U Ljubuškom cijepljene 624 osobe, oko 500 ih čeka na cjepivo

ljubuski.info

U brojnim bh. gradovima i općinama u tijeku je cijepljenje protiv koronavirusa. Iako su mišljenja oko cijepljenja podijeljena, izgleda kako je sve više onih koji se odlučuju na ovaj korak.

I u Ljubuškom se iz dana u dan povećava broj onih koji se žele cijepiti, a kako nam je kazala Mirjana Džajić, glavna medicinska sestra Doma zdravlja Ljubuški, dosad su cijepljene 624 osobe.

Ubrzati proces cijepljenja

S cijepljenjem smo počeli 11. ožujka, a radi se o osobama koje nisu birale vrstu cjepiva. Prvotno su cijepljeni djelatnici DZ Ljubuški, djelatnici staračkih domova i tamošnji štićenici, osobe s kroničnim bolestima i ostali. Zasad je na čekanju oko 500 osoba koje su se već izjasnile kakvo cjepivo žele primiti, a kako još nemamo informaciju kada i koje će nam cjepivo stići u sljedećem razdoblju, ne možemo sa sigurnošću reći kada će doći na red, rekla je Džajić.

Većinom se radilo o cjepivu AstraZeneca, manjim količinama Pfizera, ali i kineskom cjepivu Sinovac.
Ima onih koji žele, primjerice, samo cjepivo Pfizer, no mi ne znamo kako će ići distribucija baš te vrste cjepiva. Stoga bi bilo poželjno da građani ne odbijaju druga cjepiva, kako bismo ubrzali proces cijepljenja, te da imaju povjerenju u struku, naglasila je Džajić.

Bez nuspojava

Među 500 osoba koje čekaju na svoju dozu cjepiva, njih oko 200 je mlađe od 60 godina, a kod onih koje su se dosad cijepile nisu zabilježene nikakve nuspojave.
Mogu reći da je dosadašnji proces cijepljenja prošao bez problema. Medicinski djelatnici zaista ulažu velike napore, a uz cijepljenje rade i na drugim poslovima, kao što su uzimanje PCR testova, uzimanje briseva za različite dijagnostičke terapeutske svrhe… Radimo i izvan radnog vremena te se trudimo, koliko je moguće, svima biti na usluzi, istaknula je Džajić.

Kažimo i to da su, prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, registrirane 3 novozaražene osobe iz Ljubuškog, a oporavilo se njih 7. Trenutačno su u ovoj županiji na koronavirus pozitivne 1.063 osobe, od toga je 261 iz Ljubuškog.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Vidi ti dzajicka a

Samo ona podobna za slikanje...a gdje su druge sestre koje sto puta rade vise nego ona..valjda nemaju iskaznicu ..

Okani se ti mirjane ja mislim da se samo kuma landekina umor i tamo veljaci uhljeb

Pametno je cijepiti se.

U Ljubuškom cijepljene 624 osobe, oko 500 ih čeka na cjepivo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari