Ako se ne olakša dolazak hodočasnika, propada sezona

ljubuski.info

Turistički djelatnici i hotelijeri iz Međugorja upozorili su kako će ovogodišnja turistička sezona posve propasti ako vlasti BiH ne olakšaju ulazak hodočasnicima priznavanjem antigenskog testa ili potvrde o cijepljenju protiv koronavirusa.

U Međugorju se 25. lipnja ove godine obilježava 40. obljetnica od početka Gospinih ukazanja, koje Sveta Stolica nije službeno priznala, no zbog pandemije koronavirusa i postupanja vlasti BiH krajnje je neizvjesno hoće li hodočasnici moći doći na ovu obljetnicu.

Udruga turističkih djelatnika, hotelijera i ugostiteljskih djelatnika iz Međugorja zatražilo je od Vijeća ministara BiH da uz negativan PCR test počnu priznavati antigenski test, potvrdu o cijepljenju protiv koronavirusa ili o preboljenom covidu-19.
Nadamo se da će taj prijedlog što prije doći na dnevni red i da će se ta nova pravila moći primjenjivati već od 1. lipnja. U protivnom mnogi će morati zatvoriti svoje objekte, rekao je predsjednik Udruge turizma i hotelijerstva u Međugorju Davor Ljubić.

Po njegovim riječima, postoji veliko zanimanje za dolazak hodočasnika ove godine na jubilej, 40 godina od Gospinih ukazanja, no to je pod znakom pitanja zbog stava bosanskohercegovačkih vlasti.

Vlasti u Međugorju planiraju osposobiti posebne prostorije za provođenje testiranja.

U Međugorju se trenutno nalazi više stotina hodočasnika, većinom iz Ukrajine i Poljske te SAD-a. Ovo mjesto se u svibnju priključilo 30 drugih svetišta iz cijeloga svijeta iz kojih se mjesec dana moli krunica za okončanje pandemije koronavirusa. Početak i završetak ovog molitvenog maratona predvodi papa Franjo.

Glas naroda

Baš mi se sviđa sad u Međugorju dođem na kavu mogu se parkirat nema gužve.

Malo ih kaznilo bahato ponasanje ponizavanje radnika sad morjau oprat tanjure kad jedu

Zar molitve ne pomažu? Ili je gospoda iz međugorja zaboravila moliti?

Radio sam 250 -260 sati za 350 eura.Pozdrav svima koji su isto tako radili a ovima što danas tako rade i za veće novce od ovih nek pakiraju kofere i pravac zapadna Europa.

Nema u Međugorju više poštena svijeta

I gospa je otišla neće se više vratit

valjda su skontali da ima previse bogova

Ako se ne olakša dolazak hodočasnika, propada sezona
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari