplikacijom. Izvedeni su manji konzervatorsko-restauratorski radovi na Starom gradu Ljubuški koji uključuju zidanje nedostajućih zidova i grudobrana, injektiranje i ojačavanje zidova.

Projekat "Od srednjovjekovnih tvrđava u Hercegovini do austrougarskih tvrđava u Crnoj Gori (FORT-NET)" se provodi u okviru prekograničnog programa Bosna i Hercegovina - Crna Gora, u okviru EU instrumenta pred-pristupne pomoći IPA. Projekat je počeo sa implementacijom 2019. godine i realizira se tokom 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 470.079,65 EUR.

Projekat provodi Grad Ljubuški, u partnerstvu s Javnom ustanovom razvojne agencije Zapadnohercegovačke žuanije (HERAG), Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Crne Gore i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore (NTOCG).

herag.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari