Što je sa štrajkom zdravstvenih radnika?

ljubuski.info

Vjerojatno ćemo opet prosvjedovati nakon 1. svibnja, ukoliko se ništa ne dogodi u međuvremenu, rekao je Dalibor Vuković, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika u HNK.

Podsjetimo, nakon posljednje prosvjedne šetnje sindikati su dobili obećanja iz Vlade da će stići novi prijedlog, a Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik, da su korak do konačnog dogovora, a očekuje potpisivanje kolektivnog ugovora.

Početkom tjedna uklonjeni su i šatori pored Vlade HNŽ-a u kojima su prosvjedovali zdravstveni radnici, od 24 siječnja kada su postavljeni. Sindikalisti su tada rekli da zbog pogoršane epidemiološke situacije ne borave u njima neko vrijeme te da su iz tog razloga sklonjeni.

Vuković je kazao kako su očekivali da se novi prijedlog Vlade usklađen s njihovim zahtjevima nađe kao jedna od točaka na jučerašnjoj sjednici Vlade, kako im je obećano od premijera. No sjednica je podsjetimo, odgođena na zahtjev ministara iz reda SDA, zbog, kako su naveli, dodatnih konzultacija.

Očekivali smo da budemo jedna od točki na dnevnom redu Vlade, koja je odgođena za sedam dana. Kada i ako Vlada prihvati taj prijedlog, on bi trebao biti poslan sindikatima koji će ga na svojim organima usvojiti i tada se može ići ka izradi i potpisivanju teksta kolektivnog ugovora, kaže Vuković, dodajući kako očekuju potpisivanje ugovora ali su i dalje oprezni.

Iz Vlade HNŽ-a su potvrdili kako je pitanje zdravstvenih radnika jučer trebalo biti na dnevnom redu.

Oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca 2020. godine nalazi se u generalnom štrajku.

bljesak.info

Glas naroda

Bolesni ljudi gube zdravlje i živote zbog vašeg nerada i štrajka i ne mogu se liječiti pola godine za svoje novce koje vam se daju za vaše plaće a nećete da radite ?
Zar nije dosta više toga.?

Što je sa štrajkom zdravstvenih radnika?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari