"1. Ljubuški Outdoor festival" realiziran na vrhunskoj razini

ljubuski.info

U Ljubuškom je održan prvi Outdoor festival i jedini takve vrste u Bosni i Hercegovini. Riječ je o sportsko-rekreativnoj manifestaciji, koja je povezala kulturno-povijenu i prirodnu baštinu duž natjecateljskih ruta, biciklističke, trkačke i treil staze, te paraglajding natjecanja. Ljubuški Outdoor festival je tijekom tri dana održavanja okupio više od 400 trkača, 200 biciklista i 40 paraglajdera iz cijele BiH, ali i mnoštvo posjetitelja.

Više od dvije stotine biciklista iz cijele Bosne i Hercegovine sudjelovalo je na završnom danu trodnevnog ljubuškog sportsko-rekreativnog festivala. Na polumaratonu koji je povezao prirodne ljepote - dva najpoznatija ljubuška slapa Koćušu i Kravicu, sudjelovao je i veliki broj mladih.

U Ljubuški su stigla i neka zvučna imena iz trkačkog i biciklističkog svijeta.

Cilj Festivala je, kažu organizatori, popularizirati sportove na otvorenom i u prirodi, koji će istovremeno povezati i revitalizirati kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu uz natjecateljske rute.

Osim promocije sporta i zdravog načina života, kroz ovaj jedinstveni festival nastoji se promovirati i razvoj aktivnog destinacijskog turizma ne samo u Ljubuškom, nego i u ostalim sredinama u BiH

Antonio Barać pobjednik utrke Stipe

Antonio Barać, jedan od najboljih biciklista u Bosni i Hercegovini osvojio je utrku "Stipe" koja se u nedjelju održala u sklopu Ljubuški outdoor festivala te je tako postao ukupni pobjednik biciklističkog dijela programa.

Postavio je i rekord staze.

On dodaje kako mu je bilo drago doći u Ljubuški i uveličati ovu manifestaciju. Na startu je u nedjelju bilo oko 200-tinjak biciklista iz čitave BiH, a oni su se natjecali u dvije utrke. Stipe je bila utrka dužine 41 kilometar i bila je malo zahtjevnija, dok je druga utrka bila Mara duljine 21 kilometar i ona je bila namijenjena za one koji su željeli uživati u prekrasnom krajoliku, a da se pri tom ne umore baš puno.

Barać koji je na kraju osvojio utrku Stipe kaže kako je čitav događaj vrlo dobro organiziran.
Bilo je odlično. Organizacija je bila na nivou, staza također, imala je sve segmente što se tiče tehnike, brda, uspona, spusta. Mislim da je ovo jedna odlična promocija biciklizma u Hercegovini. Imam odvoženih preko 500 utrka u životu i mogu reći da je ovo bilo na dobroj razini. Organizatori iz Ljubuškog su na dobrom putu za uspjeh u budućnosti, ocijenio je Barać.

Ivica Petrović iz Biciklističkog kluba Mostar je također rekao kako su dojmovi odlični.
Čestitao bih organizatoru na dobro pripremljenoj i zanimljivoj stazi i na svim popratnim sadržajima tijekom ova dva dana. Sve je bilo na vrhunskoj razini, rekao je Petrović.

Organizatorima je pohvalu uputio i Pašo Zarović iz kluba "Pedalaši" iz Kaknja.
Sve je bilo za desetku , prokomentirao je kratko.

Josip Ramljak ispred organizatora, Biciklističkog kluba Ljubuški je istaknuo kako im je bilo bitno da sve prođe u redu.
I prošlo je sve u redu. Bilo je i padova, ali to je sastavni dio ovog sporta. Jedan je bio malo teži pad, ali mislim da je sve ok. Mislim da su svi zadovoljni. Dobio sam pozitivne reakcije od klubova iz čitave BiH. Bilo je impresivno vidjeti preko 200 ljudi na startu i jako mi je drago da se ovo održalo u Ljubuškom, rekao je Ramljak.

Nikola Kumiša pobjednik natjecanja preciznom slijetanju "Kosača"

Nikola Kumiša iz Parajedriličarskog kluba "Zagreb" pobjednik je natjecanja u preciznom slijetanju paragliderom "Kosača" koje je jučer održano u sklopu Ljubuški outdoor festivala.

On je sletio najbliže obilježenom mjestu na sletištu, drugi je bio Luka Lučin iz zagrebačkog Zrakoplovnog kluba Aerotika, a treće mjesto osvojio je Slaven Boban iz Paragliding kluba Ljubuški.

Zabave jučer nije nedostajalo. Na sletištu su svi gledatelji mogli okušati se u streličarstvu, stiglo je i dosta turista, neki su došli čak iz Turske u Ljubuški samo da bi posjetili Ljubuški outdoor festival, te gledali atraktivno natjecanje pilota paraglidera.

 

Glas naroda

sve super podržavam, samo se nigdje ne spominje cijena događaja , koliko je to nas kao zajednicu koštalo, priča se po čaršiji blizu 100 000 km grad+županija+sponzori

Zašto se ne pitaš koliko se novca troši na "održavanje" cesta,na razne projekte i to loše urađene da se radovi beskonačno moraju ponavljati a za to nitko ne odgovara nego se pitaš za najbolji događaj u Ljubuškom u zadnjih 30 godina .Ovo je najjeftinija i najbolja reklama za našu općinu.

Zajednicu treba napalmom zapalit. Neposredno prije utrke ukralo stolove i suncobrane na 2 okrepne stanice..eto kakva smo mi zajednica

Šta bi ti da se revizija uradi samo zbog tebe. Oklen, oklen,šta te briga ( oklen ) . Sve pohvale i hvala svima koji su doprinjeli da se ovako nešto napravi i održi u ovom gradiću koji nestaje preko noći. Naklon do poda za sve :)

adz-ovac ako se plaća javnim novcima onda je uredu i prikazati što i koliko, ili sakrivate nešto

adz-ovac izvališ lipo svoju lovu i onda te neće nitko pitati ništa

Ima li hrvatska riječ za outdoor

Izvanvrata oli tiga vani.

Ko placa ovu ba gru

Extra bravo za organizatore,neznam jeli se ikad ista ljepše desilo u ljubuškom u smislu promocije sporta i zdravog načina zivota.Oduševljen sam,još kad vidite kako su se i djeca animirala,i kako su jedva čekali subotu i nedjelju.BRAVO ZA ORGANIZATORE I HVALA.

Ko će pokupit ono smeće što su bacali pokraj puta,boce od vode i ostalo.kroz gaj prema vitaljini pa prema kravici.to je ruglo

ko će pokupit smeće što naša domaća neodgojena bagra svakodnevno baca smeće pored svih puteva a najgora su ZNA se koja sela

Sve je jutros pokupljeno..zugo zugavi, umjesto da dodjes i popijes stogod ako vec nisi sportski tip vjerojatno si otisa u diamond i u 2 kad si se usta u rafaelo i zuga ma ta ce oni budale ovo ono hdz ovo ono i onda materi na rucak

Ja mislim da je festival financiran od strane sponzora. Zaista hvale vrijedan dogadjaj.

"1. Ljubuški Outdoor festival" realiziran na vrhunskoj razini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari