Milanović primio ratne zapovjednike HVO-a

ljubuski.info

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je umirovljene časnike i ratne zapovjednike Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Na sastanku u Uredu predsjednika razgovaralo se o ulozi HVO-a u obrani Hrvata u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, kao i o doprinosu pripadnika HVO-a u obrani Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata, priopćeno je iz Ureda hrvatskokg predsjednika.

Umirovljeni časnici HVO-a zahvalili su predsjedniku Milanoviću na odlikovanjima gardijskim brigadama HVO-a i specijalnoj policiji MUP-a HR HB, a kojima ih je Predsjednik Republike lani odlikovao povodom 25. obljetnice VRO "Oluja". Isto tako, pozdravili su dosljednost predsjednika Milanovića u stavu o konstitutivnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Milanović zahvalio je umirovljenim časnicima HVO-a na doprinosu u obrani Republike Hrvatske te je ponovio kako će Republika Hrvatska ustrajati u zaštiti prava Hrvata u Bosni i Hercegovini kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su potpredsjednik HGZ-a umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, ratni zapovjednik ZP Vitez i ratni NGS HVO-a umirovljeni general Tihomir Blaškić, umirovljeni general HVO-a i brigadni general HV-a Ivica Primorac, ratni zapovjednik ZP Bosanska Posavina umirovljeni general Đuro Matuzović, ratni zapovjednik obrane Mostara umirovljeni general HVO-a Ilija Vrlić, ratni zapovjednik zrakoplovstva HVO-a umirovljeni brigadir Nedeljko Perić, ratni zapovjednik pukovnije Posušje i 66. Pukovnije za izgradnju cesta umirovljeni brigadir Ivan Bago, ratni zapovjednik specijalne policije Livno umirovljeni pukovnik Jure Granić, zapovjednik I. Bojne ABB Livno umirovljeni bojnik Boško Barać, umirovljeni ratni načelnik saniteta ZP Tomislavgrad dr. Josip Perić i umirovljeni pomoćnik ratnog zapovjednika HVO-a Žepče Vinko Marić.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Opovrgnuće iz Bušića

Nakon objave teksta, iz Udruge pripadnika postrojbe HVO "Ante Bruno Bušić" stiglo je opovrgnuće u kojem navode sljedeće:

Navedeni časnik Boško Barać nikad nije bio zapovjednik 1. bojne u Pukovniji "ABB" niti 1. bojne u 1. gardijskoj brigadi "ABB".

Isto tako naglašavamo da Udruga pripadnika postrojbi "Ante Bruno Bušić" nije upoznata s navedenim sastankom.

Glas naroda

Imamo predsjednika!

Fedmaršala Dragana Čovića nema ovdje da nije bolestan?

Zapovjednik Makarske mornarice stvarno sramota što nije pozvan

Veliki Vođa prima ordenje u Beogradu.2

Jel on ima papire da je ima ravne tabane pa da nemere u rat ko sin vojne lekarke da ima anemiju? Isti ratni put je i hološi koja ih bira i okružuje na izborim.Izvršavam veliku nuždu na njihovo hrvatstvo i domoljublje.

Konačno imamo predsjednika!

Nakon Tuđmana konačno imamo predsjednika i državnika.

...gdje su nasi vrli generali....nijednog nema

Oni budu po skupovima udbe npr. ko na koćuši

dašta, di su ljubuški generali ili bar neki pukovnik, ovo je bezveze

Mene nisu zvali.

Zašto nema Glasnovica Jelića i Šiljega ?

ne smiju doći , hdz im nije dopustio, oni za sve centralu zovu

Danas pametni i lukavi gledaju pare,bukadžije domoljublje i nikad ništa neće imati samo nekakvu slavu samo zasebe za druge su iskorišteni u ratu i sad im je svatko kriv

Ma jesi li to ti, Josipa Rimac?

Najjači je ovaj general zrakoplovstva a nijednog avijona

Nikad ni cuo za njega,valjda je bio u zraku.

Kako nijednog..pa ciji onda leta svaku vecer

Primio bi Zoka Ljubuške pukovnike da ih nije preko stotinu

Ivica Primorac ???????

Taj je svoje zaradio znamo kako

da, za promociju namjestio zasjedu

udbaški spinovi

"Boreći se za svoje položaje, vlastodršci se dogovoriše da vas smaknu. Nađoše JUDU iz Tihaljine koji vas izda. Ovo sve govori o Primorcu

Šup...o. Možeš li se ispovidit čiste savjesti zbog ovakvog sramotnog blaćenja ljudi.

Ja mogu, a može li navedeni kvazi đeneral kojem je ratni put bio od Tihaljine do Gruda . Izadajnik .Kako to da je samo dva dana prije atentata na Kraljevića i pratnju , Primorac "prebjegao" u HVO Bobanu, i to s vrijednim darovima (dokumentacija HOS-a), brzo napreduje u hijerarhiji HVO-a ubrzo postaje pomoćnik zapovjednika za personalnu upravu. Papir svašta trpi tako i kojekakve (NE ) zaslužene činove. .

Još nas ima živih nažalost nekima

Mislimo na isto ??

Zašto stajete na Ivici Primorcu drugi prezimenjak zap pukovnije Kobila Pd pukovnije sve priko noći

Čega se plaše ? Trolaju po portalu oni (i njihova rodbina) koji su pljačkali i činila druga nedjela nedostojna čovjeka pod oznakama HOSa. VELIKI JUNACI.

Ispade gospodin Milanović najveći rvacki sin, skoro u rangu dragog Tita najvećeg rvackog sina....

Moremo ga volit il ne volit ali ispade viši domoljub od cilog smradezea koji se kunu u viru, naciju i domoljublje a u biti sve go l. pov do l. opova. Samo nastavite predsjedniče legalno izabrani i ti i Maminjo raskrinkavat te adz drpoljube [ * neprimjereno * ]ke hrvatskog naroda i u Hr i u BiH

Tuđa država, tuđi predsjednik, sami [ * neprimjereno * ]ci domaći!

Hoće li primiti pukovnika Lovru Petrovića Hasu zapovjednika logisticke bojne Hvo Grljevići ako nije tako neka se potuži ako je lažni neka šuti kao i ostali

A gdje Ujro i Pikotic oni su jedini branili Ljubuski .Zato i imaju penzije od zavrsetka rata do danas. Stvarno su ih zasluzili.

Fali ivica tomic, benjo i magda

Magda, ko je ta, sta je ona branila..

Tihomir Blaškić je ukopao Kordića da bi sebe izvukao i još je u izjavama u Haag-u podržavao Manolića,Mesića i Josipovića za sudjelovanje Hrvatske u Bih s tim da je automatski ukopao i ovu šestorku.Udbaška klasika..

Lazni generali u sluzbi politike HDZa i SDPa za detuđmanizaviju Hrvatske. Još ćemo se ovdje osvrnuti, naizgled nevezano za gore navedeno, ali vezano čvrstim Jugo nac. vezama, a to je lažiranje ratnog puta, silom činovanog pukovnika Ilije Vrljića koji je predložen za čin pukovnika 1996. god, a napustio je HVO na osobni zahtjev početkom 1994. godine, gdje je general N.O., skupa s pokojnim D.Č. koji je jurišao s JNA na Vukovar i Mostar, pa se infiltrirao u HVO, metodom Jug. Nac., potpisali dokument kako je isti bio zapovjednik nekakvog „rejona“ (valjda je to neki dio današnjeg „regiona“) te tako falsificirali ne samo dokumente nego i dio povijesti. Tim dokumentom je Vrljić, svojim i Jugo. Nac.,vezama Dragana Čovića, a preko provjerenog tandema Majstorović-Frančešević, koji se već dugo vremena bavi kupoprodajom vojnih mirovina, promijenio Rješenje o mirovini gdje je Vrljić falsificirao svoju formacijsku dužnost pukovnika u obnašanje formacijske dužnosti generala te time znatno povećao svoja materijalna primanja, ujedno se neprestano zalažući da ga se predstavlja i oslovljava kao generala bilo na vojnim svečanostima i obljetnicama, bilo na lovačkim večerama. (Prilog: prijedlog za dodjelu čina HVO, presjek izmjene i novčanih primanja od pukovnika do generala usklađivanje). Nema Ilija, dokumenata iz kojih se vidi koje je dužnost obnašao i koliko vremenski! Tko je bio zapovjednik Sektora kao i kako je pala vojarna Sjeverni logor? Kakvu je tek zbrku napravio Vrljić kada je došao u zapovjedništvo obrane Mostara i kako su se suborci pobunili zbog tog i takvog uhljebljenja. Ako je kojim slučajem i obnašao veću dužnost to je bilo kraće od jedne godine, što je temeljni uvjet za ostvarivanje prava po tome kriteriju. Inače ima veliki broj zapovjednika koji su napustili HVO u vrijeme kada su i imenovani, ali nikada nisu dobili ni činove ni mirovine. Ilija Vrljić postao je čak i punopravni član Generalskog zbora u Zagrebu uz svesrdnu pomoć svojih prijatelja voditelja Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Marinka Krešića, Ljube Ćesića Rojsa i Pavla Miljavca.

Dragi čitatelji procijenite, je li možda Ilija Vrljić u zamjenu za generalsku mirovinu poslušao jugo. nacionalista Dragana Čovića i njegovim ćiriličarima prodao svoju visokoprofitnu firmu MOHERC s 2000 m2 poslovnog prostora. Inače ovaj „nadri general“ posjedovao je i tvrtku Tempo-Vranica koju je nakon velikih gubitaka utopio određenim Metkovcima. U više mandata je vodio lovački savez Herceg Bosne kojim i danas upravlja preko još jednog kadra KOS-a i krivokletnika iz haških procesa Slavka Marina. Vrljić je trenutačno u dužnosti predsjednika Skupštine lovačkog saveza HR-HB.

Bravo ljudino takvi nam trebaju dok nas još ima živih šta će tek za 20 godina biti

Lp Vidi , vidim da ste upućeni pa vas molim da objasnite i ratni put Primorca , nek se zna istina lp.

Od Vukovara do Oluje svugdje bio izbjegao samo Kruševo

Vidi svaka čast na komentaru i anlizi ovih ljig..ca.

Bravo Milanoviću. Više domoljublja nego i u HDZ Hrvatske i HDZ BiH, kad ih sve skupa zbrojiš.

Evo ovi iz Bušića ne znaju tko im je bio zapovjednik jada velika

Zanimljivo da su za podjelu BiH svi koji su na njenom proračunu godinama profiteri uhljebi lažni branitelji i invalidi a za njen opstanak obični mali ljudi zaboravljeni branitelji privatnici BiH je zbilja Apsurdistan

Iz cega ti iznese te svoje nakaradne zakljucke?

Čovjek je bio premijer i to loš a ovo radi samo zato što mu je dosadno

Kad je rat zavrsio pravi veterani su ostali na cesti.Sva radna mijesta popunjena, ratne penzije ,odlikovanja,spomenice podijelili su izmedju sebe.Dok pravi fajteri koji su branili svoj Hrvatski narod su ostali na rubu gladi bez ikakve perspektive za bolji zivot .Protijerani bez ikakvi prava .To je istina i nista drugo.

Svaka cast predsjedniku ako dozivim iduce izbore ima moj glas ja sam bio 4 godine u ratu ali do danas nisam zna da smo imali zrakoplove

Milanović primio ratne zapovjednike HVO-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari