Završava se istraga oko Native usprkos opstrukciji Tužiteljstva ZHŽ

ljubuski.info

Glavna tužiteljica Tužiteljstva ZHŽ Vesna Ćavar i njeni zamjenici Borislav Čuljak i Mladen Hrstić nisu uspjeli spriječiti istražni postupak protiv bivšeg gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića sa sumnjom u milijunski kriminal u više predmeta.

Jedan od njih je i predmet "Nativa" iz kojeg je vidljivo činjenje više kaznenih djela od strane Barbarića i pomagača u gradskoj upravi.

Tužitelji Čuljak i Hrstić su ignorirali mnoštvo dokumenata. Hrstić je netočno objašnjavao nalaz sudskog vještaka ekonomske struke u kojem nema mišljenja vještaka kako je naveo Hrstić, već je činjenično utvrđeno samo nenamjensko trošenje namjenskog novca od kredita u Hypo bank d.d., a kojeg je Barbarić utrošio nenamjenski.

Na nekoliko sjednica GV Ljubuški Barbarić se pravdao zahtjevima vlasnika Native za povrat novca na račun u Austriji, zbog čega navodi da nije transferirao novac. Ti zahtjevi nisu točni. Novac je trošio samostalno puno ranije za plaćanje računa poduzećima T&D Company i Putovi d.d. Grude. S poduzećem Putovi Grude Barbarić je sklapao nezakonite javne nabavke u višemilijunskim iznosima na štetu grada Ljubuški.

Mnoštvo dokumenta je već izuzeto od strane Federalnog tužiteljstva uz asistenciju Federalne uprave policije koja po nalogu tužiteljstva provodi istražne radnje.

Međutim, za Barbarića se smatra kako kao saborski zastupnik uživa imunitet Hrvatskog sabora. Treba znati da su kaznena djela počinjena na području BiH. Također se često može čuti da od istraga nema ništa. U FUP-u i tužiteljstvu kazuju kako je Corona virus usporio postupke, ali kako istražne radnje idu svojim tijekom. U brojnim dokumentima se, kao sudionik, nalazi i sadašnji gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

M.Š.

Glas naroda

Kao i obicno do sad od ovog nema nista, jer doticni uzima za pravo bit inzenjer, sudac, pravnik, ekonomista pa i virolog. Samo bi trebalo da i odgovara za ako se utvrdi drugacije, .
Urednice daj navedi jednu presudu koju si dobio tim kvazi dokazima, evo ne mora biti u zupaniji, reci ce mo da te oni ne vole

Ničija nije do zore gorila

[ * neprimjereno * ] svoj ti poso ide sve po planu

More jedan mandat u Zenici

Oznin pamflet.

Neće mu suditi u Širokom Brijegu

Nikakav čovjek LAZOV i PREVARANT!!

Bobo ce to galantno da izgubi .

e moj Hrsticu, netko ce ti slomiti bagrenje

Bidon je prava stvar moze bez problema 5 I vise litara ponijeti.. Sve su to stuke, predatori, bezkicmenjaci ali jebi ga svak se treba snaci kako zna. Netko se proda I jede [ * neprimjereno * ] a netko se bori I napravi sebi put kojeg ce tesko kupina obrasti I vjerujte lakse je puno boriti se nego prodati se. Nekad se cini da nije tako ali jest puno je lakse boriti se..

Vjerujem da će ovoga lika stići ruka pravde ali više volim kad objavljujete tekstove aktualne kao bojkot HDZ BiH turizmu u državi ili Kemal bivši šta govori za Miru sadašnjeg

Moj komentar je izbrisan pa cu ga ponoviti na ljepsi nacin. Mladen Hrstic je vec kaznjen nema ga sta pravda stizati. Njegov Otac je bio tuzitelj, identicno kao I Bobo. Vec 30 godina Otac mu pije svakodnevno, vjerovatno da lakse zaspe od mnogo sudskih process koje je vodio u Bivsoj Jugi I naravno po nalogu Partije. U Jugi je sve bilo praceno kroz partiju a vecina process Montirana a Hrstic Senior u ulozi tuzitelja. Tako I Bobo za partiju HDZ-a..

Nevenko barbarić je nula od čovjeka!!!!!

Nula ili mula ?

I ovog zlocinca ce pravda stici,

On je Ljubuška sramota

sudac da nemaš kakvu maf.ijašku organizaciju s bobom?
čuli sudac podržava bobu? svašta?

Ili je sutkinja?

Sudac isto partijska funkcija ruka ruku mije.. Eto ko rade nesto za dobrobit onih koji ih placaju.. Kolektivna moralna otpad.. Netreba se opste obazirati na parazite ,vec ih ucinkovito cistiti.

Hahaha... Što se međuse časte. Bog će svakome da sudi, a mi trebamo opraštati da nam duša bude čista.

Ljubuškom treba jedan Tomašević da napravi reviziju gradskih financija i ugovora koja je potpisivao Nevenko Barbarić.

Ovaj *** vam je bio načelnik 16 godina Ljubušaci ubijte se a kad saznate koliko vam je mazno para još se jednom ubijte

Radiće na obnovi Zagreba inženjer je on

Ovom inžinjeru parazitu najbolje pristaje prugasto odilo. Ako ima izere pravde na ovom svitu završit će u njeme, pravda je spora ali dostižna.

Ževkajte, ževkajte ***!
Da je Nevenko kojim slučajem bio ponovo kandidat za načelnika, ponovo bi dobio izbore.
Nebi mu nitko mogao pera obit.
Međutim ovako je došlo do promjene, do osvježenja tako da će Markotić sigurno biti pravo osvježenje.

Misliš da bi ukrao izbore da je bio kandidat kao i 2016. godine što mu je nadopisivano iza 19 sati preko biračkih odbora na 5 izbornih mjesta?!
To je istina i to svi znaju čak i on *** kakav je...

Ajde uhljebu nemoj izać kad su izbori.?Da vam magare na listu metnu morate ga birat, tili vi to priznat ili ne narod zna da ste paraziti i da nemate svoje mišljenje.

Ljubuškom treba Nebojša Vukanović!

Gradonacelnik Banjaluke je osoba koja voli I zivi sa svoj grad. Oslobidio ga je of okova Dodiga ,narod ga max podrzava..

Barbaric je morao vratiti pare Milanu Lucicu i njegovoj Cosa Nostra .Ja ga razumijem da je morao da zastiti svoju familiju.Jer ni on sam nije znao usta je upao .Medic je dozvolio Lucicu da srusi dio duhanske i onde napravi zgradu na kojoj je oprao pare i dao banki za dug.Trgogop ,Vinariju sve je smisnjeno datu Milanu da pokrene Ljubusko gospordarstvo na kraju on je to sve prodao,radnike izbacio na cestu i ostalo iznajmio.Ljubisaci ce to sve vracati moj Barbaricu,Majicu ,Medicu i ostali .

vo nepismeno zločasto uhljeb derište sidi u saboru i pravi hrvatim štetu za njega je mamić anštajn,da je živ parađžik ne bi bio ljubuški razvalina,i naravno zato nije živ

Ooo komentara i veleumni komentatora.

Završava se istraga oko Native usprkos opstrukciji Tužiteljstva ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari