Potpisan dvogodišnji kolektivni ugovor za djelatnosti poštanskog prometa

ljubuski.info

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić danas je, uime Vlade FBiH, u Sarajevu potpisao Granski kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog prometa s predsjednikom granskog reprezentativnog sindikata BH Pošte Eldinom Šabanovićem.

Ministar Lasić je nakon potpisivanja rekao kako je Granski kolektivni ugovor usklađen sa Zakonom o radu i da predstavlja značajno unapređenje u odnosu na prethodni.

Kao osnov za pregovore je poslužio tekst kolektivnog  ugovora koji je trenutno bio u primjeni, uz izmjene za pojedine kategorije radnika, kao što su roditelji djece sa smetnjama u razvoju, razvojačeni branitelji, te radnici podvrgnuti transplantaciji organa, kao i određena usklađivanja s odredbama Zakona o radu Federacije BiH.

Ovaj kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od dvije godine i njime se uređuju ključna prava i obveze za više od 3.100 uposlenih u poduzećima BH Pošta Sarajevo i Hrvatska pošta Mostar - rekao je ministar Lasić 
 
Zbog isteka roka na koji je zaključen Kolektivni ugovor iz 2018. godine, Vlada Federacije BiH i Sindikat BH Pošte su 10. kolovozta 2020. godine potpisali ugovor u istovjetnom tekstu s primjenom do kraja ožujka 2021. godine, čime je omogućeno odvijanje pregovaračkog procesa i tijekom važenja kolektivnog ugovora.
 
Dana 2.3.2021. godine, pregovarački timovi su usuglasili prijedlog novog Granskog kolektivnog ugovora, a svoju suglasnost dale su uprave JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar, kao i reprezentativni sindikat BH Pošte.

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, na svojoj 263. sjednici, dala suglasnost i ovlastila ministra Lasića za potpisivanje ovog kolektivnog ugovora uime Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Glas naroda

Samo povećavaju plaće uPošti, Općini.

Potpisan dvogodišnji kolektivni ugovor za djelatnosti poštanskog prometa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari