Održan iznimno jak šahovski turnir u Ljubuškom

ljubuski.info

Ponajbolji šahisti Hercegovine okupili su se u subotu u Ljubuškom na "Prvosvibanjskom šahovskom turniru" koji je organizirao Šahovski klub "Kula" Ljubuški.

Iako je bilo predviđeno turnir igrati u gradskom parku uz roštilj i ćevape, zbog kiše koja je krenula padati uoči samog početka, donesena je odluka događaj preseliti u Osnovnu školu Marka Marulića, što je zadalo dosta muka organizatorima, no ipak je turnir uspješno odigran.

U školskom hodniku su tako snage odmjerili sjajni igrači šaha iz Mostara, Čapljine, Brotnja, Širokog Brijega…

Među poznatijim licima koja su se u Ljubuškom nadmetala za šahovskim pločama svakako treba izdvojiti međunarodnog majstora Vitomira Arapovića, šahovsku legendu iz Mostara i čovjeka koji je svojevremeno dobio Borisa Spaskog, kao i hrvatskog "intermajstora" Ivana Galića koji je u Ljubuški stigao s kćerkom Lucijom koja je također zaigrala na turniru, na kojem je bilo ukupno 30 natjecatelja.

Uz spomenute Galića i Arapovića, u subotu su do Ljubuškog "potegnuli" i renomirani hercegovački igrači poput Marka Jelčića, Vladislava Prskala, Jure Matijevića, Križana Tomića, Borne Pehara, Daria Sesara, Domagoja i Klare Begić

Konkurencija je zaista bila vrlo jaka, te se za pločama moglo vidjeti sjajnih šahovskih poteza i bravura.

Natjecanje se igralo po Švicarskom sustavu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju, a nakon niza sjajnih partija prvo mjesto je zauzeo internacionalni majstor Ivan Galić.

Galić je osvojio osam od maksimalnih devet bodova, prikazao je niz majstorija za pločom, bilo je posebno atraktivno vidjeti kako je u jednom od kola svom protivniku zadao mat lovcem i skakačem u trenucima kada su mu otkucavale posljednje sekunde na satu.

Zanimljivo je kako je i njegova kćerka Lucija ostvarila dobar rezultat. Iako tek malena djevojčica, Lucija Galić je u Ljubuškom osvojila respektabilnih četiri i pol boda, te je bilo očito kako je naslijedila dosta očeva šahovskog umijeća.

Odmah iza Galića, pozicionirao se Marko Jelčić sa sedam bodova. Jelčić je također pružio niz dobrih partija, te je osvojio drugo mjesto. "Intermajstor" Vitomir Arapović je imao isti broj bodova kao Jelčić, no zbog dodatnih kriterija završio je na trećem mjestu.

Novčane nagrade trojici najboljih uručio je tajnik Šahovskog kluba "Kula" Ivan Bandur, koji se tom prilikom zahvalio svim natjecateljima što su došli u Ljubuški, kako bi time pomogli popularizaciji šaha u gradu.

Od Ljubušaka su dobre rezultate ostvarili brat i sestra Domagoj i Klara Begić, koji su uzeli peto, odnosno deseto mjesto, kao i Ante Jurković te Marko Bošnjak, koji su bili jedanaesti, odnosno dvanaesti.

Za sve šahiste bio je osiguran ručak zahvaljujući sponzorima Džajić-Commerce d.o.o., Diskont Planinić i Karliko, a organizatori su posebne zahvale uputili i Davorinu Mediću, ravnatelju OŠ Marka Marulića Ljubuški.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Ovo je za svaku pohvalu

I onda ba kraju sve pokvarite spominjanjem Davora Medića.

Dasta, krava dala 25 litara mlika i nogom privrnu kantu na kraju...prestrasno.

Održan iznimno jak šahovski turnir u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari