Ograničenje kretanja ostaje na snazi od 21 do 5 sati ujutro

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici usvojila informaciju s predloženim naredbama i preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 19.4.2021. godine. Usvojene naredbe i preporuke stupaju na snagu 22.4.2021. godine, s rokom važenja od sedam dana.

Na snazi ostaje zapovijed vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini uz redovno obavještavanje KS FMZ.

Na snazi ostaje i ograničavanje kretanja građana na cijelom teritoriju Federacije BiH u vremenu od 21 sata uvečer do 5 sati ujutru sljedećeg dana.

Ovaj stožer je zadužen, prije isteka sedmodnevnog ovog roka, sagledati cjelokupnu epidemiološku situaciju u FBiH i sačiniti procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene zapovijedi i preporuka, te prema Vladi FBiH dostavi prijedlog novih.

Zadužen je Krizni stožer FMZ današnje zaključke, s prilozima, dostaviti kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva, županijskim ministarstvima zdravstva, zdravstvenim ustanovama s područja županije, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove i županijskim upravama policije.

Vlada FBiH će, u skladu sa zaključkom od 8.1.2021. godine, Parlament FBiH izvijestiti o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela sa ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

Brojke padaju, smrtnost raste

U informaciji KS FMZ je navedeno da na razini Federacije BiH sedmodnevna učestalost iznosi 205 slučaja na 100.000 stanovnika, a u posljednjih sedam dana najviša je zabilježena u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Posavskoj županiji. Tjedni indikatori su u padu, osim broja smrtnih slučajeva koji bilježi blagi porast.

Kod procjene rizika, KS FMZ u informaciji navodi kako je epidemiološka situacija u Federaciji BiH vrlo ozbiljna iako se primjećuje blago poboljšanje.

Predložene mjere su preventivnog karaktera, te su i dalje najmanje restriktivne u europskoj regiji.

One trebaju biti produžene, jer jamče održavanje gospodarskih aktivnosti, dok bi popuštanje mjera u ovom trenutku predstavljalo visoki rizik za ponovnu povećanu transmisiju virusa, a samim tim i uvođenje restriktivnijih mjera, što bi dodatno otežalo funkcioniranje normalnog života i privrede.

Ograničenje kretanja u ZHŽ ostaje od 23h - 5h

Budući da je Zapadnohercegovačka županija proglasila stanje prirodne nesreće, prema federalnim zakonima sama može odlučivati o mjerama. Tako mjera kja vrijedi za područje cijele Federacije BiH ne vrijedi u ZHŽ, gdje je ograničenje kretanja u vremenu od 23 sata do 5 sati ujutro.

Glas naroda

U ŽZH od 23:00 pa lipo do 05:00 časova,za neupućene kvazinovinare!!!

U ŽZH od 23:00 pa lipo do 05:00 časova,za neupućene kvazinovinare!!!

časova aha

Dakako nego časova,vidiš da je ХДЗ doveo ćirilicu u Град Љубушки

razumem bre

Kaj

Samo neupućeni ćiričicu smatraju isključivo "srpskim" pismom

Nemam ništa protiv ćirilice ali to pismo spada u povijest.Uostalom ovo nasilno guranje ćirilice samo dokazuje da velikosrpski projekt još živi

Dobro kažeš, to i je nasilno guranje čirilice

Časova tako govoruvamo već 3 desetljeća bre čoveče.

Večeri iz 21h po cilu noć mali zeleni igraju sakrive i niko im ništa

I ha se mislija igrati sakrive ali me potrali kuci
.kazu polazi milicijski je sat

Zna li iko sta je sa izbjeglicom jeli ziv faĺi mi

Je kome je,ova policija samo sirotinji pise,nek napise ovim frajerima sto se ne kriju i vani budu do zore a svi to vide i niko im nista nemoze.jeste face nema govora.

Kako mogu svi vidit, kad su svi u kućama, poštuju policijski sat? Bar većina poštuje.

E sad kad počinje policijski od 21 ili 23 .ovde hebe lud zbunjena.
I da u zatvorenom dozvoljeno 50 ljudi a u svatovima ih bude i 250 i niko ništa samo moraju izići iz dvorane do 23 sata ,jer korona počinje raditi u 23 sata.a u školu djeca po pola razreda a djece u razredu po 22 da ovo sve nije žalosno bilo bi smiješno .ali nas neki stručnjaci dobro bebu
Al ti je HDZ zna se

policijski je 24 sata , mogu te zaustavit kad ih je volja i to ima još samo u sjevernoj koreji

Je ako se cijeli svijet pretvorio u sjevernu koreju?

Šta bi sa onin milicajcin iz mostara

Pizzeria West, Innsbruck.
Laka ti noc princezo.

Laku noc i tebi mali

Organicenje kretanja? Koja su pravila za vožnju u autu?
Stvarno jedno pitanje ne kontam ovo, naime dolazim iliti slijecem u Tuzlu oko 22.00 i planiram da vozim do Ljubuškog, znači da sam kući oko 3.00 i šta u tom slučaju, jeli kažnjavanje ili? Hvala!

Ograničenja tebi,izgleda,nisu nepoznanica.

De mi malo to pojasni, ne kontam te!
Hvala.

Bolje ti odspavaj u Tuzli, do Ljubuškog ćeš zaradit par stoja kazni... Još kad vide da si auslander s rentanim wagenom, nema šta ti neće nać

Hvala na odgovoru i dobrom savjetu.
Znači murija dere!
LP.

Ograničenje kretanja ostaje na snazi od 21 do 5 sati ujutro
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari