Od sedam razvoda u ZHŽ, tri u Ljubuškom

ljubuski.info

Postavlja se pitanje jesu li se parovi zaista zbližili u doba pandemije korona virusa ili je manji broj razvoda rezultat otežanog rada sudstva u tom razdoblju.

Prvi rezultati za 2020. godinu kažu kako je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bilo 68 razvoda, u Zapadnohercegovačkoj županiji 20, dok je u Hercegbosanskoj županiji zabilježeno 14 razvoda.

U Hercegovini se od početka 2021. godine razvelo ukupno 19 parova, kažu podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Naime, u mjesečnom statističkom pregledu po županijama, objavljenom na mrežnoj stranici Zavoda u svibnju, u razdoblju od siječnja do ožujka u tri hercegovačke županije zabilježeno je ukupno 19 razvoda.

Najmanje razvoda u promatranom razdoblju zabilježeno je u Hercegbosanskoj županiji gdje su se samo u Tomislavgradu razvela tri bračna para. U ostalim gradovima ove županije nisu zabilježeni razvodi.

Sedam parova razvelo se u Zapadnohercegovačkoj županiji u prvom tromjesečju ove godine. Tri su se para razvela iz Ljubuškog, te po dva iz Širokog Brijega i Gruda. Po ovoj statistici u Posušju nije bilo razvoda.

Kada je u pitanju Hercegovačko-neretvanska županija najviše razvoda zabilježeno je u Mostaru. Četiri para su se razvela u Mostaru, a dva u Čitluku.

Po jedan razvod zabilježen je u Čapljini, Konjicu i Stocu. Razvodi nisu zabilježeni u Prozoru, Neumu, Ravnom i Jablanici.

Za usporedbu pogledajte i broj razvoda unazad nekoliko godina po županijama.

Županije: HNŽ, ZHŽ i HBŽ

Godina: HNŽ ZHŽ HBŽ
2015. 124 19 7
2016. 160 20 7
2017 118 27 14
2018. 120 20 23
2019. 124 26 16
bljesak.info

Glas naroda

Đe će se onit mjerit s nama, Ljubuški je vazda bio i bit će sto godina ispred ovih gore navedenih provincija...čuli samo tri razvoda, slab rezultat ali ipak vodimo.

Nisi ti naš čim govoriš đe ti si se uvinča kod nas.

Mobitel u ruke...društvene mreže...iskoči koji tip ili ženska...malo pomalo...sve ode u piz.. materi..

U nas u posušju se sramota razvest...

I kod nas u njemaćkoj isto...

Obično oni koji su se rugali drugima zbog rastave braka je došlo vrijeme da se i oni rastaju, zato Boga molite u obitelji, budite ponizniji i strpljiviji pa će doći milost i bit ćete sretna obitelj. ....

jeste u pravu si, biti ponizan i strpljiv. znači da te svak j... u zdrav mozak . šuti i trpi. ne ide kuća naprid ako nema bar jednog [ * neprimjereno * ]a.

Malo sutra,a vi Posusje morate slusati zene jer se one pitaju,ili van vec vi muskarci morate trpit...iman unas iz Posusja snaha,a sto dalje od mene,muzevi rade a one sjede ko dame pred kucom.

Sramota je živjet kako netreba, a razvest se nije sramota nikakva, bolje bi bilo mnogima da se odvaže na taj korak, nego da žive u braku koji ne funkcionira.

Bolje dobar razvod nego los brak.

Al moj sused ne se razvesti..ooooo
A lepša san mu ja

Bolje dobarr brak nego los razvod.Dobar brak je vrhunac zivota.

Upravo tako.

ni jedog u mojoj okolini. ni od pokojnih. vani gladac, unutra jadac.

brak koji traje dok ima para od jabuke onda se mlada vraća mami pa jopet iznova

Ju nas iDje mama s mladom..
A di mama kad se oni razvesti ?

A i ove danasnje cure su bože pomozi,hodaju sa deckom 4 do 5 godina pa mu dadnu nogu u straznjicu kad se spetljaju sa ozenjenim.Obuku tjesne farmerice gdje se sve vidi na izvolite i posluzite se,bit će još razvoda u Ljubuskom samo će ovi bit malo jači jer su zvučnija imena u igri.Cut će se.

Malo sam citao ove komentare o ovim curama.Neka ste ih izbrisali uredniče ,svaka vam čast.Došao sam do zaključka da to pisu zenske osobe koje su ljubomorne kad vide da je netko od njih ljepsi,zgodniji,sređeniji.Cure glavu gore,sta vas briga sta pise 5 budala bez imena.Toga ce uvijek biti,to su bolesni umovi.

Dadilja

Zašto brisete komentare,hoćemo čuti glas javnosti,ako ćeš ovako nastaviti onda bolje da ugasis portal.Hocemo slobodu govora a vi bi kao novinari to trebali znati,ali ne to kod vas ne prolazi jer ste licemjerni kad vama paše onda sve može,a ako ne onda brisanje i blokiranje.

Komentirajte s mjerom

Sta je za vas mjera,ima raznih vrsta mjera od centimetra,metra,kilometra,coola,kilograma,inca.........izjasni se odredjeno.

a šta"š , kad pogledaju svoje jadnice kakve su mrze ili sebe ili nju, a najčešće cili svit.

Ne spominji me . Bri***ta

Portal je krava muzilica kad triba namontirat nesto pojedinim ljudima. Onda ni mjere ni bontona ni obraza.

Milimetri dole miligrami gore

Veći problem u mladih brakova nije preljub alkohol kocka već moje pare i tvoje pare nažalost mlade supruge su preemancipirane za razliku od svojih majka ili baka

Šta treba da je ovisna u muževim parama pa da čak ikad je mlati, maltretira i vara da ne može otić zato što nema gdje

Od sedam razvoda u ZHŽ, tri u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari