Svemirko u našoj školi - robot koji reciklira neugodne misli i emocije

ljubuski.info

U hodniku škole Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom, u blizini ureda psihologa i Sandučića povjerenja nalazi se jedan poseban robot.

Ime mu je Svemirko.

Što radi tu?

Došao je jer želi pomoći djeci, i jako je gladan.

Zanimljivo, Svemirko za razliku od nas ne jede meso i različito povrće već se hrani neugodnim mislima, osjećajima, strahovima i životnim događajima u koji nam je bilo teško.

Učenici pišu pisma o tomu što ih muči sad ili ih je mučilo ranije u ovoj neobičnoj školskoj godini, zbog čega su tužni, ljutiti ili zabrinuti i što bi voljeli da se dogodilo drugačije.

Pismo ubacuju u Svemirkov trbuh koji će sve neugodne misli i emocije odnijeti u svoj svemirski dom i reciklirati ih te načiniti najljepše šarene cvjetiće, vesele leptiriće, malene vjetrenjače, razigrane leteće zmajeve i sve ono što ljude raduje.

Nakon što ubaci pismo učenik uzima jednu poticajnu, mudru izreku iz posudice koja se nalazi pored Svemirka i o njoj promišlja ostatak dana.

U tekućoj školskoj godini potičemo naše učenike da se što više usmeno ili pismeno izražavaju po pitanju onog što osjećaju. Vjerujemo da je to dobar put očuvanja mentalnog zdravlja.

Svemirka je izgradila naša nastavnica likovne kulture Božana Bošnjak uz pomoć domara Ante Šimovića.

OŠ Marka Marulića

Glas naroda

[ * neprimjereno * ]zam,pravite od djece [ * neprimjereno * ]e

Zašto baš robot? Sistematsko prilagođavanje djece na "dobročudne" robote, traje još od polovice 20.st ako ne i ranije kroz crtane filmove i serije koji prikazivaju robote kao dobre, istih osobina i osjećaja kao i ljudi, zbig čega se djeca emocionalno vežu i razviju simpatije a u stvari su samo materija, a ubrzo i materija s umjetnom inteligencijom koja je i dalje daleko od biti čovjeka, jer čovjek nije samo um

Svemirko u našoj školi - robot koji reciklira neugodne misli i emocije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari