Mostarsko Sveučilište se pozdravilo sa sveučilišnom autonomijom

ljubuski.info

Nšta nije u normama, sve je u ljudima, istakao je akademik Slavo Kukić u ovosedmičnom izdanju dijaloške emisije Odgovorite ljudima.

Kaže da i u najgorim normama - normalni i zdravi ljudi se uspiju othrvati.

Utoliko je odgovornost svjetskih centara moći jer su '95. godine napravili startnu grešku koja je zaslužna za sve ono što nam se događa zadnjih 25 godina. Jer su u Dejtonu za partnere izgradnje drugačije, evropske Bosne i Hercegovine uzeli ljude koji su odgovorni za bh. kalvariju, za rat, za međusobno ubijanje, za raseljavanje, za izbjeglištva, za razaranje. To vam je isto kao da su saveznici '45. godine uzeli nacionalsocijaliste Njemačke za partnere izgradnje drugačije Njemačke. Dakle, '95. je napravljeno ono što je smrtni grijeh svjetskih centara moći i što je zagorčalo život BiH svih ovih zadnjih 25 godina.

O pismu koje je potpisalo 600 pripadnika akademske zajednice navodi da se smijao, ali ga je istovremeno hvatala mučnina kada ga je vidio.

Zato što je ta akademska zajednica postupila isto i za vrijeme zadnjih izbora na čelu sa vodstvom Sveučilišta u Mostaru, držeći slike jednog političara. Ta akademska zajednica, mostarsko Sveučilište je naprosto dalo čitavom svijetu do znanja da se pozdravilo sa sveučilišnom autonomijom. Pogledao sam letimično neke od tih potpisa i vidio sam tamo ljude za koje sam siguran da se s tim ne slažu. To je onda loš signal jer govori o tome da ti je stavljen papir pa ili ćeš ga potpisati ili ćeš imati sam sa sobom problema. Ako mi profesori nećemo biti društvena savjest, ako ćemo mi podlijegati političkim pritiscima, šta imamo očekivati od običnog čovjeka.

Dnevni list

Glas naroda

Ili adz ili Njemačka

Klero-etnicke kriminalne grupe - ovako se na Balkanu shvacaju i organiziraju "politicke partije" koje bi trebale upravljati nacijom ... nije ni to veliki problem medjunarodnoj zajednici i "nama vakvima" ovdje za rijesiti - sprati sve u njihove posebne torove i to je to ... mafija se najlakse dogovori o teritoriju gdje ce operirati... onda nek svaka mafija radi od svog naroda sto joj "padne na pamet" ...

Bosnjaci imaju takav savez SDA i Islamske zajednice u BiH, Srbi imaju takav savez Pravoslavne crkev i SNSDa dok Hrvati imaju takav savez Hercegovacka franjevacka provincija i HDZ BiH. (ovje kod Hrvata je zanimljivo da HDZ BiH nema savez s cjelovitom Katolickom crkvom u BiH nego samo s odredjenim crkvenim entitetom i tu lezi viseslojna dezorjentiranost i problematika u definiranju interesa sveghrvatskog u cijeloj BiH).

Najveci luzeri u ovakvim kriminalnim modelima su naravno obezglavljeni Hrvati koji 25 godina predvodjeni Klerohercegovackim i HDZovskim Kriminalnim miljeem obezvredjuju interese bosanskih Hrvata, koji su bili oduvijek osnova na kojoj se zasnivala konstitucija hrvatske nacije u BiH, sada kriminalnim nemarom i nemoralom "uprave" isporuceni na pladanj raznim politickim manipulacijama ...

Dodatno se u ovim previranjima, nemoze zanemariti Hercegovacki crkveni entitet - Provincija - i njena uloga u "politici Hrvata BiH" koja vec 100tinjak godina je upletena u "spor" s Vatikanom-Katolickom crkvom i biskupima oko "Hercegovackog slucaja" i "Medjugorskog fenomena" - gdje su se u vise navrata trazili kompromisi i rjesenja djelimicno uvjetovana i rjesenjem njihove problematike.

Jasno je da je ovaj nemoral bosanske hrvate u 25 godisnjoj "upravi" doveo do njihova kraja ... jasno je takodjer da ce i Mostar u sljedecem periodu biti sve vise i vise pod utjecajem Bosnjaka ... jedino Zapadna Hercegovina ostaje poligon za ostvarenje "svehrvaskih" interesa u BiH, uzimajuci u obzir i drasticne minuse u demografskom potencijalu hrvatske nacije.

Akademik Slavo Kukić je najveći hrvatski sin iz Posušja, koji se uvijek protivio klerofašističkom HDZ-u, koji kao kriminalno-interesna organizacija vlada svim institucijama pa i tzv. Sveučilištem u Mostaru.
Rijetki časni pojedinci na sveučilištu trpe mobing i nemaju nikakvih prava. Ali znajte da Svevišnji sve vidi i kad tad će se sve dovesti na svoje mjesto.

Mostarsko Sveučilište se pozdravilo sa sveučilišnom autonomijom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari