Izabrano novo vodstvo Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

ljubuski.info

Lidija Bradara izabrana je za predsjednicu sabora Hrvatske zajednice Herceg - Bosne, na V. saboru koji se održao jučer u Mostaru.

Na saboru je nazočilo 72 izaslanika, dužnosnika hrvatskog naroda sa svih razina vlasti, predsjednici stranaka, predstavnici crkve, kulturnih i obrazovnih institucija, braniteljskih udruga, gospodarstvenici i gosti.

Uz predsjednicu sabora Hrvatske zajednice Herceg - Bosne Lidiju Bradara, za dopredsjednike su izabrani: akademik Mladen Bevanda, Helena Lončar i Blaž Župarić.

Također, danas su izabrani i članovi Glavnog vijeća i članovi Nadzornog odbora. U Glavno vijeće su izabrani: Ivanka Barić, Ivo Čolak, Anto Domić, Vlado Džoić, Darijana Filipović, Ivanka Galić, Ivan Jozić, Ljerka Ostojić, Antonio Sesar, Radoje Vidović i Jasna Zlomislić.

U Nadzorni odbor su izabrani: Nada Ćulap, Tomislav Mandić, Tomislav Martinović, Mirjana Plavčić i Toni Kraljević.

Nazočnima se, uz ostale, obratio i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović.

Današnji Sabor Hrvatske Zajednice Herceg Bosne je uvod u razdoblje koje je ispred nas, kako za hrvatski narod, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Ubrzo imamo i zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora koji će na jednom mjestu okupiti sve legitimne hrvatske političke predstavnike i kako bi skupa s tog mjesta poslali jednu vrlo jasnu poruku. Vrijednosti koje kao narod baštinimo ugrađene su upravo u Hrvatsku Zajednicu Herceg Bosnu i sve institucije koje su proizašle iz njenog djelovanja i na takvo što trebamo biti ponosni. Prije skoro godinu dana, ovdje u Mostaru, potpisali smo dva prevažna Sporazuma koja još nisu završena. Poruke koje ćemo danas odavde poslati, kao i 4. lipnja (op.a. redovito 9. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora), biti će jasan pokazatelj da nećemo odustati dok i drugi Sporazum u potpunosti ne završimo. Prvi, koji se odnosio na pitanje Grada Mostara, omogućio je njegovu potpunu funkcionalnost. Legitimno predstavljanje i naša prava kao konstitutivnog naroda nam nitko ne može i neće uskratiti u našoj domovini. Bosna i Hercegovina nikad neće biti unitarna država. Neće biti ni građanska na način kako to netko smišlja i želi provesti kroz dominaciju nad drugim. Ona je već građanska na skoro svim razinama kroz zastupničke domove i županijske skupštine. Predsjedništvo i Domovi naroda i postoje da se kroz njih zaštite prava konstitutivnih naroda kao natkrovljujućeg ustavnog načela. Oko toga se ne pregovara. Prostor Federacije moramo racionalizirati, a imamo dovoljno praktičnih primjera kako takvo što ostvariti i stvoriti stabilnost da konačno otvorimo novo razdoblje europskog puta. U ovakvom statusu mi ne možemo pratiti standarde i vrijednosti koje Europa, a poglavito EU, žive. Snaga zajedništva koju živi hrvatski narod naš je temelj da ustrajemo u svemu što stoji ispred nas. Ova neizborna godina je godina reformi, a naše zajedništvo najveća snaga da uspijemo u tome, istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović prilikom svog obraćanja na Saboru Hrvatske Zajednice Herceg Bosne.

Vlado Šoljić proglašen je počasnim predsjednikom, a zasjedanje sabora zaključeno je govorom predsjednice Sabora Hrvatske zajednice Herceg - Bosne, Lidije Bradara.

Glas naroda

Vidi zalizanka zar nije na boljoj poziciji. Tuzni svatova.

Ovi se najeli ludi gljiva,sve vas triba u Domanoviće na poporavak,paraziti jednoga drustva.

A gdje je ta ratna tvorevina na karti?

Nekrofilija!!! Štovaoci HB pojam mogu pronaći u Klaićevu riječniku.

Luda naroda majko moja. Pa tko jos pametan bi drzao ovu b.a.g.ru da stanuje u ovoj drzavi a ne jos da se i pitaju. Biraju predsjednistvo necega sto ne postoji,sto su sam i opljackali i unistili.

stroj ko pred crkvom svetog ante devedeset trece jos im fali kriz u ruci mjesto lojanice odovije se svasta nadati

Herceg Bosna je velikosrpski projekt rezultati se odavno vide tko nije protjeran iselio je ako nije adzovac

Juka,da nije gradjanska tvoj projekt?HB i HVO nas je jedini spasio a ti me opovrgni ako imas sa cim.

Ja bio od 92-94 ništa tražio ništa dobio i tada sam ovo govorio ali kud svi Turci tud i mali Mujo HRHB je leglo razvrata krade ..daje nestaje nas što ostaje iseljava sve zbog ZG i HDZ i zamišljene Banovine i dvjesta obitelji

Hajmo životopise sviju oko projekta Herceg Bosna sve kriminalac do kriminalca

HLRHB
L-Lo-povska

Ajde kad si taki stručnjak pojasni malo konkretnije i na kraju iznesi svoju verziju,kako je tribalo bit.Valjda znaš danas sa ove vrimenske distance i poznatih podataka?

Trebalo je Srbiju zaustaviti na Drini ne dozvoliti sukob s Bošnjacima Srbiju tužiti za ratnu štetu Hrvatska i BiH ali ...UDBA je čudo

Svi brstinu u ruke pa stat na Drinu?!A 1.5 miliona Srba ti iza ledja ,prisikli Hrvacku na nekoliko mista,drze Dubrovnik u okruzenju,gadjaju Zagreb a oko Drine ni dan danas uva spremna za odbranu a kamo li napad.Zafalite Franji Tudjmanu na kakvoj takvoj organizaciji,inace po drugima sad bi vam Seselj bio guverner,i ovde i u Hrvackoj.

Trebale su Grude ostati glavni grad

Preko HB i HVO-a su se deseci najgorih od nas obogatili i nisu ubijeni ili zatvoreni već naprotiv danas vodeći političari i biznismeni e to može biti samo u Hrvata

Briga njih, puni ko brodovi, prodaji maglu i pali svijeće. Pa na ručak. A narodu
motika u ruke, kopaj brale i prazan džep ili u Njemačku. E moj narode...

Neće ovako završiti ima u Boga dana

Šta su imali 92 a šta imaju danas i sve stekli u državi u kojoj su ugroženi

Imali su partijsku knjižicu

Opljačkali raselili i to sve sa drugom Draganom na celu. Mamicu vam lopovsku neceto jos dugo..

Vodstvo čega?? Ili je ovo vijest iz 1992 ili ovi stvarno još žive u toj godini

Potpise na sporazume je stavljao Kresimir Zubak kao predsjednik HB u ime HB.Dje je problem.Interesantan je taj vas otklon od stvarnosti i zabijanje glave u poijesak.

Kresimir Zubac nije stavljao nikakav potpis u ime Hrvata naprotiv odbio potpisati.

Sta je ova nepostojeća tvorevina običnom I postenom hrvatu katoliku. . Za koga su ove mantre uopće.

E na Dejtonaki nije Zubak stavio svoj potpis!?

A je li na Vašintonski?U čije ime i koga je predstavljao?Čitajte i učite da vas ne mogu obmanjivat i manipulirat sa vami.

Znali iko od rvata erceg bosne koje je bilo staro vodstvo i što to ono nije valjalo? Zašto ga je tribalo minjat? Hvala.

Koji ko fol naivni komentar.Starog vodstva nije ni bilo i sve što je i dobro napravljeno je kenja poila.Propalo u galopirajućoj inflaciji i čekovima bez pokrića.

Nu vidi dragana Čovića starog Komuniste Hrvatskog sina spasitelja.

Di su branitelji koje su ovi i ratni profiteri poslali u rat ili točnije rečeno da brane što su oni pljačkali ? Baš se fino poredali,samo im jama iza leđa fali

haha svi ovi su 92 još u titinoj partiji bili , čekali rasplet

Ovim partijašima još jedan dodatak na dohodak. Koja je svrha ov-og-ih?
Čemu služi?
Šta hrvat katolik u bih ima od ov-og-ih?

Tek sam skonto da je danas Dan mladosti,rođendan druga Tita. Valjda ima neke veze...

E to je to,u pravu si.
U bih ništa nije slučajno.

Tu jenegdi zalizane makaki.

Još im fali štafeta

SDA je nametanjem Komšića i izigravanjem sile pokrenula nem inovno.

Mogu li ja ovaj put biti logističar?

Još da zapivaju mi ti se kunemo.

Pustite se politike, tko je ova crnka kraj Cove, zgodna teta Nema sta

Ti očito u životu nisi ženska zgodnog ni vidio, a kamoli imao.

Glavno da se ti bavis politikom a nemas 100 KM u dzepu, a sto se tice tete pitao sam od ciji je kuca, a ti poceo da pr.doklacis, nadji joj mane jajane

voli ukrasti , to joj je mana

Nešto su pokisli

Ma nema veze nesmeta to, nego od ciji je kuca? Da bi matan Pa bebi tribala vise krast

Di je Miro Džakula on donosi pare

Samo se valja strpiti jer biti će puno gore

Puno ljudi, a nigdje čovjeka

S obzirom da su navedeni uglavnom na nelim drzavnim funkcijama, kako su opravdali izostanak s posla zbog ovog, sto spada u privatni ili ti stranački razlog...

I ovako više vremena provedu na domjencima, nego radeći.

Izabrano novo vodstvo Hrvatske zajednice Herceg-Bosne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari