Upoznajte Hercegovinu kroz "Zanimljive muzeje"

ljubuski.info

Europska unija je kroz projekat "Zanimljivi muzeji" podržala kreiranje jedinstvene turističke ponude s fokusom na muzeje u Hercegovini i prekograničnom području Crne Gore, u cilju promoviranja regije kao multietničke i kulturno raznolike europske destinacije. Više od 20 muzeja i turističkih organizacija i agencija sudjeluju u kreiranju ponude koja će uključivati i ruralna područja.

Cilj je ostvariti suradnju između muzeja i turističkih agencija, na osnovu koje će agencije kreirati konkretne paket aranžmane s fokusom na posjete muzejima. Stoga je od 1 do 3 lipnja za 12 turističkih agencija i radnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organizirana posjeta muzejima u Konjicu, Jablanici, Mostaru i Ljubuškom, tijekom koje se razgovaralo o mogućnostima suradnje.

Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, veliki je interes putnika za putovanjima u regiji. Turistički radnici pokušavaju kreirati i ponuditi nove sadržaje putnicima. Nama se učinila posebno zanimljiva sjeverna Hercegovina, koja je kao pojam nešto novo i možda privlačno gostima. Posebno atraktivnom je mogu učiniti zanimljivi muzeji za koje nismo do skoro ni znali. Pripremamo konkretnu ponudu za naše goste i ovo studijsko putovanje ćemo iskoristiti da sa lokalnim akterima dogovorimo detalje ponude, rekao je Siniša Lukač, turistički radnik iz Hrvatske, govoreći o značaju promocije i ove posjete.

Zahvaljujući projektu "Zanimljivi muzeji" u idućem razdoblju se očekuje slična posjeta muzejima Crne Gore, kao i njihova promocija.

Projekat "Zanimljivi muzeji/Amusing Museums" kroz program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora financira Europska unija, a zajednički ga provode Udruženje LiNK iz Mostara, u suradnji s Nacionalnim Muzejom Crne Gore i Općinom Jablanica. Ukupna vrijednost projekta je blizu 400.000 eura, od čega Europska unija financira oko 300.000 eura.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari