Tri ljubuške ceste dobivaju oznaku regionalnih

ljubuski.info

Tri ceste na području Grada Ljubuškog umjesto statusa lokalnih uskoro će dobiti oznaku regionalnih. Riječ je o prometnicama Mostarska Vrata - Lipno - Hamzići, zatim lokalnoj cesti Teskera - Orahovlje, te lokalnoj cesti križanje M17.4 (Ljubuški) i ul.Sv Leopolda Mandića - Hardomilje.

Riječ je o najprometnijim lokalnim prometnicama na području ovog grada koje stoga zahtijevaju češće i zahtjevnije održavanje i zaštitu, a za neke je planirana i potpuna rekonstrukcija.

Odluci o prekategorizaciji koju je na ovotjednoj sjednici usvojila Vlada Federacije BiH,prethodila je Odluka o prijedlogu Odluke o razvrstavanju javnih cesta na području Zapadnohercegovačke županije, a koju je izradilo Povjerenstvo za izradu prijedloga Odluke o razvrstavanju javnih cesta na području Zapadnohercegovačke županije imenovano rješenjem Ministarstva gospodarstva ZHŽ.
Drago mi je da je dugogodišnji napor za prekategorizaciju ovih iznimno bitnih prometnica za Ljubuški konačno urodio plodom i da su one od jučer regionalne ceste, kazao je dopredsjednik Vlade ZHŽ i ministar financija Toni Kraljević koji je bio članom Povjerenstva za izradu prijedloga Odluke o razvrstavanju javnih cesta na području Zapadnohercegovačke županije.

Kako ne bi bilo smetnji da ZHŽ odmah po prekategorizaciji preuzme održavanje navedenih prometnica Vlada Zapadnohercegovačke županije je na jednoj od proteklih sjednica zadužila Javnu ustanovu Ceste Zapadnohercegovačke županije da Planom i Programom održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove cesta u 2021. godini između ostaloga obuhvati i prometnice Mostarska Vrata - Lipno - Hamzići, zatim lokalnoj cesti Teskera - Orahovlje, te lokalnoj cesti križanje M17.4 (Ljubuški) i ul.Sv Leopolda Mandića - Hardomilje.

Inače, prema podatcima dokumenta "Strategija razvoja općine Posušje 2014-2023." Zapadnohercegovačka županije ima ukupno 1.362 kilometara četvornih prometnica, od čega 107 spada u magistralne puteve čije je održavanje u nadležnosti Federacije BiH, 148 kilometara četvornih je regionalnih cesta o kojima brine županijska uprava za ceste, dok su sve ostalo lokalni putevi za čije su održavanje nadležne jedinice lokalne samouprave.

Uz navedene tri prometnice u Ljubuškom Odlukom Vlade FBiH još je pet prometnica na području ZHŽ dobilo status regionalnih.

Radio Ljubuški

Glas naroda

neznam ko ce ici ovom testom mostarska vrata lipno u lipnu dvadesetak staraca i malo vise baba

Uhljebi partijski koji rade po ministarstvima na lištici će ići tom tekstom zato i je podignuta na viši nivo da ne daj bože u slučaju kakva udesa imadnu šta naplatit. Ništa kod nas nije slučajno,slipu narode progledajte već jednom.

Bravo za Lipno, bravo za Nevenka i Depu i za ostale koji su ucestvovali...

Sta ti znas [ * neprimjereno * ] !!

Bravo ministre za Teskera-Orahovlje..konacno.

bolje i jednostavnije bi bilo da samo promjenite firmu koja održava ceste ili točnije rečeno uništava

Tri ljubuške ceste dobivaju oznaku regionalnih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari