Počasni govorniče, gdje si bio toga dana?

ljubuski.info

Povodom obilježavanja 30. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA na Pologu, priopćenjem su se obratili iz Hrvatske republikanske stranke, točnije iz Gradskog odbora Široki Brijeg i Općinskog odbora Grude.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 7.5.1991. naši očevi i majke nisu trenutka dvojili: JNA nije naša vojska! Nisu skriveni u mišjim rupama i partijskim uredima čekali da vide tko će pobijediti u sukobu, koji je tada već bio debelo u zraku, pa da mu se na kraju priklone. Bez imalo kalkulacija, stali su goloruki pred tenkove, a kasnije otišli u rat.

Uvreda je svima njima, kao i nama koji baštinimo njihovu žrtvu, dopustiti da oni koji su prije 30 godina ne samo bili na suprotnoj strani, nego i za nju djelovali, danas vode glavnu riječ na obljetnici ovog događaja. Pitamo se, koga oni danas uistinu slave, one koji su stali pred tenkove, ili one koji su tenkove poslali?

Delegacija G.O. HRS-a Široki Brijeg i O.O. HRS-a Grude su danas simbolički obilježili ovaj datum posjetom mjestu gdje je goloruk narod zaustavio tenkove i polaganjem vijenaca na trgu kod Kamenog križa u Širokom Brijegu. Na spomen svih onih koji su živote izgubili za nas, pomolivši se za njih i zavjetujući im, po tko zna koji put, da nije bilo uzalud! Koliko god to danas drugačije izgledalo, nije bilo uzalud!

Naši branitelji i naš narod su ustali protiv jugokomunističkog režima. Ne dopuštamo da glavnu riječ vode oni koji su se do zadnjeg trenutka borili za taj režim, a najodgovorniji su što danas živimo nadograđenu inačicu tog istog režima. Pod krinkom borbe za vašu ostavštinu, borbe za interese naroda za kojeg se ginulo, desetljećima uvijek istih ispraznih obećanja i borbe samo za svoj probitak, kao što su nekad služili Beogradu, danas služe Sarajevu. Nećemo im dopustiti danas da budu glasniji. Hrvatski narod je prkosan i ponosan narod. Pokazali smo to na današnji dan prije trideset godina, moramo to pokazati i danas i ubuduće dok god bude trebalo, jer rat oružjem je gotov, ali borba i dalje traje.

Današnji dan je svojevrsni nulti trenutak Domovinskog rata. Dan nakon kojeg je sve krenulo. Naši očevi nisu trenutka dvojili. Toga dana, došli su u Polog i stali pred tenkove. A ti, počasni govorniče, gdje si bio toga dana?

Glas naroda

U tenku

Tko je počasni govornik?????

Jugosloven koji se potpisuje ćirilicom

alija srpski vojskovoda je spasijo vranu a ovi bojovnici sto se fale bili su nula samo laprdaju

Važno je gdje je danas

Naravno da je važno, zato i propadamo pod okovima jugokomunističkog režima.

Tako je,nas nisu ni upropastili oni u tenkovima koliko ovi s ove strane

Vaši očevi su nas zaje.ali tog dana u Pologu za sva vremena, što nisu fino propustili ljude i ovo malo oklopljenih sitnica T-55 ica i logistike pa danas ovih jazavaca nebi bilo.

Sto posto će držat govor poručnik JNA Draganče.

Šta ćeš reći Rupčiću Čoviću i ekipi da se oni uvrijede ništa jedino im uzeti pare

netko reče da ih nebi bilo jazavaca bili su oni na drugoj strani protiv naroda ali su se kasnije priklonili ovamo u svakom slučaju oni su opet na funkciji i danas je naj manje onih na ovim skupovima što su stali ispred tenkova jer lezi-lje-bovi-ći ne znaju ništa drugo samo se slikati i svoju partiju širiti sve je u njihovim rukama sud škole politika zdravstvo gdje god ima keša

Kapetan Dragan će vam se samo u facu nasmijat,doće pojis će kil nečega pa će ga šofer odvest na Bare.Seljak uvik Seljak.

Dobro ti se ovi hrs bori olovkom,puna mu usta hrvatstva. Jadni hrvati vazda ih netko tare a oni fini , pošteni,milosni i samilosni. I hrabri nemoj pitat! Ali iza tipkovnice.

Dragan Čović je danas bio u Širokom i održao govor i džao svijeću u bojama trobojnice. Eto vidite kakav su Hrvati narod: "Imaju više izdajica nego cijela Europa i čuvaju ih kao najveće nacionalno bogastvo" Veliki Matoš je ovo izjavio prije više od 100 godina . E sad kad pročitate tekst koji je objavila Republikanska stranka i pojavljivanje Čovića na toj godišnjici jedino što se normalna osoba može zapitati :Je li Hercegovina zaista brod luđaka???????????

Šta ti zamiraš Čoviću i po čemu si ti ili ko drugi za hrvacki narod bolji od njega?

Gdje je bio 07.05.1991???Za koju je je vojsku radio 1991??? Je li se potpisivao ćirilicom? Je li na popisu stanovništva1991 se izjasnio kao Hrvat ili Jugosloven? Jeli bio suradnik KOS-a?Što ja imam protiv Čovića? Nemam ništa samo iznosim činjenice koje očito tebi smetaju ali ja ti tu ne mogu pomoći.Odgovori mi na jedno ili ako imaš srca bar na moja dva pitanja. I pročitaj još jednom što je objavila Republikanska stranka ili ti nisi uopće čitao tekst jer je tvoj jedini zadatak branit ovaj komunistički režim po svaku cijenu. " Najbolji za hrvatski narod" Kažeš plemeniti ipravedni čoviječe.Kako uz najboljeg vođu danas nas ima u BiH malo više od 300 000 ??? Kako ?? Ima Boga i ne daje plaću svake subote.Amen hvaljen Isus i Marija neka nam živi "naš dobročinitelj i spasitelj i izbavitelj"!!!!!!!!!

Ovom što brani Čovića i još kaže koje drugi bolji od njega. Wikipedia popis stanovništva u BiH 1910 : Rimokatolici 434 061 ili 22,87% Prije stotinu i jedanaest godina broj katolika je bio veći nego danas za 100 000 a u postotcima smo danas blizu 10% . Trebamo svi priznati da je uspio što nije nikad nitko na ovim prostorima a prolazile su vojske i carstva i kraljevstva zato nek mu je vječna slava i hvala.

Metodama kojima islamska kontraobavještajna služba pokušava diskvalificirati protivnika se i dalje koristite.Znači po vami Čović je kriv za ratni progon 150 000 Hrvata sa područja RS i 200 000 Hrvata sa područja koje kontroliraju Bošnjaci?Je li Čović kriv i za iseljavanje ,poslijeratno,Hrvata sa područja di su Bošnjaci većina za koje taliban Izetbegović kaže da su iz ekonomskih razloga ali se broj stanovnika na tim područjima povećava s tim da su sad sve Bošnjaci ili njima bliska braća?Šta vam smeta u politiki koju vodi Čović?Odbrana ugroženih prava Hrvata u Federaciji ili što ta prava brani Čović?

Ne kaže se ODBRNA Čovićev ljubimče. Òdbrana je srpska riječ . Čudime da to veli hrvatski domoljub koji jedini od 34 komentara brani fanatično Čovića ne zna. Vjerojatno se i gost koji jedini brani Čovića potpisivao ćirilicom kad je to bilo priznato. Kupi si hrvatski riječnik.

Eto ja ne znam hrvacki ali vi mi nekako šupljeglavi pa nikako da kažete šta oćete .Samo nebi Čovića a li ne znate kako mu oponirat pa se služite prostaklukom.Ali to i je vaš nivo.

Pa sto čekaš, kalašnjikov u ruke i u sveti rat protiv islama, da mi ti je samo glavu vidit kakva je

Ćelava.Ali vi još ne odgovoriste šta vam to tako žuć muti u Čovićevoj politiki?

Bravo HRS!

Znači da je stvarno bio ili se neko zeza

Hrvatski narod nije smio dopustiti da ih vodr bivši komunisti jet da to nisu voljeli nebi ni bili,sad trpite ih i slušajte kako vam se kaže i njima je bitno da su domoljube pobjedili

Ajde nabroji jednog domoljuba osim najvećeg hrvackog sina dragog druga Tita, hajde nabroji Tita ti!

Titami, pokušavam se sjetit,...? Nema niko,..nema.
Je Tito je najveći Rvacki domoljub i sin.
Jest Titami.

Dtaganče je od oficira JNA dogura do najvećeg Hrvata na kugli zemaljskoj on je rvacki Mojsije.

Franjo Tuđman i Janko Bobetko su bili komunisti,partizani i Titini generali .E hajde ti nami sad navedi nekog drugog ko je više uradio za hrvacki narod?

Bili jesu JNA generali ali puno prije 91 a tvoj Čović je i 92 bio Jugoslaven

On 92 jugos a ovi 71 maspokovci

Sjeti li se netko barikade u studentima na mostu!!??

UDBA Lištica je kontrorirala te dogadjaje tada pa i do dana dana današnjega.Lasić,Čolak itd itd.

A Studenci???

Kama sreća da je ostala yuga nebi danas bilo koji drže govor krivoustana i lopovluka nego bi radili za plaću u tvornici

Gost - 07. svibnja 2021. 22:08:30 za koga govoriš i kažeš i drugi di su bili e moj prika ja sam ih ustavlja imam i gekere iz rata i borijo sam se i što smo dočekali jel ti podržaješ ovo s-r-a-- ako jesi jedi i slušaj i klimaj glavom uhlj-bu

Mi tenkove nismo zaustavili oni su otišli na Kupres i izvršili zločin jesmo pokazali hrabrost prkos ali tenkovi su završili na Kupresu

Počasni govorniče, gdje si bio toga dana?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari