Dio Plantaže dodijeljen na korištenje ljubuškim vinarima

ljubuski.info

Jednoglasno usvojenim Prijedlogom Rješenja o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe šest ljubuških vinarija dobilo je na korištenje poljoprivredno zemljište na ulazu u Ljubuški, poznatije kao Plantaža, na kojoj će uskoro biti podizani novi nasadi vinograda.

Po provedenom postupku koncesiju su dobili Vinarija Buntić, Vinogradi Nuić d.o.o., Catena, Vino Milas, JSB i Vinarija Majić d.o.o., a zemljište je podijeljene na parcele od četiri do pet hektara.

Rješavanje situacije s Plantažom je bilo među našim prioritetima. Drago mi je da nakon provedenog natječaja, na ovaj način, preko naših domaćih vinara, vraćamo uzgoj vinove loze na ulaz u Ljubuški. Hvala im što su izrazili spremnost da ulažu, a Grad Ljubuški će sve poljoprivrednike pa tako maslinare i vinare pomagati koliko to bude moguće - rekao je gradonačelnik Vedran Markotić dodavši kako će se krajem ovog tjedna pristupiti potpisivanju ugovora.

Sve točke usvojene jednoglasno

Osim ove, na VI. sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima su se našle još 22 točke dnevnog reda, a sve one o kojima su glasovali su jednoglasno usvojene, među kojima i izvješća o radu za proteklu godinu i programa rada za ovu godinu Glazbene škole Ljubuški, JP "Radio Ljubuški", JU "Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju", JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški i JP Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Jednoglasno usvojenim odlukama o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i športa, promijenjen je dosadašnji način dodjele sredstava namijenjenih za ove kategorije.

Idući tjedan će biti raspisan natječaj gdje će se moći prijaviti športski klubovi, kulturne institucije, zaslužni pojedinci i u roku mjesec dana će znati s kojim iznosom će moći raspolagati u 2021. godini što će i njima olakšati - obrazložio je gradonačelnik Markotić.

ljubuski.ba

Glas naroda

Jednoglasno?

Kod tite je bilo sve jednoglasno a ni adolf nije trpio glasove protiv.

Koliko loza ima zasađeno vinarija Majić zna li itko?

par tisuca na vitaljini ... propali smiljar ... pare odnekud iz ZG ... uglavnom pranje ... sablon vec poznat ... vinarije sve u hercegovini zive od POTICAJA ... nema racunice nikakve ... samo HDZ standardna racunica ... ma poticaja odjndared koliko oces ...

Ko god donese pare iz vana,vama je pranje...
Pa vi ste obicni g.l.u.p.a.n.i;ko pere pare ne ulaze u smilje i vinograde,nego u stanogradnju,automobile,građevinske strojeve itd itd

jel to ona plantaza blizu "kruznog toka" ... - e kad posade vinograd onda ce bit nelegalno i opet oranje ... pa tako u nedogled. "HDZ JE ZACARANI KRUZNI TOK" ... Pitanje je KAKO SKINUT OVU AURU SA SEBE?

Bratišu za direktora vinara

Dragi Ljubusaci ovce su pametnije od vas. Kvesic i Markotić su goniči.

Uništili najbolju i najveću vinariju u BiH međusobno podijelise plijen a bl es av i klicu....... volim te Ljubuški
Toooooo Ljubuški tooooooooo

po novom je volim te grade grade ljubuski

Branitelji ùdbaškog režima su svojevremeno pisali da Vinarija Ljubuški nije bila profitabilna i da je normalno da doživi takav kraj. E sad se postavlja pitanje : kako je Vinarija Čitluk proširila kapacitete i uspješna je i kako su ove profitabilne? Još jedno pitanje za branitelje režima: Gradska Ljekarna nije donosila profit i naravno propada a njen ravnatelj otvara privatnu ljekarnu i radi ko bager što se kod nas kaže.Kako je to moguće? Da su Talibani došli u Ljubuški 100% bi Vinariju Ljubuški minirali a "naši " veliki domoljubi će natrat bagere na nju. Amen hvaljen Isus i Marija!

reba prvo ukrasti pa nešto raditi , jer tko će čekati obrnuto

HDZ zna se.idemo dalje uništiti što se da uništiti.

Ovo ce se prenamjeni u gradjevinsko pa opleti
Vidimo se za 20 god ako Bog dadne

Koliko plaćaju po hektaru godišnje

Dežurni laj.atori
Lakse vam kad je sve lose i nakaradno onda imate kvalitetnije komentare.ovako vas zloba pojede.znamo cija je zasluka vracene plantaze i duvanjske,ovi na slici sigurno nije.

hdz je sve nakaradno i napravio, tko vlada od 90tih, čiji su direktori bili , biti će sa marsa pali

Uzmi malo veći mobitel,da vidiš sta pišeš,A u svakom slučaju,malo gramatiku ponovi.

Ma tko to ote Duvanjsku Plantažu Vinariju u našem Ljubuškom gdje vlada adz

Samo 10% duhanske je vraceno. Ostalo je ostalo u privatnim rukama.

Tko su likovi

Srbi i Bošnjaci

Možda će pravit aerodrom za ove noćne ptice što letaju i škrope iz zraka sa furadanom i solnom kiselinom, a možda i sa cidokorom.

Znači jednoglasno podržane diplome iz Međugorja a štaces kad i djeca oporbe imaju iste a oporbe i nema samo gledaju za sebe nešto ušicarit pa vi opet glasajte za sitnu raju Zrinka i takve

Ovaj što spominje Zrinka je neki stari udbaš koji je danas u HDZ-u pa ovakvim besmislica pokušava okaljati Zrinka.šta Zrinko sam može u vijeću ,kad. Su bili izbori bilo je još onih koji nisu u HDZ-u na listama al frazu vam HDZ pa sad svak kriv .Zrinko je za sve one iz HDZ gospodin čovjek pošteni radnik,što u HDZ baš nije slučaj

Poštena čovika nema u politici, vaćaj se u kolo ili iz kola vrime će pokazati.

Kako ste glasali tako ste i dobili sada čekajte četeri godine ne pismeni Narode

Koliko prijavljenih radnika imaju pojedine vinarije bez imalo ljubomore to su igre bivšeg ministra koji je u Zenici

Jes vidio oporbe, obistinilo se .

Ako može jedna informacija za gradsko vjeće,kod starog mupa u Ljubuskom točnije iza zgrade.je stratušte uz drugog svjetskog rata i rečkli su da je tu nekakva granata ostavlhena preko žrtava .Da li se može to rješiti i granata ukloniti.naprimjer pozvati federalni MUP kao neki dan što suradilu u Mostaru.pozdrav hvala,svako dobro

Kad se ore

Dio Plantaže dodijeljen na korištenje ljubuškim vinarima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari