Održano županijsko natjecanje "Dani hrvatskog jezika"

ljubuski.info

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovogodišnje županijsko natjecanje "Dani hrvatskog jezika" za 2021. godinu, održano je samo u pisanju literarnih radova o temi vezanoj za hrvatski jezik.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije.

Sudjelovalo je 13 osnovnih i 7 srednjih škola Zapadnohercegovačke županije. Učenici su mogli odabrati jednu od 3 ponuđene teme.

Stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković odabralo je najbolje literarne radove.

U kategoriji literarni rad - osnovne škole, treće mjesto osvojila je Marina Galić iz Osnovne škole Kočerin na temu "Želim živjeti u svijetu u kojem su svi čovječni", drugo mjesto osvojila je Petra Barbir iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški na temu "Torba mi je preteška, a udžbenici nerazumljivi", a prvo mjesto osvojila je Iva Naletilić iz Prva osnovna škola Široki Brijeg na temu "Torba mi je preteška, a udžbenici nerazumljivi".

U kategoriji literarni rad - srednje škole, treće mjesto osvojila je Marija Jelić iz Gimnazija fra Dominika Mandića na temu "Čovjek bi stalno trebao usavršavati ljepotu svojih poteza", drugo mjesto osvojila je Petra Brzica iz Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude na temu "Dobro ste podijelili svijet: sve što je svjetlosti i ljepote uzeli ste sebi, a sve što je mraka i tegobe ostavili ste nama", a prvo mjesto osvojila je Zora Medić iz Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški na temu "Dobro ste podijelili svijet: sve što je svjetlosti i ljepote uzeli ste sebi, a sve što je mraka i tegobe ostavili ste nama".

Autorima najboljih radova uručene su prigodne nagrade.

Pridružujemo se čestitkama nagrađenim učenicima.

SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški

Glas naroda

Bravo za ljubuške škole, učenike i njihove profesore!

Održano županijsko natjecanje "Dani hrvatskog jezika"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari