Zoe Hammil i Andrej Vištica pobjednici polumaratona "Dva slapa"

ljubuski.info

Andrej Vištica pobjednik je polumaratona "Dva slapa" koji se trčao u okviru Ljubuški Outdoor festivala.

Natjecatelji su krenuli s vodopada Koćuša, u prvoj polovici staze trčali su bajerom uz rijeku Trebižat, a potom kroz urbani dio Ljubuškog sve do cilja na vodopadu Kravica.
Meni je ovo sve bilo super. Bilo mi je jedno novo iskustvo trčati utrku po bajeru gdje sam otrčao prve kilometre, pa onda praznim ulicama kroz grad gdje ljudi sa strane navijaju. Vjerujem da će i svi trkači koji su došli "sa strane" otići kući oduševljeni i da će se redovno vraćati u Ljubuški, rekao je Andrej odmah nakon utrke.

Istaknuo je kako mu je drago da se ovakva trkačka manifestacija pokrenula u njegovom rodnom gradu.
Mogu reći samo to da je organizacija bila na jednoj velikoj razini, debelo preko očekivanja svih koji su tu došli i zato vjerujem da je ovo manifestacija koja ima veliku budućnost, zaključio je.

A u ženskoj konkurenciji polumaratona pobijedila je Zoe Hammil, Francuskinja koja živi u Mostaru.
Bilo je super teško. U jednom trenutku sam mislila neću završiti utrku. Bilo je lijepo, ali vrlo teško, rekla je Hammil odmah nakon prolaska kroz cilj.

Uz polumaraton "Dva slapa", danas se trčala i 10-kilometarska utrka "Scunasticus" koja je bila malo lakša budući da se trčalo asfaltnim nogostupima i podlogama sve do cilja na vodopadu Kravica. Tu je pobjednica bila Lucija Kimani, poznata bosanskohercegovačka atletičarka porijeklom iz Kenije.

Ona trenutno drži četiri državna rekorda, a u Ljubuškom se odlučila na lakšu utrku budući da je bila velika vrućina.

Hvala organizatorima na pozivu, planirala sam trčati polumaraton, no bilo je vruće pa sam se odlučila za 10 kilometara. Bilo je dobro. Super je kada si ispred, nema nitko iza tebe, pa možeš "baciti oko" i gledati ljepote Ljubuškog. Ovo je prelijepo mjesto, rekla je Kimani.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Neće li Bog dat da ovo bude i nagovještaj kraju ovog zla i povratka u normalno stanje.Moja sugestija bi bila da se uz Bajer ,di je god moguće posadi odgovarajuće drveće ali da se trasira ruta kroz brdski dio ,sjever općine,i ista zaštiti drvećem.Pošto su najveće pritužbe na temperature a na to je teško uticat

Bravo

je li trča onaj iz otoka , ( mišetić 9?

ma šta trče kad ga niko ne gonja

Zoe Hammil i Andrej Vištica pobjednici polumaratona "Dva slapa"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari