Pogledajte koji su projekti Hrvata izvan RH dobili financijsku potporu

ljubuski.info

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2021. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na 1. Javni poziv zaprimio je 600 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci.

Inače, radi se o sredstvima u ukupnom iznosu od 2.500.000,00 kuna.

Među ostalim, sredstva su dobili HKD Napredak Ljubuški (10.000 kuna za projakat "Napretkovi ljubuški dani), Javna ustanova Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle s teškoćama u razvoju Grada Ljubuški (35.000 kuna za nabavku vozila), Skupština ZHŽ (25.000 kuna za projekat "Očuvajmo našu tradiciju).

Odluka o dodjeli financijske potpore (PDF),

Glas naroda

Samo gusle i narodne nošnje,to će nas spasiti

Ovo je lemuzina, sramota za objavljivati.

Pogledajte koji su projekti Hrvata izvan RH dobili financijsku potporu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari