Skoro dva milijuna KM za razvoj ruralne tržišne infrastrukture

ljubuski.info

Projekt EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unaprijeđenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj javni poziv, EU4AGRI će podržati ulaganja u infrastrukturu za aktivnosti povezane s poljoprivredom i ruralnim razvojem, kao što su tržnice, infrastruktura i usluge za otkup, prodaju i distribuciju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kao i poboljšanje njihove kvalitete i dostupnosti na tržištu te razvoj kanala prodaje i marketinga.

Realizacijom ovakvih projekata poboljšava se stanje ruralnih područja čime se ujedno jača i lokalno tržište, te se lokalnim proizvođačima osiguravaju uvjeti za planiranje i unaprijeđenje proizvodnje i plasman poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Ukupni raspoloživi proračun namijenjen za ovaj Javni poziv iznosi 1.95 milijuna KM.

Današnje stanje u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine često rezultira negativnim privrednim i socijalnim trendovima koje oslikavaju brojni problemi: mala i nekonkurentna gazdinstva, rascjepkano poljoprivredno zemljište, male proizvodne parcele te niska razina proizvodnje i tehnologije. Rezultat toga je slaba i nekonkurentna poljoprivreda koja u takvom stanju ne može biti osnova održivog razvoja.

Uloga jedinica lokalne samouprave u ovom procesu je izuzetno velika, jer upravo one trebaju osmisliti razvojnu politiku i predložiti lokalnim proizvođačima i malim poduzetnicima moguća rješenja koji vode pokretanju održivog razvoja u njihovim lokalnim zajednicama.

Stoga je ovaj Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava isključivo usmjeren ka jedinicama lokalne samouprave. Rok za prijave je 18. lipnja 2021. godine.

Kroz projekat EU4AGRI do sada je podržano 29 investicija bosanskohercegovačkih poljoprivrednika i prerađivača sa ukupno 5.1 milijun KM bespovratnih sredstava. Informacije o dosadašnjim dobitnicima bespovratnih sredstava u sklopu ovog projekta možete naći na www.eu4agri.ba.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Europske unije vrijedan 20.25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Glas naroda

Zablokirala stranica, ne mo'š ni uć, bit će svi navalili da dobiju poticaj, a eu novci se razgrabe lako

Skoro dva milijuna KM za razvoj ruralne tržišne infrastrukture
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari