Prijedlozi za spas turizma

ljubuski.info

Svjesni činjenice da se sektor turizma u Federaciji Bosne i Hercegovine od izbijanja epidemije koronovirusa među prvima našao na udaru te da je prošlogodišnja turistička sezona i u Federaciji BiH najvećim dijelom propala, izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, na prijedlog predsjedatelja ovog doma Tomislava Martinovića, na ovotjednom zasjedanju usvojili su Zaključak s prijedlozima za spas ovogodišnje turističke sezone.

Zaključak je upućen Vijeću ministara Bosne i Hercegovine od kojeg je zatražena žurna izmjena postojeće odluke kojom je u uvjetima pandemije koronavirusa reguliran ulazak stranaca u BiH. Dom naroda Parlamenta Federacije BiH od Vijeća ministara BiH zatražio je izmjenom postojeće odluke nesmetan prelazak granice osigurati za tri kategorije stranaca.

U prvu spadaju oni koji imaju negativan PCR ili antigenski test koji nije stariji od 48 sati.
Druga kategorija kojoj bi također trebalo osigurati ulazak u BiH su stranci koji su preboljeli Covid- 19 te za to imaju dokaz, odnosno potvrdu koja nije starija od šest mjeseci, dok u treću kategoriju spadaju oni koji su se cijepili protiv infekcije Covida-19 i za imaju odgovarajući potvrdu.

Bez predloženih izmjena odluke o načinu prelaska granice BiH turističkom sektoru u Federaciji BiH kao i BiH prijeti potpuni kolaps, naglasili su prilikom donošenja Zaključaka upućenih Vijeću ministara BiH, izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Izmjene koje su predložili stramaju razumnim jer bi se njihovim donošenjem uz zaštitu zdravlja stanovništva, pomoglo gospodarski izuzetno važnom sektoru turizma od kojeg žive i brojni stanovnici Federacije BiH.

Prilikom donošenja Zaključaka s ciljem spasa predstojeće turističke sezone, izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, vodili su se mjerama koje su donijele zemlje okruženja te bi Vijeće ministara BiH prihvaćanjem njihova prijedloga, uskladilo mjere prelaska granice BiH sa susjednim i zemljama regije.

Glas naroda

nema vam turizma idućih 5 godina , sad će se pokazati greške guranja cijele privrede u uslužnu djelatnost ,banke jedva čekaju, mnogi će u kreditima postati podstanari na svojoj zemlji , imali smo 25 godina mira da napravimo stabilno društvo i privredu i propustili smo šansu , zahvalite to svojim velikim domoljubima iz svih naroda na politici od danas do sutra

Mnogo si mi snažan analitičar i strateg.Bit će daradiš napredne baterije za elektro auto!?Niko ništa nije forsira već se razvilo samo od sebe jer nemamo osnovu da razvijamo nešto drugo.Što se banka tiče,baš me interesuje koja ti je logika da njima iđe u prilog da se krediti ne mogu vraćat?

dug će netko kupiti od banke, a što se strategije ekonomije tiče ona nikad ne dolazi sama od sebe, treba godinama ulagati u pamet da bi nešto napravili , a ne ko vi amo sad ovo a sutra ono pa dok ide

Strateg,navedi mi jedan primjer u Ljubuškom di je neka banka uspila prodat neku imovinu koja potiče od nemogućnosti vraćanja kredita?Niko nema koristi od nereda i neuprave,samo red i uprava ne dolaze sami od sebe,triba ih znat i tit stvorit.

prodala ti je hippo bivša saralijama preko 30 nekretnina u ljubuškom

i kažeš nemamo osnovu, osnova ti je pamet i mozak , to ti je suprotno od klimoglavaca i uvlači.gu.za koji samo gledaju kako proračun isisati u svoje džepove

Ja upravo kažem da to nemamo a ti me ničim nisi demantira.

Naravno, vodili se mjerama od susjednih država. Zar vas nisu učili u školi da se ne treba prepisivat!

Za spas sezone, obvezno počnite objavljivat da nema više zaraženih, tko će vam htit doć u zemlju na crvenoj listi...
A to je samo još jedan dokaz kako de manioulira brojkama i u koje svrhe

Nemojte da nam samo Talijani dolaze da nam opet donesu koronu

Ove godine dolaze Indijci

Zafalilo para uhljebima

Šta ima veze,dobro nam radi industrija diploma

Oće li se pravit aerodrom na Cernu da se avijoni sa turistim mogu spuštat?

Hercegvinu u sami gospodarski vrh u ovom dijelu Europe i dijelu svijeta može dovesti jedan proizvod: tesanje smrikovih kolaca i naravno prodaja diljem svijeta.

Kakav turizam i bakrači izvezao je Ševo stotine milione maraka diploma a trošak papira nekoliko tisuća maraka

Kakav je to turizam najest se prženih kumpira na naftnom ulju i mesa uvoznog pun antibiotika i gledati kako voda teče ; plati i cijeli tjedan radi zato ali dzaba kud jedna ovca tu dojedna

Naj gore je kada ti nedostaje netko koga ne mozes vidjeti.
Volim te budalo mala...

Postoji ta jedna osoba (?) kod koje bih otisao sada, probudio je sada i zaspao pored nje.

A dok nema pajde iz avstrje

Živjelo se i prije bez turizma pa isto narod bio veseo

Prijedlozi za spas turizma
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari